Vista Ve Win7 Bir arada Nasıl Yüklerim?

buuraaa
07-12-2009, 04:51   |  #1  
buuraaa avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Merhabalar. Bende bir Hp var Ve hdd 2 bölüme ayrılmış durumda Birisnde Recovery öbüründe de windows ve Belgelerim bulunuyor. :S Bu yüzden Format atmak ve Win7 yüklemek istiyorum. Açıkçası Vistanın da gitmesini istemiyorum. C sürücüsüne Hem Vista Hem win7 yüklesem sorun olur mu acaba? Yada Belgelerimi Kaybetmeden Vistaya Fotmat atıp Win7 ye geçmek mümkün müdür?

G00GLE
07-12-2009, 11:29   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

masaüstünde bilgisayar simgesine sağ tıklayıp yönet de. disk yönetimine gel. c sürücüsüne sağ tıkla ve birimi küçült de. biraz bekledikten sonra bir ölçü önercektir. onaylayıp birimi ayır. oluşan ayrılmamış yeni birime sağ tıklayıp yeni basit birim seçip harf ataması yap. her ihtimale karşı oluşan boş birime veya önceki vista kurulu olan birime isim ver (yani yerel disk (c) yerine Vista (C) gibi farklı olsun.) sonra da windows 7 dvd sini takıp dvd den başlat sistemi. oluşturduğun yeni birimi seçip kurulumu yap. sistem başlangıç yönetimini windows 7 otomatik olarak ayarlayacaktır.

buuraaa
07-12-2009, 21:40   |  #3  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Peki açarken Hem Vista Hem Win7 kullanabilir miyim* Aynı anda değil tabiki :) İstediğim zaman Bunu Xp Ve Vista yapmıştım aynı şekilde mi oluyor herşey :)

buuraaa
07-12-2009, 22:31   |  #4  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Ya arkadaşım Dediğin Disk ayırma işine başladım ama hala disk ayıramadı :s bi sorun mu oldu acaba baya süre geçti :S

G00GLE
07-12-2009, 23:01   |  #5  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

evet yapabilirsin. yani sistem seçim ekranı en başta gelir ve hangisinden başlayacağını klavyeden seçebilirsin.

buuraaa
07-12-2009, 23:16   |  #6  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Aga hala ayıramadı ya bi sorun mu var acaba yardımcı olabilir misin?

OSMAN BAĞÇEVAN
08-12-2009, 02:08   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

a ) format atarken , custom u seçerek ilerleyeceksiniz..disklerinizin olduğu bölümde , C diskini silip , yeniden yaratırsanız eğer :
Vista uçar , gider..kullanamazsınız , dosyalarını da silmiş olursunuz..Önerim de budur..Sıfırdan tertemiz..

b ) format atarken yine custom..Disklerinizin olduğu bölümde , C diskini silmeden , direk seçip ,kurulumu yaparsanız eğer :
yeni işletim sisteminiz yani windows 7 açıldığında sizin C diskinizde windows.old klasörü olur..O klasörün içinde de vista nın bütün dosyaları...
Eğer sonradan vista ya geçmek isterseniz bu klasöre dokunmayın..Ama geçmek istemezseniz alır alacaklarınızı ve komple , tamamen silin..

c) farklı disklere vista varken , windows 7 yükleyebilirsiniz..Açıldığında size hangi işletim sistemini seçiceğinizi sorar ve ona geçersiniz..

buuraaa
08-12-2009, 02:19   |  #8  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Teşekkür Ederim bilgiler için. Ben 2 sistemi de bir arada kullanmak istiyorum.Ve Formatsız bu işi halletmek de istiyorum tabi mümkünse?

OSMAN BAĞÇEVAN
08-12-2009, 02:25   |  #9  
Denetmen
6,606 mesaj

format : biçimlendirmek...
siz soruyorsunuz ki , format atmadan diyorsunuz iki işletim sistemi kullanabilir miyim ?

E üstte belirttim..İki işletim sistemini kullanmak için zaten biçimlendirme(format)  yapmayacaksınız..

Ek bilgi :
deamon tools programıyla , optik okuyucunuza gerek kalmadan windows 7 yi yükleyebilirsiniz..
Önemli olan , deamon tools programı, windows 7'nin bulunduğu sorunsuz çalışan .iso uzantılı dosya ve boş bir disk (yerel disk D )..
Eğer dvd içerisindeyse windows 7 , nero programı ile dvd'nin içinde ki windows 7'yi iso olarak kaydedebilirsiniz..

buuraaa
08-12-2009, 02:46   |  #10  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Tekrar Teşekkürler Peki, C yi 2 ye Formatsız nasıl Bölerim? Yani Bölebilsem Hemen Win7 Yüklicem de beceremerim 2 saat sürdü bilgisayarımdan Yönetden yapmaya kalkınca galiba beceremedim :S

OSMAN BAĞÇEVAN
08-12-2009, 02:55   |  #11  
Denetmen
6,606 mesaj

C yi birimi küçültün..Ayrılmamış alan olacak küçültmeyi yaptıktan sonra..Ayrılmamış alana sağ tıklayın ve yeni basit birim deyin..sonra gerekenleri yaptıktan sonra bilgisayarımda yer alacaktır...
Siz nerede hata yapıyorsunuz acaba  ? :)

yada

http://www.tamindir.com/program/5449/Partition_Magic.htm
(programın açıklamasıyla beraber indirme linki var)

(burada anlatıldığı gibi yapın..Link eski olduğundan partition magic in desteklenmediği sölenmiş... )

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 08 Aralık 2009 03:07
buuraaa
08-12-2009, 03:10   |  #12  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Birimi Küçüt Diyince, Orada ne kadar küçültüceğimiz çıkıyor. Ve  yaklaşık 2 saat bekledim birşey çıkmadı. Ama şimdi kontrol ettim Olmuş Çok sağolun Teşekkürler. :)

G00GLE
08-12-2009, 07:15   |  #13  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

ben de kötü huyluyum. bir kere anlatırım ama karşımdaki olmuyor dedi mi emin olduğum birşeyse artık cevap vermeyi keserim. naapıyım huyum kurusun ki böyleyim. ondan tekrar cevap vermedim şimdiye kadar.