vista ve xp yükleyip mbr den dual boot yapabilen varmı
vista ve xp ile dual boot
EasyBCD programı yapıyor ben şahsen kullanıyorum çeşitli açıklamaları var dikkatli uygularsan sonuç %100 olumlu
Aşağıdaki açıklamaları sırayla uygula.
1-Öncelikle bütün yedeklerini al bu işlem sırasında tüm bilgiler silinecektir.Diskini 2 bölüm hazırla Xp CD siyle her iki bölümüde NTFS ile biçimlerdir varsayarsak C ve D oldu.
2-Önce C ye Vistayı sonrada D ye Xp yi kur.Yeniden başlattığında XP açılacak vistaya ulaşamıyacaksın ama endişe etmene gerek yok Hemen easyBCD 1.7.2 versiyonunu netten bul indir şu adresten
program ücretsizdir bu programını çalışması için Framework a ihtiyaç var şu linten indir kur.
3-Daha sonra easyBCD kur programını aç Manage Boodloaderi tıkla Reinstall the vista boodloader kutusun işaratli olduğundan emin ol Write MBR tıkla daha sonra vista yüklü sürüdeki boot dosyasını Xpnin yüklü olduğu sürüye yapıştır.Bu dosyayı görebilmen için klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster kutusunu işaretle korunan sistem dosyalarının işaretini kaldır.
4-Sistemi yeniden başlattığında Vistaya uluşacaksın easyBCD yi vistaya da kur programı aç Add/Remove Entries tıkla Type kısmında Windows NT/2k/xp/2k3 kısmını seç Nameye istediğini yazabilirsin ben microsoft windows xp yazdım.Sonra Add Entry tıkla yukarı kutuya ekleyecek daha sonra Save bir kere tıkla View Settings tıkladığında aşağıdaki gibi görüyorsan BCD ID numaralarının tam aynısı olması gerekmiyor.
Entry #1
Name: Microsoft Windows Vista
BCD ID: {current}
Drive: C:Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe
Windows Directory: \Windows
Entry #2
Name: Microsoft Windows Xp
BCD ID: {35944062-5bce-11dd-89cb-0011d8cfa9e8}
Drive: C:Bootloader Path: \NTLDR
Şeklinde görünüyorsa artık her açılışta sana hangisini kullanacağını soracaktır program üzerinde başkasının yapacağı bir değişiklik sisteminin açılmamasına neden olabilir artık easyBCD programının her ikisinide kaldırabilirsin.
Xp driverleri vistaya olmayabilir hir ikisi içinde ayrı ayrı driver yüklemen gerekebilir.
Umarım bilgiler işine yaramıştır.
Kolay gelsin
yalnız vistanın boot ekranı komut satırı olduğu için garip gözüküyor :D ek yazılımlar var bunun için vistabootpro gibi ama mutlaka sistemini yedekle nolurnolmaz.ç....
dostcaAşağıdaki açıklamaları sırayla uygula.Arkadaş en başları doğru anlatmış ama ilk önce C: ye XP yi sonrada d: ye Vistayı kurarsan her ikisinede ulaşablirsin.Açışışta istediğini başlatabilirsin ve bu tür programlarlada uğraşmana gerek kalmaz.İki işletim sistemi kurarken önemli olan eskisini önce,en yeni sürümü ise sonra kurmak önemlidir.
1-Öncelikle bütün yedeklerini al bu işlem sırasında tüm bilgiler silinecektir.Diskini 2 bölüm hazırla Xp CD siyle her iki bölümüde NTFS ile biçimlerdir varsayarsak C ve D oldu.2-Önce C ye Vistayı sonrada D ye XP yi kur.Yeniden başlattığında XP açılacak vistaya ulaşamıyacaksın ama endişe etmene gerek yok Hemen easyBCD 1.7.2 versiyonunu netten bul
Son Düzenleme: Herbay ~ 05 Ağustos 2008 16:05
SEN BENİ DİNLE ÖNCE C YE XP KUR SONRA D YE VİSTA KUR E YEDEKLER OLSUN BEN ÖYLE YAPTIM 20GB XP KURDUM SONRA 31 GB VİSTA KURDUM 95 GB YEDEK ALAN KALDI 160LIK HDD DE HİÇ BİR İŞLEM YAPMADAN İKİSİDE ÇALIŞACAK BENDE ÇALIŞIYO BAŞKA PROGRAM KULLANMANA GEREK YOK
ayhan73SEN BENİ DİNLE ÖNCE C YE XP KUR SONRA D YE VİSTA KUR E YEDEKLER OLSUN BEN ÖYLE YAPTIM 20GB XP KURDUM SONRA 31 GB VİSTA KURDUM 95 GB YEDEK ALAN KALDI 160LIK HDD DE HİÇ BİR İŞLEM YAPMADAN İKİSİDE ÇALIŞACAK BENDE ÇALIŞIYO BAŞKA PROGRAM KULLANMANA GEREKYukarda da öyle diyorlar zaten arkadaşım.HerbayArkadaş en başları doğru anlatmış ama ilk önce C: ye XP yi sonrada d: ye Vistayı kurarsan her ikisinede ulaşablirsin.Açışışta istediğini başlatabilirsin ve bu tür programlarlada uğraşmana gerek kalmaz.İki işletim sistemi kurarken önemli olan eskisini önce,en yeni sürümü ise sonra kurmak önemlidir.
Arkadaşım ben bizzat denedim C ye Xp yi kurdum Sonra D ye Vistayı kurdum Dual boot yapmadı yapamazda ve çalışmadı Vistanın boot dosyası ile Xp nin boot dosyası birbiriyle uyumsuz vista bootmng.exe Xp boot.ini zaten bu programın bir zararı yok işin bitince kaldır.Eğer sizin yaptığınız gibi yaparsak mesala en son Vistayı kurduk o zaman sürekli vista ulaşacaksın yada en son XP yi kurduğumuzu farzederim sürekli Xp de kalacaksın Kısacası en son kurduğumuzla çalışabiliriz programsız yaptım diyen arkadaş varsa olmaz boot uyumsuzluğu var 98 Milenyum veya Çift Xp gibi değil.Ben yaptığıma gördüğüme inanırım.Sadece burada takılı kalmayalım bana inanmıyorsanız googleden araştırın uyumsuz olduğunu göreceksiniz bu konuda binlerce forum var ilk defa burda programsız olduğunu gördüm denemesem inanacam.
Arkadaşım ben bizzat denedim C ye Xp yi kurdum Sonra D ye Vistayı kurdum Dual boot yapmadı yapamazda ve çalışmadı Vistanın boot dosyası ile Xp nin boot dosyası birbiriyle uyumsuz vista bootmng.exe Xp boot.ini zaten bu programın bir zararı yok işin bitince kaldır.Eğer sizin yaptığınız gibi yaparsak mesala en son Vistayı kurduk o zaman sürekli vista ulaşacaksın yada en son XP yi kurduğumuzu farzederim sürekli Xp de kalacaksın Kısacası en son kurduğumuzla çalışabiliriz programsız yaptım diyen arkadaş varsa olmaz boot uyumsuzluğu var 98 Milenyum veya Çift Xp gibi değil.Ben yaptığıma gördüğüme inanırım.Sadece burada takılı kalmayalım bana inanmıyorsanız googleden araştırın uyumsuz olduğunu göreceksiniz bu konuda binlerce forum var ilk defa burda programsız olduğunu gördüm denemesem inanacam.o olay programsız oluyor ama vista xp'yi görürse yoksa olmuyor ve bende sorunsuz tanıdı... hem xp hemde vista ki yüklediğim vistanın üzerine bir kaç özellik eklenmiş hali windows se7en ile yaptım...
Aşağıdaki açıklamaları sırayla uygula.PEKİ HEM WİN7 HEMDE VİSTA YI NASIL KURUCUZ
1-Öncelikle bütün yedeklerini al bu işlem sırasında tüm bilgiler silinecektir.Diskini 2 bölüm hazırla Xp CD siyle her iki bölümüde NTFS ile biçimlerdir varsayarsak C ve D oldu.2-Önce C ye Vistayı sonrada D ye Xp yi kur.Yeniden başlattığında XP açılacak vistaya ulaşamıyacaksın ama endişe etmene gerek yok Hemen easyBCD 1.7.2 versiyonunu netten bul indir şu adresten
http://neosmart.net/dl.php?id=1
program ücretsizdir bu programını çalışması için Framework a ihtiyaç var şu linten indir kur.
http://www.microsoft.com/downloa ... 04F5&displaylang=tr
3-Daha sonra easyBCD kur programını aç Manage Boodloaderi tıkla Reinstall the vista boodloader kutusun işaratli olduğundan emin ol Write MBR tıkla daha sonra vista yüklü sürüdeki boot dosyasını Xpnin yüklü olduğu sürüye yapıştır.Bu dosyayı görebilmen için klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster kutusunu işaretle korunan sistem dosyalarının işaretini kaldır.
4-Sistemi yeniden başlattığında Vistaya uluşacaksın easyBCD yi vistaya da kur programı aç Add/Remove Entries tıkla Type kısmında Windows NT/2k/xp/2k3 kısmını seç Nameye istediğini yazabilirsin ben microsoft windows xp yazdım.Sonra Add Entry tıkla yukarı kutuya ekleyecek daha sonra Save bir kere tıkla View Settings tıkladığında aşağıdaki gibi görüyorsan BCD ID numaralarının tam aynısı olması gerekmiyor.
Entry #1
Name: Microsoft Windows Vista
BCD ID: {current}
Drive: C:Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe
Windows Directory: \Windows
Entry #2
Name: Microsoft Windows Xp
BCD ID: {35944062-5bce-11dd-89cb-0011d8cfa9e8}
Drive: C:Bootloader Path: \NTLDRŞeklinde görünüyorsa artık her açılışta sana hangisini kullanacağını soracaktır program üzerinde başkasının yapacağı bir değişiklik sisteminin açılmamasına neden olabilir artık easyBCD programının her ikisinide kaldırabilirsin.
Xp driverleri vistaya olmayabilir hir ikisi içinde ayrı ayrı driver yüklemen gerekebilir.
Umarım bilgiler işine yaramıştır.
Kolay
PEKİ HEM WİN7 HEMDE VİSTA YI NASILbir dahaki sefere yeni konu açarsan daha rahat yardım alırsın
2 senelik konuyu hortlatmışsın
sorunun cevabı son derece basit
kuracağın işletim sistemi için eğer yoksa yeterli büyüklükte bir bölüntü oluştur disk yönetiminden(Boş olmalı veya içinde bişi varsa da önemli olmamalı çünkü silinecek)
Sonra vistamı 7 mi kuracaksın bilmiyorum kuruluma geç kurulum esnasında bu oluşturduğun bölüntüyü göster kurulum yeri olarak
hepsi bu
XP ile olan gibi incelik istemiyorSon Düzenleme: noleafclover ~ 04 Haziran 2010 10:46
DİSKİ 2 YE BÖLDÜK C YE WİN7 D YE WİSTA KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ BUNU YAPTIM AMA BİZE DİYER İŞLETİM SİSTEMİNİ GÖRSTERMİYOR ACCILIŞTI TEK SİSTEM KENDİLİGİNDEN ACILIYOR NASIL YAPARIZZDA ACILIŞTA HEM WİN7 HEMDE VİSTAYI SECE BİLİRİZ YANİ BÖYLE BİR EKRANI GETİRE BİLİRİZ YADA YENİDEN KURUP SECEBİLECEGİMİZ DÜZENE GETİREBİLİRİZ
DİSKİ 2 YE BÖLDÜK C YE WİN7 D YE WİSTA KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ BUNU YAPTIM AMA BİZE DİYER İŞLETİM SİSTEMİNİ GÖRSTERMİYOR ACCILIŞTI TEK SİSTEM KENDİLİGİNDEN ACILIYOR NASIL YAPARIZZDA ACILIŞTA HEM WİN7 HEMDE VİSTAYI SECE BİLİRİZ YANİ BÖYLE BİR EKRANI GETİRE BİLİRİZ YADA YENİDEN KURUP SECEBİLECEGİMİZ DÜZENEkurulum tamamlandığında zaten
otomatik olarak işletim sistemi seçme sayfası açılacak herhangi bir ayar yapmana gerek yok açılmıyorsa kurulumda bir hata yapmışsın demektirSon Düzenleme: noleafclover ~ 04 Haziran 2010 11:30