Vista ve Xp sistemli iki pc arası ağ nasıl kurulur

bylgonur
05-10-2009, 01:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Vista ve Xp işletim sistemli iki laptop şuan aynı kablosuz bağlantı ile internet kullanımında fakat bilgisayarlar ağ üzerinde birbirlerini görmüyor doğal olarak dosya paylaşımı ve multiplayer imkanı olmuyor. Bu iki bilgisayar arası kablosuz ağ sorunu ne şekilde çözümlenebilir bilgisi olan var mı? Yada ağ kurulumunda bi yanlıilık yapıyoruz bu durumdaki ağ kurulumu nasıl oluyor?

Son Düzenleme: bylgonur ~ 05 Ekim 2009 17:42
OnlyMann
05-10-2009, 17:47   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

vista da dosya paylaşımını ve paylaştırılacak klasörleri belirleyip paylaşım için kullanıcılara yetki vermelisiniz. aynı olayı xp de paylaştırılacak klasörlere gerekli izinleri verip, kullanılacak kullanıcıya izin vermeniz gerekir.
bu arada makinaların çalışma grupları aynı olmalıdır. çoğunlukla WORKGROUP olarak gelir ama siz kontrol ediniz. 
Makinalarda yüklü güvenlik yazılımlarında da (windows güvenlik duvarı dahil) paylaşım izinlerini vermeniz gerekir.

bylgonur
09-10-2009, 19:55   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Şuanda 3 pc oldu 2si xp biri vista. 2 xp arasında bile ne dosya paylaşabiliyoruz nede half life oynayabiliyoruz. Çalışma grubu ikisininde ''WORKGROUP'' güvenlik duvarı da kapalı.3 bilgisayardada Avira Antivir Personal Free Antivirus yüklü virüs programından kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü daha önce aynı program vardı ve sorun yaşamamıstım.Nerde hata yapıyoruz yardımcı olabilirmisiniz