Arkadaşlar yeni Casper marka Notebook Aldım.İşletim sistemi vista kurulu yanlız pc nin xp driverleride mevcut.Vistayı silip xp kurmak istiyorum. Xp cdsini taktığım zaman windows xp yi kurmak için enter e basın dediği zaman bastığımda kuru iptal ediyor. Bunun için bios ayarları yapmam gerekiyomuş.Bende bios dan pek fazla anlamıyorum.. Ne yapmam gerekiyor_? Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Vista ve XP
eğer cdden başlatmayı sağladıysan herhangi bir sorun olmamamsı gerekiyor yaşadığın problem tam oalrak nedir hata kodu nedir ayrıntısı ile yazabilrmisin
Sorun vista bootloderin kendisinden alt sisteme izin vermemesinden kaynaklanmaktadır.
sisteminize easyBCD programını indirip kurun. menage bootloader seçeneğinden uninstal the vista bootlderi seçip write mbr yi tıklayın. Artık vistayla son görüşmeniz formatta da sizi engellemeyecek
[URL=http://imageshack.us][/URL]
Es-kaza formattan vazgeçip vistaya tekrar dönmek isterseniz vista dvd ile sistemi başlatıp bilgisayarımı onar seçeneğinden başlangıç onarmayı tıklayarak mbr yi yeniden yazdırabilir vistanın açılmasını sağlayabilirsiniz
Tşk ederim bilgin için. Ama hallettim şimdi xp kullanıyorum..
khramnSorun vista bootloderin kendisinden alt sisteme izin vermemesinden kaynaklanmaktadır.Tşk ederim
sisteminize easyBCD programını indirip kurun. menage bootloader seçeneğinden uninstal the vista bootlderi seçip write mbr yi tıklayın. Artık vistayla son görüşmeniz formatta da sizi engellemeyecek[URL=http://imageshack.us][/URL]
Es-kaza formattan vazgeçip vistaya tekrar dönmek isterseniz vista dvd ile sistemi başlatıp bilgisayarımı onar seçeneğinden başlangıç onarmayı tıklayarak mbr yi yeniden yazdırabilir vistanın açılmasını sağ
arkadaşlar bende vista kurbanıyım bi türllü xp ye geçemiyorum sayın khramn arkadaşımızı dediği gibi easy cd yi denedim bu seferdde NTLDR hatası veriyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu?
NTLDR hatasını yalnız xp de verir vistada bu dosya yok çünkü.Kurulumu tekrar yapın kurulumda yada sonrasında hata olmuştur.Yada siz vistayı kaldırmış xp yi yüklemememişsinizdir.Eeee madem xp yüklemek için dediklerimi yaptınız o vakit kurabilirsiniz.Yok vageçtm diyorsanız vista dvd ile sistemi başlatıp onarma seçeneğinden başlangıç onarmayı seçin