vista yeni kullanıcı hesabı açamıyorum

tyhmus
21-04-2009, 15:51   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Arkadaşlar merhabalar kullanıcı hesaplarından yeni kullanıcı hesabı açmak istiyorum ama hesap açık olmasına rağmen ilk açılışta bu yeni kullanıcıyı sistem açmıyor.yeni kullanıcı hesabı ve ayrıca quest hesabınıda açıyorum daha sonra ilk açılışta sadece admini açıyor diğerlerini oturum kapatılıyor diye açmıyor acaba sorun ne olabilir.Cvp veren herkeze şimdiden çok teşekkür ederim.iyi günler...

nonpasaran
21-04-2009, 16:01   |  #2  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

daha önce kullanıcı c:kullanıcı hesaplarından bişi sildinmi
aldığın hata nedir tam olarak yazarmısın?

tyhmus
21-04-2009, 16:12   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

daha önce kullanıcı hesaplarından bişey silmedim.Sadece devamlı bilgisayarı admin olarak açıyordum geçen günlerde açılışta desktop bulunamadı hesap açılamadı ikazı geldi bende sisteni geri yükledim sorun kalktı.Daha sonra standart kullanıcı hesabı açarak bilgisayarı açmanın daha güvenli ve doğru olduğunu öğrendim en azından desktop çökmelerine karşı bende yeni bir standart hesap açmayı denedim ama hesabı açıyor bilgisayarın ilk açılışında da hesanı görüyor fakat hesabı aktif etmiyor hemen oturum kapatılıyor ikazı çıkıyor.işte sorun bu arkadaşım.teşekkür ederim

runner1903
21-04-2009, 16:28   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj

Merhaba

Eğer admin olarak login oluyorsan ve farklı bir account açıp onu aktif etmek istiyorsan yapıcan adımlar şunlardır. my computer sağ click manage local user and group  users boş ekrana sağ click new user diyip account açabilirsin fakat açarken aşşağıda sorulan password işlemlerine dikkat etmeni tavsite ederim. account lock olarak açılabilir. onuda kaldırırsan problem kalmaz. yeni bir account yeni bir profil demektir. profil ayarlarıyla ilgili bir sıkıntın kalmaz ama genede hata alıyorsan vistayı repair etmeni tavsiye ederm .

Turgay Gülmez

MCITP

nonpasaran
21-04-2009, 23:11   |  #5  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

soruyu soran sensin ama ben senden daha çok soru soruyorum Kahkaha
ama buradan senin problemin şu demekle olmuyor.
1.si bu hesabına eski kullandığın hesaptan birşeyler kopyaladınmı?
2.si açılışta profil yükleme servisi hesabı yükleyemedi gibi bir hata veriyormu
3.sü kayıt defterini açıp şu yolu izle HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList burada sol tarafta uzun bir numara olacak  S-1-5..... ile başlayan ve sonunda .bak uzantısı olan aynısından(tamamen aynısı yani bütün nolarıyla) sonunda bak olmayan birtane daha varmı yoksa bir tanemi?

ama ben uğraşmam diyorsan ve içinde kaybedeceğin önemli bilgiler yoksa o yeni oluşturduğun hesabı silip yeniden oluştur.Ama bu sil demekle olmuyor şöyle yapacan;
*öncelikle denetim masasından kullanıcı hesaplarına gidip profili kaldır de sorduğunda dosyalarıda sil de sonra
*kayıt defterini aç *HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList yolunu izle
*sol taraftaki uzun numaralara tıkladıkça sağ taraftaki değerler değişecek burada bunların hangi profile ait olduğuna dair bilgi var ProfileImagePath ın karşısında yazar bunları tek tek deneyerek silmek istediğin hesabın numarasını bul.Eğer yoksa profil başarılı bir şekilde silinmiştir kayıt defterini kapat varsa devam...
*sol tarafta bulduğun bu sid anahtarını sağ tıklayarak sil

*sonra c:kullanıcılar klasörüne gidip burada bu hesaba ait bir klasör kalmışsa onuda sil
artık yeni bir hesap oluşturabilirsin
pc yi yeniden başlat ve oluşturduğun bu profile gir
kolay gelsin
*

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 21 Nisan 2009 23:13