öncelikle dvd leri nero veya benzeri bir programla disk taraması yaptırıp herhangi bir proplem olmadığına emin olun.
Başıma gelen bir olay; Almış olduğum hp deskop pc de recovery dvdleri oluşturmuştum tabi buna güvenerek format attım .Tekrardvd leri kullanmak istediğimde %68 de kalıyor. Sonuçta gitti bizim sistem dvdler oluşturulurken hata olmuş. Servisle görüştüm hp- tools programının hatası olduğu anlaşıldı, servise gönderdim hem sıfırdan kurulum yaptılar hemde dvd leri kendileri oluşturarak gönderdiler. Tabi bende ona güvenerek bir zaman sonra tekrar bastım formatı oda ne yine aynı durum kendilerin gönderdikleri dvd lerdede hata var.
Sonuç; DVD lere yazılacak bilgilerle sistem oluşturulduğu için 1 by lık bilgi de bile hata olmaması gerekiyor aksi halde sistem kurulamıyor, dvd ler ise cd ler gibi değil veri çok daha dar bir alana sığdırılıyor buna karşın çok daha çabuk ve kolay bozuk sektörler olabiliyor . Mutlaka ve mutlaka formattan önce;
1. dvdlerinizin sağlıklı olduğundan emin olun
2. tüm xp sürücülerinizi indirin. XP kurulumundan sonra acaba benim donanımım ne, sürücülerini nasıl bulabilirim diye kara kara düşünmek zorunda kalmayın