ben vista yı silmek ve xp yüklemek istiyorum ama
format atmayı denedik olmadı napmalıyım yardım ederseniz sevinirim
vista'yı nasıl silebilirim!!!!!
nasıl yani kardeş bi anlatırmısın
Formatı masaüstünden atarsan olmaz boottan atacaksın o zaman olur yoksa vista xpnin üstü olduğu için altı bi işletim sistemini kurdurmaz.XPcidisi takıp bilgisayarı yenidne başlat sonra o söyleyince bi tuşa bas yani formatı boottan at...
Arkadaşım bu sorununu şöylede halledebilirsin.Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz özelliklere giriyoruz.Gelişmiş sekmesine giriyoruz.Burada başlangıç ve kurtarma var yanındaki ayalar sekmesine tıklıyoruz.Karşına gelen menüde düzenle bölümüne tıklıyoruz.Bu yerde önüne bir notepad dosyası açılacak burada [operating systems] diye bir şey var.Bu yazının altında bir yazı var vista ile ilgili bir şeyler yazıyordur.Sen bu satırı tamamen silip notepad dosyasını kaydetmelisin bu sayede vista tamamen silinmiş olacaktır.Bundan sonra xp yi yükleyebilirsin.
Yardım edebildiysem ne mutlu bana:)
arkadaşım bunu boottan hallediceksin ama bası bilgisayarlarda başta olmuo bunu da biosdan ayarlayacaksın. bunu şöle yapıosun bilgisayarı başlatırken delete tuşuna basıosun bios ayarlarına girio. sora ordan first bootu bulucaksın (her bios aynı olmadığı için tam bi şey diemicem ama first boot ya da 1 boot yasar) onu cdrom'a çeviriceksin sora save and exit dieceksin ve y (yes) yapıcaksın sora da cdyi takıp yükleyebilirsin kolay gelsin
bence en kolay yolu xp yardımıyla format atmandır. başlangıçta cdyi tak ama arkadaşların dediği gibi açılışı cd den boot edecek şekilde bios ayarlarını yapman gerekiyor. daha sonra da ekranda yazan yönergeleri takip et rahatlıkla işlemi yapacaksındır.takıldığın noktaları yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.kolay gelsin