Vista'ya 1 ay dayanabildim ve sonunda ya ilaç kullanacaktım ya da xp'ye dönecektim.Kendim Xp kurarak huzura erdim.
Vista'yla geliyor, XP'ye dönüyor!
- 1
- 2
yazılanlara bakınca şaşırıyorum her insan elbetteki işini görecek sistemi seciyor kulana bildiğini ayrıca donanımını tanıyan sistemi yani huzurunu sağlıyanı xp olsun vista olsun pardüs yada linuks hangisi kolayına geliyorsa wista yüklü bir çok bilgisayarı xp cevirdim xp yüklü olan bir çok bilgisayarada vista yükledim
ayrıca bazı üretici firmalarada kızıyorum vista yüklü makineyi satıyorsun ama donanım yeterli hızı sağlamıyor vatandaş ateş püskürüyor
vistayı sildim bende. sadece xp :D
yeni bilgisayar alan ister laptop olsun isterse masaüstü, ben dahil tüm arkadaşlarım benden xp kurmamı istiyorlar. Bunun sistem için gerekli donanım yüksek oluşu ve sistem kaynaklarının sömürmesi nedeniyle performans düşüklüğü başlıca nedeni. Yeni kullanıcılar için çok daha karışık oluşu da çabası daha eski kullanıcılar wistayı çözememişken onlara da diyecek bişi yok. Bende şuan orjinal olarak hem wista hemde xp kurulu wistaya bakış xp göklerde uçuyor. Bence yüksek güvenlikli deyip millete iyi bir pazarlama stratejisi ile kakaladılar. Bence windows 2000 nasıl xp ye geçişin ara geçişi ise wistada windows 7 geçiş olarak görüyorum. Wista şuan için sadece arada sırada uğradığım ve bazı oyunları oynadığım bir sistemden öte geçemez.
CHIP OnlineTartışıyoruz: Vista yüklü olarak aldığınız bilgisayarı XP'ye downgrade ettiniz mi?Hayır.. Eski emektar PC'deyken vistaya ben de hep soğuk bakmıştım.. Kasıyormuş da karışıkmış da ordan burdan duyduklarıma göre ben de öyle inanmıştım ama yeni aldığım laptop vista ile geldi, T9300 işlemci ve 3GB Ram var, kasmanın k'sını görmedim.. XP'ye göre de bana daha şık gelen yönleri var, üstüne de dx10 olunca xp'ye döneceğimi sanmıyorum..
Xp Forever:D Vistanin tam olarak otrmş bi işletm sistemi olduunu düşnmüyrm açkcası
Xp kullanıyorum. Vistayı denedim ancak yavaş, sorunlu ve soğuk geldi. Her türlü ince ayarı yaptım. Pc mde her ikisi de kurulu , her yüz açılışın 99 u Xp biri vista ile oluyor. Microsoft ne akılla çıkarttı bilmiyorum ancak keşke vistayı çıkartmak yerine Xp yi daha da güzelleştirmek için çalışsalardı...
FalakacıEvde dört adet pc var ve hepsinde xp çalışıyor. En son aldığımız Acer laptopda Vista Home Premium geldi bunun üzerine Acer'ı aradık xp ye dönüş yapmak istediğimizi söyledik, karşımızdaki yetkili bunun mümkün olmadığını söyleyince bizde vista'yı kendimiz sildik ve xp'ye dönüş yaptık.Yukardaki konuyu görünce bahsetmeden geçmek istemedim.Falakacı iyi ki bu konuyu yazmışsın.Teşekkürler...Bir Vista kullanıcısı olarak Microsoft'un yaptığı bir oyunu söyleyeyim.Aslında bir oyun olarak düşünülmemiştir sanırsam,ama Microsoft'un yararına olduğu %100 kesin...Vista kurulu bilgisayarlara format atıp tekrardan başka bir sistem kurmanız mümkün olabiliyor ancak yeni sisteminizde harddiskinizin bir kısmı kapalı oluyor ve siz bunu bilmiyor,göremiyorsunuz.Format atıp sildiğinizi zannettiğiniz Vista aslında içten içe o pc'nin harddiskinde kalıyor.Microsoft bunu yapmalarındaki amacın aslında herhangi bir şekilde Vista'yı silip başka bir sistem kullanan kişinin tekrardan Vista kullanmaya dönmesi halinde işletim sistemini entegre etmeyi kolaylaştırmak olduğunu söyledi.Ama bu Vista'yı kullandırmaya teşvik etmekten çok mecbur etmek gibi...Sildiğiniz halde Vista harddiskinizin 1,5-2 GB'da hala kalmış oluyor WİNRE (Windows Recovery) olarak ve bunu asla silemiyorsunuz.Çoğu firma bunu bildiği için ya harddisklerini değiştirerek size pclerinizi gönderiyor ya da çok az bir kısmı işletim sisteminizi değiştirmiyor.Bilmeyenler zaten direk formatı basıp hiç bir değişiklik yapmadan yeni sistemle gönderiyor.Bu Microsoft'un ayıbı değil,çünkü Vista'nın kullanılabilirliğini arttırmak için yapılmış birşey.Kendileri de bunu "Vista kurulan bir sistemden asla Vista silinemiyor.Bu tekrar Vista'ya dönüş için kolaylık sağlıyor." şeklinde açıkladılar.Planlanmış birşey mi,yoksa istemeden ortaya çıkan bir durum mu siz takdir edin...
Nerneyse ben yine de Vistayı destekliyorum...Güzel bir işletim sistemi.Her ne kadar Windows 7'nin tamamlanmasına kadar geçecek olan süre içinde ara sürüm olarak düşünülse de (Aslında Xp'ye yama şeklinde düşünülüp,XP'nin özelliklerini değiştireceği düşünülerek yapılan en büyük service pack vari bir sürüm.Tam olarak Service Pack diyemiyorum,çünkü 2,5 GB olarak bir SP olamazdı.) sonradan ana sürüm oldu...Çünkü bir çok yenilik getirdiği için XP'den üstün olacak ve ona entegre edilmesi halinde belki de XP kullanıcıları için iyi olmayacaktı...
Ayrıca Vista SP 1 ile çocukluk hastalıklarından kurtularak çok daha iyi bir işletim sistemi haline geldi.XP'de ilk çıktığında Service Pack'leri yokken çok kötüydü ve bir çoğumuz Win98'in daha iyi olduğunu düşünmüştük...Ama SP'ler ile XP çok iyi bir işletim sistemi oldu.Vista'nın SP 2 ile birlikte çok daha iyi bir işletim sistemi olacağını biliyorum...XP bile SP 3'ü piyasaya sürdü.Bu demek oluyor ki o da o kadar mükemmel değil...Gerçi hiçbir zaman işletim sistemleri mükemmel değil bizim için.Yeni bir işletim sistemi çıktığı zaman eskisini daha çok sahipleniyoruz.Windows 7 çktığı zaman Vista'yı da XP'yi sahiplendiğimiz gibi sahipleneceğiz,şüphem yok...Zaten yakın zamanda Vista,XP,Server 2008 ve 2003 için Feature Pack geliyor.Daha kapsamlı ve iyilrştirmeden çok fonksiyon katmak için:Bütün işletim sistemleri için iyi olabilir ama Vista için çok iyi olacak.Özellikle üstüne bir de SP 2 gelirse o zaman Vista harika bir sistem olacak...
Velhasıl bende şu anda laptopumda Vista kullanıyorum,hatta Vista Ultimate kullanıyorum...Hiçbir problemim yok.Bundan önceki laptopumda XP yüklüydü,biraz upgrade ile ona da Vista yükledim ve gayet iyi çalışıyordu...Starter için uygun gördükleri özellikler: 800 MHz işlemci 32 veya 64 bit,512 ram,20 GB harddisk (15 GB boş olacak şekilde),SVGA ekran kartı (800x600-Directx 9).Ama bu sistemle pc'de verimin "V"si bile alınmaz,hatta hiçbir şekilde Vista kullanmazsın.Eğer Vista Starter'dan bile ortalama bir verim elde edilmek isteniyorsa sistemin en azından 1GHz işlemciye,1 GB ram'e,128 MB ekran kartına (Directx 9,WDDM Sürücüsü + Pixel Shader 2.0 destekli),40 GB harddisk'e (15 GB boş olacak şekilde,ayrıca laptoplar için 60 GB uygun) sahip olması gerekmekte...Premium gibi bir sürümden verim almak isteniyorsa 1.6 Ghz çift çekirdekli işlemciye,eğer ona sahip değilse 2.2 GHz'in üstünde tek çekirdekli bir işlemciye,2 gb ram'e,Directx 10 ve 11 destekli bir ekran kartına ya da chipsete,en az 80 gb harddiske sahip oluması gerekmekte...Bu şartlarda o kadar da pahalıya çıkmaz zaten...
Bir çok yerde,forumda herkes Windows 7'yi bekleyin demiş...Merak etmeyin bu özelliklerle Vista'yı çok bulanlar varsa Windows 7'yi daha da çok bulacaklardır.Çünkü o daha kapsamlı bir işletim sistemi olacak...En azıından özellikleri Vista'ya yakın olur ama aynı olmaz.Fazla olur...Hani sistem gereksinimleri XP ile aynı olacakmış yalanlarına kanmayın.Windows 7,Vista üzerine daha kapsamlı olarak inşa edilen bir işletim sistemi...Siz düşünün artık...
Eğer kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın...İyi geceler...
Son Düzenleme: djathena ~ 26 Ağustos 2008 03:02
bence xp daha kullanışlı,bende xp yaptım
Laptop ile verilen cd içerisinden vista home premium çıkıyor. Vistayı sevmediğim için bir alt işletim sistemi olan xp pro kullanıyorum. ya vista olarak lisansım var....
sonuçta ben bu laptop u alırken vista işletim sistemi için mutlaka benden belli bir ücret kesmişlerdir.
şimdi soruyorum bu durumda vistayı sevmediğim için xp kullanarak korsana mı düşmüş oluyorum?
Laptop aldım. vistasını kaldırdım. xp kullanıyorum.
hayır etmedim, ama denemek için bile olsa bi xp de yüklerim kesin yakında bi laptop alırsam. beğenmez isem tekrar vista kullanırım veya çift sistem.
- 1
- 2