Vista'yla geliyor, XP'ye dönüyor!

CHIP Online
20-08-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni sistemler Vista ile satılıyor. Peki ama daha sonra da yollarına Vista ile devam ediyorlar mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... e-donuyor_8313.html

Microsoft, yeni satılan PC'lerin neredeyse tamamının Vista'yla satılmasından hareketle Vista kullanıcı sayısının günbegün arttığını söylerken, bağımsız araştırmalar farklı bir gerçeğe işaret ediyor.

Satın alınan her 3 yeni PC'den birinin Windows Vista'dan XP'ye "downgrade" edildiği ortaya çıktı. Devil Mountain Software adlı ölçüm firmasınca açıklanan rakamlara göre kullanıcıların kayda değer bir kısmı Windows XP'den vazgeçmeye niyetli değil.

Yaklaşık 3 bin yeni sistemin analiz edilmesinin ardından açıklanan rapora göre yeni bir sistem alan kullanıcıların yüzde 35'i işletim sistemlerini Windows XP'ye bizzat kendileri çeviriyor veya bunu sistem üreticisinden talep ediyor. Vista'nın sunduğu downgrade opsiyonunun kullanıcılar ve sistem üreticilerince değerlendirildiğini söyleyen Devil Mountain yetkilisi Craig Barth, araştırmanın son 6 ayda satılan bilgisayarları kapsadığına dikkat çekerek "bu sistemler Dell veya HP gibi üreticiler ya da kullanıcının kendisi tarafından Windows XP ile çalışır hale getiriliyor" şeklinde konuştu. Bilindiği gibi Windows Vista'nın Business ve Ultimate sürümleri istenildiğinde Windows XP Professional'a downgrade edilebiliyor.

Vista'nın kullanıcı sayısının Microsoft'un sattığı lisans sayısıyla örtüşmemesine dikkat çeken Barth, XP'nin belirgin performans avantajı ile kullanıcılar arasında popülerliğini koruduğunu sözlerine ekledi. XP'nin popülerliğine kayıtsız kalmayan üreticilerden HP'nin 2009 yılının Temmuz ayına kadar iş amaçlı kullanılan sistemlerinde XP'yi opsiyon olarak sunacağı da gelen bilgiler arasında.

Tüm konu: Vista'yla geliyor, XP'ye dönüyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista yüklü olarak aldığınız bilgisayarı XP'ye downgrade ettiniz mi?

waybe
20-08-2008, 00:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj

hayır vista olarak aldım pc yi vede vista olarak kullanıyom (bir ara xp d sürücüsüne kurmayı düşündüm ama)

mrtaxy
20-08-2008, 00:25   |  #3  
mrtaxy avatarı
Yıllanmış Üye
188 mesaj

sistemde vista kurulu geldi fakat sildim ve xp kullanıyorum

bycentrino
20-08-2008, 00:38   |  #4  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj

Notebook da Vista kurulu geldi. Sp1 olmadığı zamanlarda xp ye kısa bir dönüş denedim ama vista beni etkilemişti bi kere. Sp1 olunca vista ya geri dönüş oldu.

emre__
20-08-2008, 00:50   |  #5  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

nasıl geldiyse öle gidiyo xp den yeterince çektim vistaya dewam (he ben fazla kurcaladığımdan ilk mavi ekranımı aldım ama cs1.5 oynıcam diye sxe mi dir nedir o zamazingodan :) ama şimdi hiç bişiy yok :D) kardeşimde war xp yüklü isitem formatı gelmiş gene şişmiş yapsammı yapmasammı diyo 2 ayda bi format atçaksak nabam ben o sistemi :D ocaktan beri vista da hiç bişiy yok bigün açmam bile demedi :)

paraportu
20-08-2008, 08:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
181 mesaj

bilgisayarım eski olduğu için xp ile gelmişti sonra bi arkadaştan vista yükledim ama beğenmedim pek sistemim eski olduğu için bazı sürücülerin programlarını desteklemiyor vista.şu an xp kullanıyorum memnunum yeni bir sistem alırsam da yine xp kullanmayı düşünüyorum

sakarya182
20-08-2008, 10:26   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

Bir sene önce Casper Omega diye bir bilgisayar aldım.Vista kurulu olarak gelmişti.Çok zorlanıyordum çünki Casper 512mblık ve çok düşük ekran kartı ile vista kurulmuştu.Neyse bir sebepten XP kurdurduk.LOGO diye muhasebe prog. var o yüzden.Sonra ben yerimde duramayarak birazds orjinal olduğu için Vistada kurdum.İkisi birlikte uzun zaman kullandım.Arada Linux kurdum.Onlar çok iyi olsalarda bir kere ben windowsa alıştığım için tekrar Windowsa geri döndüm.XP lisanssız olduğu için internetten ing etkinleştirilmiş bir kopya indirdim.Onu kullanıyordum.Çok iyiydi.Hiç problem olmuyordu.Türkçeleştirme paketide vardı.Sonra yine merakıma yenilip yeni Xp Sp3ler aradım.İki tane indirdim  fakat ikiside arızalı çıkınca tekrar Vista kurdum.Eskiden kullandığım İngilizce XP SP2 ise şimdi kurulmuyor.Bende tabiki Vista kullanıyorum.Artık SP1 de oldu.Fazla problemi yok.Ivır zıvır birşeyler yüklemedikten sonra bence çok iyi.Sistem yetersizse ayarları değiştirip daha düşük grafikle kullanıyorum.Bence en güzeli Vista.En son Web Cam aldım.Sıkıntı olmadan sürücüsünü inidirip kurdu.Artık Vista hakkında daha dikkatli konuşulmasında fayda var.Bütün Chip Okuyucularına çağrım Lisanslı Windows kullanın.Vista kulanın.

Falakacı
20-08-2008, 11:27   |  #8  
Taze Üye
14 mesaj

Evde dört adet pc var ve hepsinde xp çalışıyor. En son aldığımız Acer laptopda Vista Home Premium geldi bunun üzerine Acer'ı aradık xp ye dönüş yapmak istediğimizi söyledik, karşımızdaki yetkili bunun mümkün olmadığını söyleyince bizde vista'yı kendimiz sildik ve xp'ye dönüş yaptık.

novasta81
20-08-2008, 11:53   |  #9  
Taze Üye
11 mesaj

yeni aldıgım laoptop ile vista ile devam etmeye çok çalıştım fakat performans sorunlarından dolayı devam edemedim.Bence vista kabul etselerde etmeselerde microsoft'un büyük bir başarısızlığı.Kendilerinin bu başarısızlıgın farkında olmamalarının imkanı yok.Buyuk ihtimalle bu başarısızlıklarını yeni windows sürümü çıkışından sonra kabul edecekler.Ceo'lar ozaman yorum yapmaya başlıyacak.Aslında Sun yada IBM'den niçin bir işletim sistemi alternatifi gelmiyor çok merak ediyorum.Bu kadar büyük bir pastanın sadece microsoft tarafından sömürülmesine tüm dünya seyirci.Linux'u burda hesaba katmıyorum çünkü hala son kullanıcı için karmaşık bir sistem ve bunu program desteklerinin olmamamsı(ki bence buda bir microsoft destekli büyük firma politikalrı)daha trajik hale getiriyor.
Malesef alternatifler türemedikçe eninde sonunda vistaya geçiş yapacağız.Ve eninde sonunda beğenmek zorunda kalacağız.

Banned
20-08-2008, 11:58   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj

Ben şahsen vşsta kulanmam hem sistem gereksinimleri çok hemde karışık bir kullanımı var

Yaşasın xp en büyük xp

DeePBluESeA
20-08-2008, 11:58   |  #11  
Yıllanmış Üye
281 mesaj

xp kuranlar duyuyorum ve görüyorum ama hepsine de gülüyorum sağlam bir işletim sistemi kullanmak varken insanlar alıştıkları işletim sistemine bel bağlıyorlar

umutsirin
20-08-2008, 13:18   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

Üzerinde Windows Vista ile gelen Vaio laptop bilgisayarımı bir süre Vista ile kullanmaya çalıştım fakat bilgisayardan olması gereken performansı alamayınca mecburen Windows XP ye downgrade etmek zorunda kaldım. Bu işlem esnasında tek sıkıntım üretici firmanın Windows XP uyumlu sürücüleri yayınlamıyor olmasıydı. Çok uzun bir uğraştan sonra sistemi çalışır hale getirmeyi başardım. Bilgisayardan ancak Windows XP ye döndüğümde performans alabildim. Bence Windows XP Microsoft işletim sistemleri arasında en başarılı olanı. Vista ise çok lüzümsuz bir işletim sistemi diye düşünüyorum ve Xp' nin daha uzun yıllar kullanılacağı kanaatindeyim.

theblight
20-08-2008, 14:48   |  #13  
Üye
68 mesaj

Evdeki laptoptan vistayı kaldırıp xp kurdum daha güzel oldu kanımca nasılsa 1 seneye vistaya tamamen geçicem makinadan xp ile daha çok performans alıyorum.

elektrobeyin
20-08-2008, 15:08   |  #14  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Ben Vista 64 bit kullanıyorum. Şu anda Service Pack 1 yüklü ve bütün güncelleştirmeler yapılmış durumda. Bence Microsoft çok iyi bir iş başarmış ve Vista çıktığı ilk günden çok yol kattetmiş. Bütün beklentilerimi karşılışıyor. Bütün özellikleri inceledim ve bence XP'den daha hızlı çalışıyor. Ayrıca çok sorunsuz.Vista çok sorunlu,berbat yada yavaş diyen arkadaşların bilgisayarı ya çok eski yada bilgisayar bilgileri çok az. Vista ilk çıktığında hakkatten yavaştı ama güncellemelerle şu anki durumda bence mükemmel bir işletim sistemi.

DaRWeLL
20-08-2008, 16:50   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

bilgisayar geldiğinde vista vardı halada öyle.vistayı kaldırıp xp kurmayı düşünmedim ama dye xp kurmayı düşündüm..zaten sistem yetiyorsa xpye dönüş yapmanın mantıgı yok diye düşünüyorum.yeterli sistemde vista xpden daha iyidir ve sp1 ile çokta güzel olmuş..

canerinan333
20-08-2008, 17:47   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

evet.vista olarak aldım ama sistem yetersizliği nedeniyle xp'ye çevirdim.ama o zamanlar bilgisizdim.sistemim vista starter'di.ama şimdi vistaya döneceğim.bu sefer önlem aldım.bir de ram miktarı 384 MB'di.sınır 2 GB.artık 4'e yükseltip dosya sıkıştırıcı kullanmaya kararlıyım.

Hiper£l£v£nKids
20-08-2008, 18:02   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Ben Vista kullanmak istedim ama xp'ye downgrade ettirdi ailem

SAİNT
20-08-2008, 18:16   |  #18  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

ben sigorta müşaviriyim hp masa üstü aldık. vahşet ve hüzün bundan sonra başladı. sistemden atmalar yazıcıyı görmemler programın açılmasını beklemer kısa illah ettik. hemen xp çevirdim driverler bulmak zor oldu ama sonuçta ben bu işten anlıyordum ve memnunuz maşallah tık yok ertesi gün arkadaşın aynı pcden vardı hemen değiştirdim driver uyduğu için. bana bol bol dua ediyor.

Mehmet-
20-08-2008, 18:18   |  #19  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj

Evet pc mayıs ayında geldiğinde vistaydı, sadece bir kere açıp baktım ne var ne yok diye sonraki açmamda xp'yi kurdum:)
Tabi şuan bu olayları normal karşılıyorum. Geçiş aşaması. Vista yerini alacaktır.

Fattur
20-08-2008, 18:20   |  #20  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

xp ye negerek var anlaşılmıcak bir biçimde insanlar xp kullanmak istiyor.
Vista kat kat daha iyi vistalıgelip xp ye dönmek isteyenlere yardım bile etmek istemiyorum. Saçma bir olay. onu yapacağına bi20 lira ver taş gibi kullan.
-
Bence Windows XP Microsoft işletim sistemleri arasında en başarılı olanı. Vista ise çok lüzümsuz bir işletim sistemi diye düşünüyorum ve Xp' nin daha uzun yıllar kullanılacağı kanaatindeyim.
--
Bu zaten saçma bir düşünce sistemi.En başarılı xp değil.Hatta 98 XP den daha iyi ama artık desteği yok hem vista  çok ram tüktiyormmuş. yok performans yiyomuş.fln fşmn hepsi yalan. Bu performans arttırıcı bir olay ama insanlar anlamak istemiyorler(SuperFetch).
Vistayla gelip xp ye dönmemeli. saçmalık resmen.
Son model sisteme külüstür işletim sistemi.

SAİNT
20-08-2008, 18:49   |  #21  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

evet zaten belli ediyon tavrını arkadaşın biri xp hakkında yardım istemiş pişkinlik yaparak yardımcı olmayacağını yazmışın yazdıklarıma kızma burası yardımlaşma ve dayanışma formu. ama bu davranışını beğenmedim. örnek ben intel tutukunuyum ama bi arkadaş sırf amd kullanıyor diye ayrım yapmam ne kadar doğrudur. veya cevap vermem en azından hoşgörüsüzlük oprtadan kalkar yardım etmeyecem demek tamammen hoşgörüsüzlük bence. bu benim fikrim arkadaşalr ne der bilmem. herkesin bilgisi kendine. bu dünyada birçok kişi pcden anlar tekel değil.

ReFeRaNSs
20-08-2008, 18:52   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

vistalı pc almak bahanesiyle gittimğim pc ci bana 512 ramli onboard e.krtlı vista satmaya çalıştı gelde xpe geçme. ama vistalı sistem almak yerine vistaya sistem yapmak daha güzel

SAİNT
20-08-2008, 18:54   |  #23  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
Fattur
xp ye negerek var anlaşılmıcak bir biçimde insanlar xp kullanmak istiyor.
Vista kat kat daha iyi vistalıgelip xp ye dönmek isteyenlere yardım bile etmek istemiyorum. Saçma bir olay. onu yapacağına bi20 lira ver taş gibi kullan.
-
Bence Windows XP Microsoft işletim sistemleri arasında en başarılı olanı. Vista ise çok lüzümsuz bir işletim sistemi diye düşünüyorum ve Xp' nin daha uzun yıllar kullanılacağı kanaatindeyim.
--
Bu zaten saçma bir düşünce sistemi.En başarılı xp değil.Hatta 98 XP den daha iyi ama artık desteği yok hem vista  çok ram tüktiyormmuş. yok performans yiyomuş.fln fşmn hepsi yalan. Bu performans arttırıcı bir olay ama insanlar anlamak istemiyorler(SuperFetch).
Vistayla gelip xp ye dönmemeli. saçmalık resmen.
Son model sisteme külüstür işletim sistemi.
evet zaten belli ediyon tavrını arkadaşın biri xp hakkında yardım istemiş pişkinlik yaparak yardımcı olmayacağını yazmışın yazdıklarıma kızma burası yardımlaşma ve dayanışma formu. ama bu davranışını beğenmedim. örnek ben intel tutukunuyum ama bi arkadaş sırf amd kullanıyor diye ayrım yapmam ne kadar doğrudur. veya cevap vermem en azından hoşgörüsüzlük oprtadan kalkar yardım etmeyecem demek tamammen hoşgörüsüzlük bence. bu benim fikrim arkadaşalr ne der bilmem. herkesin bilgisi kendine. bu dünyada birçok kişi pcden anlar tekel değil.

Banned
20-08-2008, 23:38   |  #24  
Banlandı
1,098 mesaj

Vista gayet kral bi sistem.. Xp'ye dönen varsa kendi tercihi neler kaybediyo farkında değil..

SaGoPa KaJMeR.
21-08-2008, 04:52   |  #25  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj

I LOVE YOU VİSTA ne ne vistası pardon XP ... KahkahaDil çıkarıyor