vista yüklerken

x-ultra
03-09-2009, 18:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
149 mesaj

merhaba, benim sorum xpden vista yükledim yüklerken C ve D sürücüsünden D yi sildim. D sürücüsünde olan Nod32  anti virüs programım gitti(bilgisayarımı aldığım zaman gelmişti)ve gitti. birde yüklemede 9Mb lık bir kısımda vardı oda gitti sadece C sürücüsü kaldı vistayı yükledim ama kulaanırken bazı dengesizmiş gibi geldi bana Stabil yüklenmedi sanırım nod32 yi tekrar yüklerkende sitesinden yükledim tabi ''nod32 Antivirüs 4'' diye kullandığımdan biraz farklı bir arayüzü var kullanıcı adımı ve şifremi girdim sorun çıkmadı
sonra güncellededim azbir güncellemişgibi oluyor sonra güncelledi diyor virüs veri tabanıda güncel yazıyor
önce kullandığım nod32antivürüs programı güncellerken ilerleme durumunu baya sürüyordu yanlış nod 32 yüklemiş olabilirmiyim

mustafa2526
03-09-2009, 19:04   |  #2  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

ne dediğini tam anlayamadım

x-ultra
03-09-2009, 19:34   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj

Konuyu vista olan yere açtığımı sanmıştım, Daha önce xp kullanıyordum Vita yükledim Yüklü D sürücüsünüde sildim içindeki virüs programım gitti ve şu 9mb lık yerde gitti onuda sildim istemeyerek Sadece C kaldı
surum şu;1-)vistayı yenden yükliycem C sürücüsünü  tekrar C ve D sürücü olarak ikiye ayırmak istiyorum nasıl yapabilirim ve o yükleme yerinde windowsun kendinden ayırmış olduğu 9Mb lık kısımıda silmiştim onu tekrar nasıl çıkartabilirim (önemli olduğunu düşünüyorum)
2-)ikinci soruyuda tekrar vistayı yüklediğim zaman sorarım

Hayalet 26
03-09-2009, 20:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Buradan bakabilirsin:

Son Düzenleme: Hayalet 26 ~ 03 Eylül 2009 20:07
x-ultra
03-09-2009, 20:43   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj
Alıntı: Hayalet 26  

link e baktım ama C sürücüsünü nasıl nasıl ikiye ayırıcağımızı yazmıyor
yani benim yapmak istediğim D sürücüsünü oluşturmak  şu anda sadece C sürücüsü kullanıyorum

Hayalet 26
03-09-2009, 21:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Arkadaşım yapacağın şey şu.Bölümlenmemiş alanda yeni bir bölüm oluşturmak için klavyede felan tuşa basın diyor ya.Orda sırayla hem c yi hem d yi komple sil.sonra hard diskinin kapasitesi yazar orda ordan yarıya yakın olanını C sürücüsü yap.Değerleri MB olarak yazacaksın dikkat et.Mesela 60000 mb gibi.D sürücüsü içinde kalan kısmı yaz.Formattan sonra D sürücüsüne girdiğinde bi uyarı verecek bu alan biçimlenmemiş  şimdi biçimlendir diye.Orda D yi biçimlendiriceksin.Hepsi bu kadar...

x-ultra
03-09-2009, 22:26   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj
Alıntı: Hayalet 26  
Arkadaşım yapacağın şey şu.Bölümlenmemiş alanda yeni bir bölüm oluşturmak için klavyede felan tuşa basın diyor ya.Orda sırayla hem c yi hem d yi komple sil.sonra hard diskinin kapasitesi yazar orda ordan yarıya yakın olanını C sürücüsü yap.Değerleri MB olarak yazacaksın dikkat et.Mesela 60000 mb gibi.D sürücüsü içinde kalan kısmı yaz.Formattan sonra D sürücüsüne girdiğinde bi uyarı verecek bu alan biçimlenmemiş  şimdi biçimlendir diye.Orda D yi biçimlendiriceksin.Hepsi bu kadar...

Teşekürler arkadaşım.