vista yüklü casper bilgisayara xp kurmak istiyorum.XP Pro CD var.Aılılşı biostan dvd rw yaptım.Xp cd ile birlikte birde intelin bir prpogramı gerekiyormuş.Bundan sonra ne yapmam geriyor.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.Sistemim
Casper NEO NEQ-Q820-4M45R
• Intel® Core ™ 2 Quad İşlemci Q8200
- İşlemci hızı 2.33 GHz. 4 MB L2 Cache, 1333 MHz FSB
• 4 GB 800 MHz DDR2 Bellek
• 640 GB SATA Harddisk
vista yüklü casper bilgisayara xp kur
kardeş sen bu konuyu açmıştın zaten
chıpset programı fln mı dıosn hiç gerek yok intelın cd sine filan yapman gereken normal xp yu kurup sonrada driver ları yuklemen ama 4 çekirdek için kesinlıkle 64 bıt xp kur derim
intel chip setli anakartları sata driverleri normal xp cd lerinde olmuyormuş böyle olunca xp kurulumda hardiski görmüyor.
http://istblacken.blogspot.com/2 ... t-pro-anlatimi.html
Tabii, Google'da "Şu marka vista yüklü laptopa nasıl XP yüklenir" diye arama yapacaksın
Mustafa@PCO zaman sata driverlarını Xp cd'sine entegre ediceksin,NasılYada bios'ta sata özelliğini kapatıcaksın.
bios da tam olarak hatırlamıyorum ama tek tek gezerseniz advanced bölümünde ata devices başlıklı olması lazım raid seklinde olması lazım onu ideye çekince de sorununun hallolması gerekiyor
hatta bi restart attım baktım geldim
benm anakartta
integrated periphals > On-Chip Ata Devices > Raid Mode bunun ide seçili olması lazım. bazı anakartlarda menu yeri değişmekte ama su iki başlık aynı olur. On-Chip Ata Devices ve Raid Mode