arkadaşlar benim laptop da vista home pre yüklü
kullanırken hiç bi sorunla karşılaşmadım
geçenlerde assasins creed i yükledim fragmandan sonra oyun durduruldu diyor hep...
bende belki vista yüzündendir dedim ve xp kurmak istedim pc ye...
amaxp yükleme de mavi ekran var ya sadece altta yazıların geçtiği bölümorası bitince siyah ekran da imleç yanıp sönüyor ondan sonra da maviekran hatası alıyorum...iki kez denedim sonuç aynı...
acaba sorun nerdedir? sabit disk e hata taraması yaptırdım bi hata bulamadı...laptop daha yeni...benim canımı sıkan hdd yada diğer donanımlarda sorun çıkması...sizce garantiye göndertyim de bi baksınlar mı yoksa sorunu bende çözebilir miyim? yardım edebilicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...!
vista yüklü laptopa xp kurarken maavi ekran hatası
arkadaşlar benim laptop da vista home pre yüklüBilgisayarınızın özelliklerini yazarmısınız.Ayrıca oyun çalışmıyor diye vistadan xp ye geçiş kararınıza bi anlam verebilmiş değilim :Dkullanırken hiç bi sorunla karşılaşmadım
geçenlerde assasins creed i yükledim fragmandan sonra oyun durduruldu diyor hep...
bende belki vista yüzündendir dedim ve xp kurmak istedim pc ye...
amaxp yükleme de mavi ekran var ya sadece altta yazıların geçtiği bölümorası bitince siyah ekran da imleç yanıp sönüyor ondan sonra da maviekran hatası alıyorum...iki kez denedim sonuç aynı...
acaba sorun nerdedir? sabit disk e hata taraması yaptırdım bi hata bulamadı...laptop daha yeni...benim canımı sıkan hdd yada diğer donanımlarda sorun çıkması...sizce garantiye göndertyim de bi baksınlar mı yoksa sorunu bende çözebilir miyim? yardım edebilicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...!
bende ayni sorun cikiyordu bilgisayari calistir biosa gir" HDD ATPI DEN IDE YAP"
bunlari yaptin zaman calisacak bence
teşekkürler tommycomse aynı sorun bendede oldu dediğin gibi yaptım halloldu.
kardeşim eğer hardisk in sata ise bu normal bir şeydir çünkü xp kurulum cd lerinde sata desteği yoktur yani dolayısıyla hardisk i görmüyor hardiskinin sata driver ini indir ve nLite programı ile xp cdsine ekle ve tekrar kurmayı dene ben öyle yaptım oldu
arkadaşlar XP kurulurken mavi ekran hatasını düzeltemeyenler benimle aşağıdaki adresten iletişime geçsin.
Merhaba arkadaşlar ben yeni bir bilgisayar aldım Windows vista yüklü.Bazı nedenlerden dolayı bu vistayı xp yapmak istiyorum.Bazı forumlara baktım Bios ayarlarındaki AHCI yı ATI yapın demişler. Bende bir deneyeyim dedim ama Bios açtığımda öyle bir seçenek göremedim. Biosun heryenine baktığımdan eminim.Sorunun o şekilde çözüleceğindenden eminim yapamayan varsa öyle bi denesinler derim.Bu konuda yardım edebilecek varsa etsin yoksa ben kafayı yicem :D msn adresim [email=haploid2@hotmail.com]haploid2@hotmail.com[/email] Yardımlarınızı bekliyorum Saygılar... İşte arkadaşlar yaşadığım sorunların fotoları biosa bi bakın acil cevap bekliyorum teşekkürler.
sata mode seçeneği olur
bu bazen enable disable
bazen de ACHI IDE SATA diye geçer ATI diye birşey olmaz
bunları bios'ta bulamıyorsanız
o zaman diskinizin sata sürücülerini bulup kurulumda yükleyeceksiniz
enable disable var ama hangisini enable hangisini disable yapıcam onu biliyormusun peki ? Bu arada ATI yı yanlış yazmışım pardon IDE yazıcaktım :)
biriniz cevap verin arkadaşlarrr enable disable var ama hangisi enable hangisi disable yapıcam bi yardım lütfenn...