ARKADAŞLAR ELİMDE CASPER MARKA Bİ LAPTOP VAR VE VİSTA YÜKLÜ XP YE GEÇMEK İSTİYORUM AMA BİR TÜRLÜ BAŞARAMADM YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. XP SP3 CD SİNİ TAKIYORUM AMA KARŞIMA BU ÇIKIYOR XP Yİ YÜKLEYE BASAMIYORUM...
...Vista yüklü p ye xp yükleme yardım lütfenn
boş ver xp yi pardus 2011 yükle aynı vista gibi
ben ne yükleyim diye sormuyorum sadece xp yi nasıl yükliceğimi soruyorum biraz anlayış lütfen
boş ver xp yi pardus 2011 yükle aynı vistala oğlum her konuda aynı mesajı atmasanamustafacevik
Senin sorununa gelirsek windows ortamında format atamazsın biostan bilgisayarı cdden başlatmaya ayarla cdyi tak ve bilgisayarı yeniden başlat o zaman yüklemeye başlar.
Fakat şahsi görüşüm xp yerine win7 yüklemen.
hehe vistayı zor kaldırdığı için xp ye geçmk istiyorm zaten :D bu arada yeniden başlattım ama olmadı normal bi şekilde açıldı pc???
O zaman Mert arkadaşın dediği gibi Biostan ayaralyacaksın cd den başlatmak için. Pc açılırken del tuşuna basarak açabilirsin biosu. Daha önce hiç açmadıysan veya bilmediğin ayarlar varsa onlara dokunma.
Ha bir de vista DVD sini takınca yükleme başlıyor muydu?
pc açıkken taktığımda direk açılıyor yükleme, vistayı o şekilde yuükleyebiliyorum bios ayarlarına gelince bi türlü yapamadım :(
bios başlangıını cd ye ayarlayıp açılışda cd yi takarsanız cd devreye girecektir.
Bios yapılandırmasına gelince.
Bios bölümü del tuşu içile açıldıktan sonra boot yada advencert gibi belli komutların bulunduğu yere girmeniz gerek.
Burda açılış bootunu 1. işlem oalrak cd ye çeviriniz. Tuşalrdan bir kaçı bunu ayarlar hangisi olduğunu bulmak siza klamıştır.
bios ayarlarını kaydedererk çıkışınızı yaparsanız artık cd açılışı geçerlidir.
Olmazsa f9 ile default modunu etkin yaparsanızda cd açılışına cevrilecektir( eğer cd açılışı baş açılış olarak belirtilmişsi ( fabrika ayarları dahilinde)) cd açılışı geçerli olacaktır.