Vista yuyumsuzluk hatası appcrash.exe

HPQ-User
23-07-2009, 17:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Exca sormuş:
Vista da hangi uygulamayı çalıştırsam hemen hemen hepsinde appcrash.exe diye bir hata veriyor özelliklede oyunlarda bu hatayla sürekli karşılaşıyorum. Bazıları bu hatayı internet explorer da alıyormuş fakat ben tüm oyunlarımda ve bazı diğer uygulamalarımda bu hatayı alıyorum ne yapa bilirim?

Not : Orjinal oyunlarımda bile bu hatayı alıyorum yani bazı sitelerde oyunun crackı demişlerde ben orjinal oyunlarımdada aynı hatayla kaşılaşıyorum (World of warcraft , Crysis , World Of Goo , Team Fortress)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İşlemci : Intel Quad Q-8300 2.50 Ghz 4 Çekirdek
Ram : Kingston 4 gb DDR2 800 Mhz
Ekran Kartı : Ati HD-3650 2200 mb lık
Anakart : Intel
Monitör : Casper
Kasa : Casper
Model : Neo

İnternet Tarayıcı: Opera/9.64 (Windows NT 6.1; U; tr) Presto/2.1.1

Mustafa@PC
23-07-2009, 18:48   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sorun %70 yazılımsal %30 donanımsal.

Yazılımsal :

Öncelikle işe Vista'yı onarmadan başlayın Başlat/Arama çubuğuna cmd yazıp sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır'a tıklatın. Açılan komut sisteminde sfc /scannow yazıp enterlayın. 

Bu işlem bitince Bilgisayarım -c'ye sağ tıklayıp özellikler - araçlar - denetle - her iki kutucuğuda işaretleyip denetle dedikten sonra gelen soruya'da zamanla diyip sistemi yeniden başlatın.

Ccleaner ile hem registry hemde sistem temizliği yapın.

Donanımsal :

Aslında 2 ihtimal var yüksek olanı ram diğeri ise Hdd. Ramleri memtest adlı yazılım ile test edin. Gerekirse farklı ram slotları deneyin. Hdd'yi ise hdtune programı ile taratın ve mümkün ise farklı sata slotuna takın.