Vistada dr. divx kurulu ben masaüstüne yazma izni veremiyorum bu limewiredede böyle masaüstüne ve bikaç önemli yere oluşturulan dosyalar çıkartılamıyor.Ama bu engel winrar,internet download manager,msn gibi uygulamalarda istenilen yere istenilen dosyayı çıkarmaya izin veriyor.Bitek çıkartabileceğimiz yer olarak bana divx in kendi klasörünü gösteriyor.Limewiredede öyle masaüstü belgeler c dizini d dizini gibi yerlere kayıt yapamıyorum.Yani divx le bi video sıkıştırıp kayıt yeri olarak masaüstü, belgeler,c dizini d dizini gibi yerleri seçiyorum.Hata veriyor limewiredede öyle.Bilgisayarda tek kullanıcıyım vistada bu programlar için nasıl izin verebilirim çünkü internet download manager vs. istediği yere dosya indirebiliyor ama mesela orbit indiremiyor limewire indiremiyor.Yazma izni yok diyorlar.O izni nasıl açabilirim...
Vistada dr. divx için yazma yetkisi verme
Bilgisayara yönetici hakları ile login olduğuysan birde UAC yani kullanıcı hesap denetimini kapattıktan sonra tekrar denermisin...
UAC zaten kapalı.Ama açıkkende kapalıykende aynı durum.
Evet bendekide home premium nasıl bu özelliği kapatabilirim anlamadım.
Belirttiğin dosyanın sahipliğini alarak denermisn bu işlem için xpdeki gibi güvenlik sekmesinden yapabilirsin yada
komut satırını yönetici olarak çalıştır ve
takeown /f c:\dosya yolunu dene sanrım bu şekilde ilgili dosya üzerinde yetki sahibi olacaksın....
Arkadaşlar öğrendiğime göre bu programlar eski olduğu için vista ile tam uyumlu değilmiş ve ondan yapıyormuş.İlgilendiğiniz için teşekkürler.
http://support.microsoft.com/kb/929427
adresinde bir çok uygulamanın Vista uyumluluğu için yama mevcut listede kontrol edersen kendi programların mevcutsa indirebilirsin bu yamayı...
kolay gelsin