vistada dvd sürücü sorunu

frtkmz
02-05-2009, 13:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

merhabalar bilgisayarımda( laptop) C ve D sürücülerini yanı sıra Dvd sürücünüm olması gerekir fakat yok. sürücünün icon u nasıl silindi veya yok oldu bilmiyorum. bu yuzden cd/dvd calıştıramıyorum.
aygıt yoneticisinde ise sürücü ile ilgili olan aygıt gözükmüyor.
yardımlarınızı beklıyorum

Son Düzenleme: frtkmz ~ 02 Mayıs 2009 13:09
Trance
02-05-2009, 13:14   |  #2  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj

Aygıt Yöneticisindeyken bilgisayarının ismini gösteren üsteki ikona tıkla üst tarafda da Donanım Değişikliklerini Tara, ya bas yeni donanım varmı yokmu bakıcak eğer DVD-ROM çalışır halde takılı ise bulması gerekir.

Son Düzenleme: Trance ~ 02 Mayıs 2009 13:15
frtkmz
02-05-2009, 14:45   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

dediğin gibi denedim fakat donanım gelmedı bios dan da gereklı ayarlamaları taktıktan sonra live cd takıp restart yaptım ama yıne hard diskten boot ettı anlaşılan dvd rom u gormuyor...
çozum, sokup bağlantılarımı kontrol etmektır?

raif92
02-05-2009, 15:43   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj

bilgisayarıma sağ tıklayıp "yönet" deyin sonra disk yönetimini seçin harddisc bölümlerini görürüsünüz sonra imleci aşagıya kaydırarak dvd sürücünüzü bulun dvd sürücünün üstüne sağ tıklayıp "sürücü harf yolu değiştir" deyin ve harfinizi atayın.
yardımcı olabildiysem sevinirim.

xmenevren
02-05-2009, 17:42   |  #5  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

eminsiniz değilmi bios ayarlarından.boot sekmesinden 1i olarak cdromu seçmelisiniz.f10 na baıp kaydettikten sonra boot edince normal olarak okur scd yi

frtkmz
09-05-2009, 21:15   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj

raif 92 tesekkurler fakat dediğin yerde sadece c ve de sekmeleri var dvd rom gozukmuyor bu yuzden isim değişikliğine gidemıyorum. yardımın için teşekkür ederim.
xmenevren: dediğimden emınım bios ta 1 boot device yapmama rağmen yınede harddiskten boot ediyor.
yardım çabalarınıza teşekkur ederım.

nonpasaran
09-05-2009, 21:29   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

aygıt yöneticisini açıp dvd sürücünüze sağ tıklayıp kaldır deyin
daha sonra kayıt defterini açıp
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class
yolunu izleyin
class sekmesi altında
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
değerini göreceksiniz ona tıklayın sağ tarafta açılan bölümden
UpperFilters  e sağ tıklayıp silin
daha sonra  LowerFilters e sağ tıklayıp onıda silin
kayıt defterinden çıkıp bilgisayarı tekrar başlatın
gerekirse dvd sürücünüzün firmware ini güncelleyin

kayıt defterinde yapacağınız hatalı bir işlemin sisteminizi kararsızlaştırabileceğini unutmayın
bu yüzden bu işlemi yapmadan önce bütün kabloları kontrol edin bios ta dvd nizin görünüp görünmediğini kontrol edin bunlardan sonuç alamazsanz son olarak bu çözümü deneyin

frtkmz
12-05-2009, 21:59   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

arkadaşlar yardım çabalarınız ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. çözümü bios güncellemesi yaparak buldum. şuan herşey yolunda çalışmakta teşekkürler...

jazz44
03-08-2009, 07:40   |  #9  
Taze Üye
8 mesaj

Merhaba arkadaslar.Ben Vaio FW31ZJ kullanıyorum İşletim sistemim Vista 64 bit Home.Konuya geleyim.MAtShıTa BD MLT DVD rom sürücümün 1.00 lık Firmware versiyonunu Yine üreticinin sundugu 1.01 Firmware versiyonuna update ettim.Tabi bu işlemi yaptıktan sonra Dvd yazmada ayrım yapmaya problem cıkarmaya absladı ve ayrıca Dvd rom cıkar yaptğımdada optik okuyucu sağa dısa doğru hızlıca geliyor.Ben bu yüklediğim Firmwareyi geri nasıl alıp eski versiyona dönebilirim,kurtulabilirim.Format attım yine yok Biosu Default ayara döndürdüm yine aynı.Nette de ne kadar arastırdıysamda eski Firmware 1.00 versiyonu yok yok.

Süleyman.
03-08-2009, 10:24   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: jazz44  
Merhaba arkadaslar.Ben Vaio FW31ZJ kullanıyorum İşletim sistemim Vista 64 bit Home.Konuya geleyim.MAtShıTa BD MLT DVD rom sürücümün 1.00 lık Firmware versiyonunu Yine üreticinin sundugu 1.01 Firmware versiyonuna update ettim.Tabi bu işlemi yaptıktan sonra Dvd yazmada ayrım yapmaya problem cıkarmaya absladı ve ayrıca Dvd rom cıkar yaptğımdada optik okuyucu sağa dısa doğru hızlıca geliyor.Ben bu yüklediğim Firmwareyi geri nasıl alıp eski versiyona dönebilirim,kurtulabilirim.Format attım yine yok Biosu Default ayara döndürdüm yine aynı.Nette de ne kadar arastırdıysamda eski Firmware 1.00 versiyonu yok yok.
Eski 1.0 versiyonunu yeniden yüklemelisiniz.