Vistada Ekran Kartı Sorunu

HPQ-User
27-06-2007, 20:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

orkan2512 sormuş:
ben windows vistanın nerdeyse her sürümünü denedim fakat benim ekran kartım vistada oyun oynarken cayır cayır yanıyo (bu olay xp de neden se başıma gelmiyo) ve monitörüm sleep (uyku modu) moda geçiyo fakat pc gayet normal çalışıyoses geliyo vb.acaba bu sleep modenin sebebi nedir?bir yarımcı olabilirmisiniz? oyunlardan kesildim bu nedenle.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
512 mb nvıdıa turbocache
80 gb sagate hdd
lg cd-dvd riwiter
intel 945 plrn
philips 17"lcd monitör

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

blackhawkmilan31
30-06-2007, 02:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

kaç ram kullanıyosun.bildiğin gibi vista çok ram yiyo.ondan kaynaklanabilir.ve pc ramden gerekli desteği bulamayınca ekran kartına yükleniyo.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 30 Haziran 2007 02:14
Borga-x
30-06-2007, 12:46   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

arkadaşım senın kartın anakart ramınden yiyo bu yuzden cok zorlanıyor. Kendı bellegı az olan veya turbocahce özelliği olan ekran kartlarında oyun oynamak pek sağlıklı değildir. Eger makınanda 1GB ram varsa 256MB'ını ekran kartı çaktırmadan alıyor. Eger ımkanın varsa ekran kartını değiştir derim.

irfankeskin61
30-06-2007, 13:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Verdiğin bilgilere bakarak Borga-x arkadaşın söylediği kadar yorum yapabiliriz. Oyun oynamak istiyosan bence vista yerine xp kurulu kalsın. Daha fazla yardımcı olmamızı istiyosan sistemini tam olarak yaz lütfen. Oyunlarla ilgili sisteminin ne kadar iyi olduğunu kısa yoldan test etmek istersen:

Koray Kocaman
01-07-2007, 16:50   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Sorununuza sonundan başlıyarak çözüm bulabiliriz.Monitör'ünüz neden Sleep moduna geçer ya sinyal gelmediğinden yada Pc'de uzun süreli işlem yapılmaz sa.Oyun oynarken yaşadığınız bu sorun için Donanımsal bir kaynak bulmamız gerekiyor.Oyunlarda hemen hemen bütün parçaların çalıştığını biliyoruz ki EKRAN kartı ve RAM kullanımı diğerlerine göre daha fazla oluyor.VİSRA zaten VGA kullanımını aşırı yapan bir işletim sistemi ki sizde zaten "512 mb nvıdıa turbocache" var ve bunu zaten sadece VİSTA kullanımı için kullanmanız lazım  ki performans alasınız.Bu kullanımın haricinde Oyun oynamak da eklerseniz bir yerden sonra taşma olayı ile karşı karşıya kalıyorsunuz bu da BORGA-X abimizin dediği gibi bir çözüme çıkıyor.Ekran kartınızı değiştirerek hem VİSTA kullanımınızı hemde Oyun performansınızı arttırmak için yeni bir ekran kartı alabilirsiniz ve ya Win Xp kullanarak devam edebilirsiniz.

h.ozgur
01-07-2007, 17:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj

aslında sistemlerde en çok gözden kaçan özellik ekran kartları oluyor vistadan önceki sistemlerde bu fazla önemsenmemişti ama vistayla birlikte ekran kartları da artık ram kadar işlemci kadar önemli bir parça olmaya başladı turbocache olarak kullanılan ekran kartları sistemle ortak çalıştığı için ram düşükse ekran kartının performansı da düşüyor. bu durumda ya xpye geri dön yada harici 256mb(en az) bir ekran kartı al.