Vistada geri yükleme noktası niye siliniyor

orse
30-11-2009, 14:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

SoruArkadaşlar merhaba.
Bana yardımcı olabilecek  varmı acaba.Benim sorunum:
Sistem geri yükleme noktası oluşturulduktan sonra bilgisayarı kapatıp yeniden açınca windows'un yüklü olduğu C: de geri yükleme noktasının kaybolmuş olduğunu görüyorum.Sistem koruması açık.Her seferinde yeni bir geri yükleme noktası oluşturuyorum ama her kapanışta siliniyor.Hard disk ikinci bölüm D: ve PQService diye belirtilen kısımlardakiler silinmeden duruyor.Çözüm nedir acaba.Ağlıyor

Son Düzenleme: orse ~ 30 Kasım 2009 19:53
hsngrms
30-11-2009, 14:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

C'deki tüm değişiklikler mi kayboluyor yoksa sadece geri yükleme noktaları mı kayboluyor ? c'de yeni bir dosya oluştur ne oldugu önemli değil en basiti bir text dosyası olabilir, sonra yeniden başlat pc açıldıgında eğer o dosya yerinde yoksa deepfreeze yüklüdür sisteminde

orse
30-11-2009, 19:46   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

sadece geri yükleme noktaları kayboluyor.

zazaca
30-11-2009, 22:04   |  #4  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

visttada sistem geri oluşturmak bir program kurdunduğunda öle oluşturluyor ama sen elle yapıyorsun her halde birde her hangi bir program kaldır tekrar kur öyle dene

Mustafa@PC
30-11-2009, 22:30   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sabit diskte boş alan var mı ?

orse
30-11-2009, 22:52   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: zazaca  
visttada sistem geri oluşturmak bir program kurdunduğunda öle oluşturluyor ama sen elle yapıyorsun her halde birde her hangi bir program kaldır tekrar kur öyle
Dediğiniz gibide yaptım.Sonuç yine aynı.Program yükleyince geri yükleme noktası oluştu.Kapatıp yeniden başlatınca yine sıfırladı.Geri yükleme noktası yok.

orse
30-11-2009, 22:54   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Sabit diskte boş alan var mı ?
70 GB boş alan var.

Mehmet Kök
30-11-2009, 23:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
170 mesaj
Alıntı: orse  
SoruArkadaşlar merhaba.
Bana yardımcı olabilecek  varmı acaba.Benim sorunum:
Sistem geri yükleme noktası oluşturulduktan sonra bilgisayarı kapatıp yeniden açınca windows'un yüklü olduğu C: de geri yükleme noktasının kaybolmuş olduğunu görüyorum.Sistem koruması açık.Her seferinde yeni bir geri yükleme noktası oluşturuyorum ama her kapanışta siliniyor.Hard disk ikinci bölüm D: ve PQService diye belirtilen kısımlardakiler silinmeden duruyor.Çözüm nedir acaba.Ağlıyor

Msn Üzerinden Virüs Yemişsiniz Aynı Sorunu Yaşayanlar var Öneriler Bu Şekilde Umarım Olur
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler'in Altında Sistem Geri Yükleme Hizmetlerine Çift Tıklayıp Otomatik Yapınız.  Devre Dışı Kalmış Olabilir.
Başlat > Çalıştır'a CMD yazıp Tamam deyiniz. Çıkan komut penceresinde Net Start yazıp Enter'a basarak Sistem Geri Yükleme hizmetinin çalışmakta olduğunu Doğrulayınız.
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Olay Görüntüleyicisi > Sistem'i Tıklatınız. Sağ Tarafta Kaynak Başlığı Altında "Sr" Veya "Srservice" Öğesini Arayınız. Bu Hizmeti Çift Tıklatıp, Etkin Olup Olmadığını Görünüz.

Son Düzenleme: Mehmet Kök ~ 30 Kasım 2009 23:57
orse
01-12-2009, 14:07   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: rootorigin  

Msn Üzerinden Virüs Yemişsiniz Aynı Sorunu Yaşayanlar var Öneriler Bu Şekilde Umarım Olur
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler'in Altında Sistem Geri Yükleme Hizmetlerine Çift Tıklayıp Otomatik Yapınız.  Devre Dışı Kalmış Olabilir.
Başlat > Çalıştır'a CMD yazıp Tamam deyiniz. Çıkan komut penceresinde Net Start yazıp Enter'a basarak Sistem Geri Yükleme hizmetinin çalışmakta olduğunu Doğrulayınız.
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Olay Görüntüleyicisi > Sistem'i Tıklatınız. Sağ Tarafta Kaynak Başlığı Altında "Sr" Veya "Srservice" Öğesini Arayınız. Bu Hizmeti Çift Tıklatıp, Etkin Olup Olmadığını Görünüz.

Alkışİlginiz için teşekkürler.
Msn'i hiç kullanmıyorum.Virüs başka bir yoldan bulaşmış olmalı.Dediklerinizi yapmaya çalıştım.Sonuçlar şöyle.
'''Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler'in Altında Sistem Geri Yükleme Hizmetleri
Dediğiniz yolu takip edip açtığımda sistem geri yükleme hizmeti diye bir dizin çıkmıyor.
---Net Start normal bir sorun yok.
---Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Olay Görüntüleyicisi > Sistem'i
Sağ tarafta kaynak başlığı çıkmıyor.Öyle bir kısım yok.
Yani kısaca yine çözüm yok.Ağlıyor

mustafa2116
01-12-2009, 14:35   |  #10  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

bir çözümde ben vereyim.
bilgisayarım üzerinde özellikler yap.
orda  sistem geri yükleme alanı var ordaki ayarları bi kontrol et.
ayrıca sistem araçları vardı tam yerini hatırlayamayacam şu anda kendi bilgisayarımdan yamıyorum. orayıda bi kontrol et.

Mehmet Kök
01-12-2009, 14:39   |  #11  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Bu Virüs Geri Yükleme Bölümlerini Siliyormuş Tekrar Geçmiş Olsun Format'la Sorunu Çözmeye Çalışın Boot Yedekleme Yapmanızı Şiddetle Tavsiye Ederim Tekrar Geçmiş Olsun.

orse
01-12-2009, 16:30   |  #12  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: rootorigin  
Bu Virüs Geri Yükleme Bölümlerini Siliyormuş Tekrar Geçmiş Olsun Format'la Sorunu Çözmeye Çalışın Boot Yedekleme Yapmanızı Şiddetle Tavsiye Ederim Tekrar Geçmiş Olsun.
GülümsemeTeşekkürler;bu hangi virüs acaba,virüs taramada bulunamıyorKızgın.norton360 ve Nod 32 ile tarandı.

Mehmet Kök
01-12-2009, 18:54   |  #13  
Yıllanmış Üye
170 mesaj
Alıntı: orse  
GülümsemeTeşekkürler;bu hangi virüs acaba,virüs taramada bulunamıyorKızgın.norton360 ve Nod 32 ile tarandı.
Kusura Bakma soruyu geç gördüm sevgili orse suç bende akşam turkey forumda okuduğum konuyu bulamadım aşagıdaki konu ona yakın lakin ordaki konu gibi değil
http://www.forumalev.net/donanim ... yukleme-sorunu.html
benim pc geçenlerde süreli bi virüs girdi yani 1 gün sonra kendiliğinden silinen bi virüs 1 gün geçti ve virüs silindi ancak virüs girdiğinde sistem geri yükelemeyi kullanamıyodum ve virüs gitti hala kullanamıyorum sistem geri yükleme sanki silinmiş gibi duruyo yani simgesi bile değişmiş beyaz bi simgesi var sistem geri yüklemeye tıkladığımda hiçbişey olmuyo bi hata mesajı falan da çıkmıyo lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Burda Sorunu Çözmene yardımcı Olabilir
http://www.oyungezer.com.tr/opti ... id,26/topic,3960.0/

sitem geri yükleme hizmeti devre dışı bırakılmış olabilir hizmet yöneticisinden bir kontrol et. demişler

Sizde Bu Kapalımı

Son Düzenleme: Mehmet Kök ~ 01 Aralık 2009 18:58