VİSTADA İCON(SİMGE) SORUNU

power06
24-04-2008, 18:01   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj

arkadaşlar axialis icon workshop adında bir simge oluşturma yazılımı kullanıyorum bu yazılımla 256x256 boyutlarında simgeler oluşturup klasörlere uyguluyorum ve tam boy olarak görünüyor ama ne olduysa artık icon a dönüştürdüğüm bir resmi klasöre simge değiştirden girip uyguladığımda yeni simge büyük beyaz bir karenin içinde küçük olarak görünüyor yani eskisi gibi tam boy görünmüyor bu konuda bilgisi olan herkesten cevap bekliyorum lütfen yardım edin  

T_Lenfosit
13-04-2009, 11:47   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

Aynı sorun bende de word ve excel dosyalarında var. Registry den defalarca düzelmeye çalıştım ama olmadı... Hala çözebilmiş değilim...

T_Lenfosit
13-04-2009, 12:57   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

Çözümü buldum...

Şöyle ki :

1) Bütün klasörleri ve programları kapatın.
2) Başlat > Çalıştır dan regedit yazıp çalıştırın.
3) HKEY_CLASSES_ROOT altında dosyanın uzantısını bulun.(Örneğin : .sln, .doc, .xls)
4) Uzantı klasörüne sağ tıklayıp ver diyerek herhangi bir isimle kaydedin.( İlerde sorun olursa bu dosyayı çalıştırıp geri yükleyebilirsiniz.)
5) Yedeğini aldığınız uzantının klasörünü yine sağ tıklayarak silin ve regediti kapatın.
6) Sonra o uzantılı herhangi bir dosyayı sağ tıklayıp Birlikte Aç > Varsayılan Program Seç diyerek istediğiniz programı seçin.
7) Tamamdır...

Not: Herhangi bir sorun olursa kayıtlı registry yedeğini çalıştırıp eski haline getirebilirsiniz. Yoksa yedeği silebilirsiniz...

Son Düzenleme: T_Lenfosit ~ 13 Nisan 2009 12:58