VİSTADA OYUN PROBLEMİ !!!

ihsanbjk
01-11-2007, 02:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

arkadaşlar vistaya o kadar iyi güzel hoş dedik ama xp nin ilk çıktığı zamanki gibi bazı oyunlarda uyum sorunu çıkarıyo..
prince of percia t2t yi büyük bi hevesle yükledim ama aşağıdaki sorun raporunu veriyo.. acaba bu sorun için bi çözüm var mı bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.. teşekkürler.

sorun raporu:

Sorun imzası
Sorun Olay Adı: APPCRASH
Uygulama Adı: POP3.exe
Uygulama Sürümü: 1.0.0.188
Uygulama Zaman Damgası: 00000000
Hata modülü Adı: amir.dll!SF_Init
Hata Modülü Sürümü: 6.0.6000.16386
Hata Modülü Zaman Damgası: 4549bdc9
Özel Durum Kodu: c0000139
Özel Durum Uzaklığı: 00008fc7
OS Sürümü: 6.0.6000.2.0.0.768.2
Yerel kimlik: 1055
Ek bilgiler 1: 9d13
Ek Bilgiler 2: 1abee00edb3fc1158f9ad6f44f0f6be8
Ek Bilgiler 3: 9d13
Ek Bilgiler 4: 1abee00edb3fc1158f9ad6f44f0f6be8

black_flood
01-11-2007, 09:05   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bu sorun falan değil abartmayın lütfen sıktı bu tip abartılarınız sitesinden son güncellemelerini alıp yükleyiniz vga sürücünüz en son güncelleme yapın ardındanda dx 9.0c sürümünün en son güncel halini microsofttan indirip kurun sonrada oyunu açınız sorun çözülür.site formunda oyunun bunlan ilgili çözümler vardır zaten.

Banned
01-11-2007, 09:10   |  #3  
Banlandı
265 mesaj

dostum çogu oyunların vistada çalısmadıını biliyorsun değilmi??

black_flood
01-11-2007, 19:29   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

bak işte bu olmadı linuxu ne sokuyorsun linux kimmiş saçmalamayı bırak ve önce gerçekleri gör bardağın parlak olan yanını herkes görüp bilir ama karanlığı bilemez.hadi bi pardus ile oyun kurup aç görelim hadi bi grafik animasyon yazılımı aç oda yok.ya ofis  uygulama uyumluluğu oda malesef yok open ofislen olmaz o işler ms gibi yapacak ortak bir kod nereye götürürsem götüreyim açılacak dosya o kadardır bu iş.öyle senin dediğin kadar basit değildir.linux ile hatta pardus ile ilgili yazım olmuştu ve açıkça söyleyim kim olsa o argoyu kullanırdı ve kullanmama rağmende internettede yayınlandı  dediğim laf ise odun kafalılıktı. bana pardüsü ve macos'u boşuna övemyin kullanım kolaylığı sadece ms'için geçerlidir ve hükmettiği yapıyada hiçbir yazılım mukayese değil rakip bile olamaz.olabiliyorsa yapsın linux şöyle 5 milyon kullanıcıya hitab eden active directory yapısı.adı yapı ama içinde kullanmadığımız milyonlarcada özellik var.bunu macos yapsın macos leopar serveride övüyorlar hodri meydan görelim.linux ile yapabilecekmisiniz şu bankaların mimarisi site'ları imkansız.peki varmı yapabilecek bir yazılım şuanda bunların milyarda biri yeteneğinde bir yazılım yok malesef.olmadığına görede hiç yaygaraya hakkınız yok.olmadığı içinde arada parazit tabirinlen anılan hareketlerde bulunmayın lütfen.dx10muş olmayanıda var ne olmuş yani dx10 dıonanım olmassa çalışmıyor ne yapalım yani ölelimmi ozaman.dx10 olduğu için kullanılıyormuş vista hadi ordan saal bakalım sonuna deyecekmi cubuğun diliniz.birkere vistanın dx10 dediğiniz özelliğini çöpe atın yok sayın diğer özellikleri çok önemli.aynı anda 6 farklı network ve interne bağlantısını şuana kadar microsoft hiçbir client yada son kullanıcı işletim sisteminde vermemişti.linux  ve macos zaten değil bu kategoride yarışmak düşmekte olan donunu bile toplayamıyor.web filtresi gayet gelişmiş tam istenen şekilde eskisi gib yok web tabanlı yok 3.parti ile yapıyı bozup nette istediğimi yaparım döneminide kapattı.artık veri güvenliği bir networkte gerçek anlama vista ile ulaştı.linuxtada yapsanıza paylaşıma kullanıcı tanımı ve her kullanıcıya farklı yetki vede farklı şifre atayıp yapsanıza imkansız.onun dışında stabil işlemci kullanımı oda yok linux ve macosta hatta xplerde bile yok.sadece vistada var günlük standart rutin işlemlerde sadece vista 800mhzlik bir işlemci gücünlen öalışabilmektedir.bir daha pardüsü övmeden önce iyi düşün.

uGuR.uK
01-11-2007, 19:40   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

acık solim en sacma olan sey "elin amerikalısının isletim sistemi" olmus, isletim sistemini Türk yapımı alınca noolcak; islemci, ekran kartı, anakart, ram, optik okuyucu, hdd, ekran, kasa, klavye-fare vs. herhaltı yabancı üretim deilmi bu aletin, ki neredeyse hepsi Amerika merkezli sirketler, simdi gelip Amerika malı kullanmam demek nası dogru olabilir? bole demekle bizi Türk ürünlerini sanki kotuluomusuz gibi gosteriosunuz, hayır. bizde isteriz Türk yapımı olsun onu kullanalım paramız ona gitsin ama yok iste, haticeye deil neticeye bakıcaksınız oluomu? olmuo ülkemizde maalesef. kimse demesin gelisio yavas yavas die, dünya nerelere gitmis bakın, en basit ve güncel ornegi CryTek ürünü Crysis. Yerli kardesler kurmus sirketi, kafayıda kullanıp simdi dünyanın en iyi oyunlarından birini piyasaya hazırlıolar, iste o oyuna para verilir, gidip fare kontrolü bile olmayan beyaz esya firmasının kabus 22'sinemi(güncelleme ile eklemisler anca) verelim parayı. siz illa yavas yavas gelisirz herseyi sade Türk'lerin calısması ile olsun falan filan, kardesim bilmemek ayıp deil ogrenmemek ayıp. ilk basta kur organizasyonu al bikac yabancı uzman iyice oren kendini onların seviyesine getir sorası zaten corap sokugu. tamam ülkeni sev koru, milletini sev ama asırı milliyetci olup at gözlügü takma.

ve Vista'nın propagandasını yapmıorm ama, acık solicem gene kimse darılmasın(gecenlerde gene demistim biras darılmaca oldu ama ole), vista'yı dx10'dan veya aero'dan sanan gerisini bilmeden her haltına laf atıp birsürü sey uyumsuz calısmıo diyen bilgisayar cahillerine yaptıkları hatayı anlatıorum ben, övünüo diilim bilgimle, bizde soradan orendik anasının karnından bilerek cıkmıo kimse. asıl sorun bilmedigi halde ahkam kesmek, benim vista üzerinde acamadıgım oyun yok, e bendeki vista ile sizdeki baska vista'da deil, nolcak? varsa sorunuz yazın cozelim, ne ben nede bi baskası biseyi yapamadınız veya bilmiosunuz die size bi ters davranma yaptıkmı? yok yapamayızda zaten hem ayıp olur hemde adilik, hakkımızda yok.

gecenlerde CHIP bloglarından birinde bununla ilgili cok güzel bi makale bile yayınlanmıstı(yazarımızın tam adını hatırlayamıorum), o bile artık yeter demis yani dokturmus bir sürü sey.

neyse, bende fazla yazdım daha fazla uzatmicam yeter benim ve black_flood'un bunca lafına dahada karsılık vermeyin yani.

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 01 Kasım 2007 19:55
ihsanbjk
01-11-2007, 23:18   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

hocam gayet güzel yazmışınız ben pardus yada başka bişeyi kötülemiyorum vistada gayet güzel ondanda bi şikayetim yok xp ilk çıktığında da bu tarz ssorunlar oluyodu ama artık yok.. ki vistada da aynı şey olacaktır.. sen açamadığım oyun yok diyosun o zman yardımcı olursan benimde açamadığım oyun kalmaz.. zaten bende bilmediğim için burdan yardım istedim bilmemek tabi ki ayıp deil.. yapmam gerekenleri yazarsan sevinirim..

black_flood
02-11-2007, 09:20   |  #7  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

ben açıklamışım yukarıda birdahda yazmaya gerek duymuyorum uygulamayıpta benden medet umma arkadaşım googlede bile arat yazdıklarımın aynısı el insaf be artık yazık

bu sorun falan değil abartmayın lütfen sıktı bu tip abartılarınız sitesinden son güncellemelerini alıp yükleyiniz vga sürücünüz en son güncelleme yapın ardındanda dx 9.0c sürümünün en son güncel halini microsofttan indirip kurun sonrada oyunu açınız sorun çözülür.site formunda oyunun bunlan ilgili çözümler vardır zaten.

Borga-x
02-11-2007, 09:43   |  #8  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

burda baya yaygara kopmuş bee

nightdark
02-11-2007, 13:47   |  #9  
Yıllanmış Üye
328 mesaj

yazı yazarken enter tuşunuda kullansanız millette okur yazdıklarınızı..

black_flood
02-11-2007, 17:09   |  #10  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

bayamı tozdan ortalık görünmüyorduda bu linuxçu nereye tüydü işte orası ilginç o baskınsa ben ondanda baskınım alanımda.onun yazısı silinmiş olsaydı daha iyi olacaktı açıklama.

uGuR.uK
02-11-2007, 19:01   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
black_flood
bayamı tozdan ortalık görünmüyorduda bu linuxçu nereye tüydü işte orası ilginç o baskınsa ben ondanda baskınım alanımda.onun yazısı silinmiş olsaydı daha iyi olacaktı açıklama.
kacar tabi, gercekleri duymak acı oldu biras ama ole ortada hicbisi yokken ahkam keserek baska arkadaslara yanlıs bilgiler veriolar ve olmayan seyleri mükemmel otesi gosteriolar, yetmio bide bizi kötülüolar. keske bazı mesajlar silinmeseymis bari, ama yememis anlasılan.

-NOX
02-11-2007, 19:29   |  #12  
Yıllanmış Üye
273 mesaj

kısaca ben cevap vereyim

kardeş

ben prince of percia t2t yi oynadım vede bitirdim.

sadece yapman gereken oyunu kur
güncellemelerini yap (hem oyunun hem sistem sürücülerinin)

sonra yine aç

black_flood
02-11-2007, 23:09   |  #13  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

tebrikler arkadaşım bi bunu anlatamadık yani vistada sorun yok sorun örümcek beyinli bir yapıdan oluşmamızdan kaynaklanmaktadır benim en başta yazdıklarımda eğer yanlış yönlendirme yapmış isem herkes beni eleştirsin vede eğer gerekirse sebebini açıklasın bu oyunların sorunu güncelleme sadece 16 bit msdos çalıştırılamıyor ben onuda açtım vistada 16bit eta msdos çalışıyor hadi buyrun burdan yakın etanın yetkilisi vede bayisinin çözüm ortaklarıda çalışmaz diyor açtım.sorun neymiş onuda belirteyim tam ekran modunda çalıştırmaya kalkınca siyah ekran gelip 16bit subsystem error verip kapatıyor yada 16bit uygulama ve uygulama bileşenleri açılamaz vistada yazıyor.tam mod yerine ekran modülü otamatik seçilip çeyrek ekran boyutunda çalıştırılırsa eta ondaki 16 bit vistada çalıştırılamaz teorisini tamamen atomlarına ayırmış olup tezi çürütmektedir.vistada sadece çok uğraşmak lazım ben 16bit dosu bile açıp çalıştırabildiysem çalışmaması için ancak ve ancak yazılımın tamamen windows 200 ve öncesi için yazılmış olması gerektiğini ortaya koyuyor.xp ile tam uyumlu olan herşey vistada çalışabilir bluetooth aygıtlarda dahil buna destek yok diye yayagara olmuştu formda dandik 15 ytl veripte epox marka bir aygıt alınırsa vistada hiç sorun yaşamadan kullanılır.nokia için olan pcsuite kurulursada  bluetooth üzerinden vistada yapılamayacak şey yok hatta telefon üzerinden nete bile çıktım.

serkanyuregir
03-11-2007, 08:17   |  #14  
Üye
82 mesaj

ne diyosun kardeşim ya ben linuxcu falan değilim yazımı başka yerlere çarpıtma 2 gündür hastanedeydim ve okuyamıyodum yazıları.ben sadece vistayı bu kadar övmek yerine pardus a destek olabiliriz dedim.Maaşallah sende baye bi gazel yazmışsın onları google da vista yazsan çıkıyo zaten boşyere yazmana gerek yok .Tek sen bilmiyosun onları birçok kişi biliyo.Vista daki ufak tefek uyum problemlerini çözünce kendinizi bilgisyara mı biliyo zannediyosunuz.

serkanyuregir
03-11-2007, 08:23   |  #15  
Üye
82 mesaj

Bu arada bilgisayar bilmek yok örümcek beyinliler , yok vistada sorun yok demek değil.vista da sorun var kardeşim nasıl yok ya.Ve sorun olması anormal bir durum değil tabi ki olacaktır.Benim hiç sorunum olmadı ama "vista sorun" diye yaz google a kaç tane döküman çıkar.Herkes senin benim gibi orta ve üst sınıf bilgisayar bilgisine sahip değil , oyunu açamyınca normal olarak vista da oyun problemi yazıyo ve senin onlara örümcek kafalı demeye hakkın yok.Yardımcı olmıcaksan bişey yazma , yardımcı olcaksanda bıktım artık bu abartmadan , örümcek beyinliler gibi laflar kullanma.

black_flood
03-11-2007, 11:24   |  #16  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

ozaman korkun nede sildin mesajını kuyruğuna basınca geri geldin.bıraksaydında görseydi herkes.bu arada o örümcek kafalı kelimesinide üstüne alındığın için sanırım bir kuyruk acın var.ben orda isme hitaben bir kelime vermedim verseydim adminler çoktan uyarı atmıştı.ve burda yazı yazmayıda bilmiyorsun önce onu düzelt parçalara bölüpte yer işgal etme.ve o eski yazınıda geri koy bakalım öyle kaçmak yok. elma şekeri elinden alınmış çocuk gibi herkes ağlayabilir ayrıca o kelimenin benim içinde bilginim diye gezinen profesörler içinde geçerli olduğu durumlar var.

Son Düzenleme: black_flood ~ 03 Kasım 2007 11:34
ihsanbjk
03-11-2007, 13:46   |  #17  
OP Taze Üye
3 mesaj

black_food arkadaşım anlaşılan sen vistayla sağlam bi anlaşma yapmışın haklarını savunmak için.. burada vistaydı pardustu tartışmasını açmana ne gerek vardı onu anlamadım..serkan arkadaşında dediği gibi kimse üst düzey bilgisayar bilmek zorunda deil ki bende bilmediğim için sadece oyunu açabilmek için yapmam gerekenleri öğrenmek için açtım bu başlığı ama sen onun yerine konuyu farklı yerlere çektin.. anladım ki oyunu oynayan arkadaşlar var o zamn vistada denildiği gibi oyun problemi falan yok ama yapılması gereken ufak tefek müdaheleler var sizinde yapmanız gereken bunları bilmeyen arkadaşlara anlatmak olsa yeterldir yoksa kimse burada vistanın övülmesine ihtiyacı yok..

black_flood
03-11-2007, 22:22   |  #18  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

iyi bende yazdıklarımı sileyim kaçayım sonrada laf söylenince geri gelip ben demedimki yapmadımki sen kimsin deyim iyi güzel başka derdiniz.ben sana cevabı vermişim ne avukatlık yapıyorsun öbür 3.şahsın.en başta düzgünce güncellleeee dedim anlam sıkıntısı bendemi sizdemi bunu açıklayalım yazılarımı değiştirmedim benim korkum yok olanlar ancak kaçar.kaçacak olsam bütün kaba kelimelerimide silerim cevaplarımıda kim suçlu siz suçlu görünür ne olmuş yani sizdenmi korkacağım.

serkanyuregir
04-11-2007, 07:41   |  #19  
Üye
82 mesaj

senin kadar yalancı görmedim benim pardus daha iyi dediğime yemin edebilirmisin.Allah şahidimdir ben pardus daha iyi demedim hatta vista gerçekten güzel işletim sistemi ama bu kadar yüceltmeye gerek yok dedim.hatta kendimi de eleştirerek pardusa bende destek vermiyorum dedim.Daha sonra da bence pardusa biraz daha destek vermeliyiz dedim.