acık solim en sacma olan sey "elin amerikalısının isletim sistemi" olmus, isletim sistemini Türk yapımı alınca noolcak; islemci, ekran kartı, anakart, ram, optik okuyucu, hdd, ekran, kasa, klavye-fare vs. herhaltı yabancı üretim deilmi bu aletin, ki neredeyse hepsi Amerika merkezli sirketler, simdi gelip Amerika malı kullanmam demek nası dogru olabilir? bole demekle bizi Türk ürünlerini sanki kotuluomusuz gibi gosteriosunuz, hayır. bizde isteriz Türk yapımı olsun onu kullanalım paramız ona gitsin ama yok iste, haticeye deil neticeye bakıcaksınız oluomu? olmuo ülkemizde maalesef. kimse demesin gelisio yavas yavas die, dünya nerelere gitmis bakın, en basit ve güncel ornegi CryTek ürünü Crysis. Yerli kardesler kurmus sirketi, kafayıda kullanıp simdi dünyanın en iyi oyunlarından birini piyasaya hazırlıolar, iste o oyuna para verilir, gidip fare kontrolü bile olmayan beyaz esya firmasının kabus 22'sinemi(güncelleme ile eklemisler anca) verelim parayı. siz illa yavas yavas gelisirz herseyi sade Türk'lerin calısması ile olsun falan filan, kardesim bilmemek ayıp deil ogrenmemek ayıp. ilk basta kur organizasyonu al bikac yabancı uzman iyice oren kendini onların seviyesine getir sorası zaten corap sokugu. tamam ülkeni sev koru, milletini sev ama asırı milliyetci olup at gözlügü takma.
ve Vista'nın propagandasını yapmıorm ama, acık solicem gene kimse darılmasın(gecenlerde gene demistim biras darılmaca oldu ama ole), vista'yı dx10'dan veya aero'dan sanan gerisini bilmeden her haltına laf atıp birsürü sey uyumsuz calısmıo diyen bilgisayar cahillerine yaptıkları hatayı anlatıorum ben, övünüo diilim bilgimle, bizde soradan orendik anasının karnından bilerek cıkmıo kimse. asıl sorun bilmedigi halde ahkam kesmek, benim vista üzerinde acamadıgım oyun yok, e bendeki vista ile sizdeki baska vista'da deil, nolcak? varsa sorunuz yazın cozelim, ne ben nede bi baskası biseyi yapamadınız veya bilmiosunuz die size bi ters davranma yaptıkmı? yok yapamayızda zaten hem ayıp olur hemde adilik, hakkımızda yok.
gecenlerde CHIP bloglarından birinde bununla ilgili cok güzel bi makale bile yayınlanmıstı(yazarımızın tam adını hatırlayamıorum), o bile artık yeter demis yani dokturmus bir sürü sey.
neyse, bende fazla yazdım daha fazla uzatmicam yeter benim ve black_flood'un bunca lafına dahada karsılık vermeyin yani.