Arkadaşlar Vista home kullanıyorum 4gb ramım var fakat baslangıc ekranında da 4gb olarak görüyorum fakat vista 3 gb olarak tanıyor..Bir Diger durumsa sistemimi yeni topladım e8500 islemcim sapphire 4890 2gb ekran kartım 700 watt real power güc kaynagım 22 inc lg lcd mönitörüm var.. bazı oyunları oynarken monitörde dalgalanmalar ve sistemde donma oluyo ne cpu nde gpu nun sıcaklıgında bir acayıplık var neden kaynaklanıyo olabilir isletim sistemide oyunlarda orjinal..
Vistada Ram Ve Donma Problemi..
1-Bence sizin vista 32 bit işletim sistemine aship onlar 4 gb olarak görmez max 3.25 gibi bir şey görür,görmesede sorun yok işlemlerde 4 gb yi kullanıyordur.
2-22' için 4890 için 512 mb mi diyecektim 2 gb imiş,sorun sıcaklıklar olabilir ekran kartı ve cpu sıcaklığını kontrol edin.
32 bit işletim sistemi için sp2 yüklersenz 4 qb olarak ramleri qoruyor..
5ms monitor kullanıorsanz sorun bundan kaynaklanabilir..oyunlar için 2ms daha iidr..ekran kartını qüncelleyin..fanlarda sorun warmı bir bakın..kasanz yeterince soqumuordr hem ekran kartı hem işlemci hem anakart..psu da bir sorun olmuş olabilir..qarantiye başvurun tecrübesizseniz..monitorde bir sorunda olabilir çünkü..
1-Bence sizin vista 32 bit işletim sistemine aship onlar 4 gb olarak görmez max 3.25 gibi bir şey görür,görmesede sorun yok işlemlerde 4 gb yi kullanıyordur.<
2-22' için 4890 için 512 mb mi diyecektim 2 gb imiş,sorun sıcaklıklar olabilir ekran kartı ve cpu sıcaklığını kontrol edin.
3.25 GB'tan sonrasını kullanamaz. Vista SP1 ile ram miktarı ne ise onu göstermesine rağmen görüntü olarak kalıyor. Kullanmıyor sonrasını...
sistemin tam yazıp diğer parçlarınıda ne olduğunu bilseydik
32-bit işletim sistemlerinin hiçbiri 3,25 GB'tan fazla rem kullanamaz.
Not: Serdar'ı duyar gibiyim şimdiden; hiçbiri mi?
Heh heh. O yüzden daldım ben de zaten. Biraz da Serdar'ı tahrik edeyim dedim ama görmedi herhalde. :P
Hah yakaladım, bu sefer baklava mı isterem
Serdar dün bi yattı halen uyuyor galiba
Tamam baklavalar benden. Yolda gelirken bir kısmını yemiştim dayanamayıp. Artık kusura bakmayın.
Cevizli mi bunlar
oy oy oy, fıstıklı da varmıiş
yaa bir porsiyonda ona veririz kızmasın:)