vistada ses sorunu

h.ozgur
01-06-2007, 10:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj

arkadaşlar bir süredir vistada ses sorunu yaşıyorum.yalnız bu sorun sadece müzik dinlerken oluyor. windows açılıp kapanırken sistem seslerini çalıyor fakat mp3 dinlerken aniden ses gidiyor. aslına bakarsanız parça pause konumunda kalıyor. farklı şarkıları açsam da ilerlemiyor. sorun belki media playerdadır diyip winampı yükledim ama nafile. sistem geri yükleme yaptım yine sorun var driveri güncelledim yine sorun çözülmedi. format attım bir süre normal gitti fakat daha sonra yine aynı sorun meydana geldi..yardımcı olursanız sevinirim..(vista ultimate)

Son Düzenleme: h.ozgur ~ 01 Haziran 2007 10:13
erkanc
01-06-2007, 10:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

farklı bir ses kartı takarak ses kartınızda sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz

Borga-x
01-06-2007, 10:29   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Codeclerını yuklemeyı dene. Bırde vıstada ses sorunu cok fazla forum ıcınde arama yaparsan uygun olabilecek bır suru cevap bulabılırsın. Üşendıgımden yazmıyorum değil sakın yanlış anlama

lazbakkal
01-06-2007, 10:32   |  #4  
Taze Üye
8 mesaj
h.ozgur
arkadaşlar bir süredir vistada ses sorunu yaşıyorum.yalnız bu sorun sadece müzik dinlerken oluyor. windows açılıp kapanırken sistem seslerini çalıyor fakat mp3 dinlerken aniden ses gidiyor. aslına bakarsanız parça pause konumunda kalıyor. farklı şarkıları açsam da ilerlemiyor. sorun belki media playerdadır diyip winampı yükledim ama nafile. sistem geri yükleme yaptım yine sorun var driveri güncelledim yine sorun çözülmedi. format attım bir süre normal gitti fakat daha sonra yine aynı sorun meydana geldi..yardımcı olursanız sevinirim..(vista ultimate)
driver sorunudur
ben vista işletim sistemini kurduğumda tek tanımadığı donanım sesti Vista driver kurarak sorunu hallettim.

asus anakart olmasının avantajını yaşadım diyebilirim.

tugi.

ahmetmanav
01-06-2007, 11:28   |  #5  
ahmetmanav avatarı
Yıllanmış Üye
103 mesaj

vistaya geçtim geçeli aynı sorun bendede olmaya başladı.ramdan dir diyerek müzik çalarken diğer çlışn progları kapatıyorum düzeliyor ama sorun yine devamediyor.anlamadım gitti.

h.ozgur
01-06-2007, 23:26   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
338 mesaj

sorunumu yazdıktan kısa bir süre sonra çözdüm. aslında bunu bir şekilde yine çözeceğimi biliyordum çünkü son zamanlarda vistayla bu oyunu sık sık oynar oldum. ama her seferinde farklı bir çözüm yolu çıkıyor.bu kez de güvenli modda sürücüyü kaldırıp yükledim.hala sorun yok bakalım nereye kadar devam edecek.(bi de kesin çözüm bulabilsem)
ahmetmanav sorunun ramden kaynakladığını sanmam çünkü yeterli ramim var.
lazbakkal benimde asus ama oluyor işte demekki.
neyse kesin çözümü bilen varsa veya ben kesin çözersem bildiririm.

h.ozgur
01-06-2007, 23:29   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
338 mesaj

bu arada borga-x bu konuda forumda arama yaptım ama benimkine benzer bir sorun ve de çözüm bulamadım. aksi halde kolay kolay yer meşgul edecek konu açmamaya da dikkat ediyorum(ki uzun zamandır da çözmeye uğraşıyordum)
tümünüze teşekkürler arkadaşlar

sonvurgun
07-06-2007, 19:33   |  #8  
Yeni Üye
22 mesaj

arkadas lar bende yenı vısta yukledım pc'ye ve coklu ortam ses denetleyıcısını bulamıyorum guncellestırme yapıyor yıne bulamıyorum oylee oluncada muzık dınlıyemıyorum ne yapabılırım acıll yardıma ıhtıyacım var????

cell-o
08-06-2007, 09:39   |  #9  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

aynı sorun aslında vista geçerli değil.windows xp altında da winamp müzik çalarken müzik kesilmeler yapıyor.ama bu sorunu ram yetmezliğinden yapıyor.fakat driverlarda sorun yapıyor olabilir.

kolay gelsin.

h.ozgur
08-06-2007, 23:39   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
338 mesaj
cell-o
aynı sorun aslında vista geçerli değil.windows xp altında da winamp müzik çalarken müzik kesilmeler yapıyor.ama bu sorunu ram yetmezliğinden yapıyor.fakat driverlarda sorun yapıyor olabilir.

kolay gelsin.

sorunun ramden kaynaklandığını sanmam çünkü ramim 1,5gb. fakat problem driverdan kaynaklanıyor olabilir zira sorunu daha önce yazdığım yöntemle çözdüm ve ogünden bu yana hala bir sorun yaşamadım. umarım bir daha nüksetmez.
bu arad yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Mes_gut
15-06-2007, 18:00   |  #11  
Taze Üye
6 mesaj

Sende en azıdnan bi ses gheliyo bende o da yok...Soundmax 1980 onboard var ve henuz bulmus değilim drivirini... :(

efekentli84_09
07-11-2007, 01:46   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

Bende vista(home premium) yüklü vestek notebook var..Realtek Hd yöneticisi diye bişey var..realtekin son sürümü galiba..o da yüklü bilgisayarda..Seslerle ilgili sorun yok da benim kulaklığım baslı olmasına rağmen taktığımda ses tiz ve az geliyor..daha önceki notebookta(regal xp)ses normal yani baslı ve fazla geliyordu..sorun nerdedir??tskrlr...

cruelburaq
15-11-2007, 23:23   |  #13  
Taze Üye
16 mesaj

MERHABA ARKADAslar benımde oyun oynarken yaşadıgım problem sesle ilgili oyunda sesler cızırtılı gelio bide hiç bi sekilde müzik dinleyemiyorum oyunda cızırtıdan acaba diorum vistadanmı kaynaklanıo yoksa yeni aldıgım creative audigy valuve ses kartındanmı? yardımcı olrsanız sevinrim