Vistadan bunaldim diyenler...

sayler
07-10-2007, 00:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj

Arkadaslar suana kadar hep vista iyidir daha iyi olacak derdim ama cok bunaldim yaa herseyde hata veriyo.Suan hala vista home premium kullaniyorum.Her hata sonunda benim pc su hatayi veriyor hata kodu su yardimci olurmusunuz demekten biktim.Cogu insanda ayni seyi soyluyor.Ve guncellemelere gelince otamatik guncellemeyi biraktim bide manuel guncelleme yapicaz.Neyse yorumlarinizi bekliyorum

makaven
07-10-2007, 01:17   |  #2  
Üye
73 mesaj

aynı olay bende vistadan xp ye döndüğümde olmuştu. xp ye geçtiğimde açıkçası bezmişlik hissettim ve driverları bile yüklemeden vistayı tekrar kurdumCool. vista bence xp den daha konforlu. tabi ki verdiği hatalar vs var ama hem biz alışıyoruz hem de üreticiler vistaya alışıyor. bunun için tam analamıyla randıman alamasam da vistayı hoşgörüyorum.

sayler
07-10-2007, 01:25   |  #3  
OP Üye
94 mesaj

bende biliyorum vista cok iyi xp den ama ne biliyim iste herseyde sorun vermesi bunaltiyo umarim ilerde daha iyi olurr

makaven
07-10-2007, 03:19   |  #4  
Üye
73 mesaj

inşallah windows 7 çıkana kadar hallederizGöz kırpma

Son Düzenleme: makaven ~ 07 Ekim 2007 03:48
Selçuk İslamoğlu
07-10-2007, 03:30   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Sorunun kaynağını yanlış yerde aramak bence kendinize yapabileceğiniz en büyük işkencelerden biridir.

İşte ufak bir ipucu:
Yazılım hatalarıyla karşılaşıyorsanız, yazılım yeni sürümünü http://download.chip.eu/tr adresinden bulabilirsiniz. Eğer bulamazsanız da, Digital imzası olmayan (genellikle eski yazılımları) "C:" değil, başka bir sürücüye kurun, örneğin, eski programlarım için "D:\Program Files" şeklinde bir klasörümün içine yüklüyorum. Bunlara oyunlar da dahil.

Eski program derken, "X firmasının Y ürünü" şeklinde mavi ile gelen bir ekranla kurulanlar değil, "Tanımlanamayan bir program bilgisayarınıza erişmek istiyor" şeklinde büyük bir sarı kutuyla verilen uyarı mesajları olan programlar.

makaven
07-10-2007, 03:46   |  #6  
Üye
73 mesaj

benim demeye çalıştığım vistaya alışma süresi. alışınca xp ye dönüp bakmayız bile.

sayler
07-10-2007, 06:36   |  #7  
OP Üye
94 mesaj

Vallahı sorunu neresınden arastırırsan arastır yıne bıse cıkıyo ben vıstayı kotulemek ıstemıyorum ama ne bıleyım.Yazilimlari ve yeni guncellemeli yuklemeye celsisiyorum sizin sisteminize uygun degil degiyo nasil bir istir buta amd turion 64x2 olunca 64x basic guncellemeyi yuklememiz gerekli demi 32x degil

sakin_insan
07-10-2007, 13:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
508 mesaj

vista home basic kullanıyorum.
ve programları çalıştırırken yönetici olarak izin ver demekten bıktım.
bilgisayarın kendi ayarlarını korumak içinde xp kurmayı düşünmüyorum.
napalım alışcaz artık...

uGuR.uK
07-10-2007, 14:47   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

sakin_insan, denetim masası'ndan "kullanıcı hesabı denetimi"ni kapatırsan bidaha asla sana sormaz.
sayler, eger güncelleme uygun deil diosa bazı yazılım ve donanım yüzünden olabilir ve o bi hata deil, ole diosa oledir. iyice arastır bilgisayarını ve güncellemeni ole bidaha dusun.
vista'ya alısma sürecide bende 1hafta almıstı, sora hemen sevdirdi kendini kerata, alıstıktan sora XP'den cok daha kullanıslı ve gelismis bi yapısı var. artık XP'yi unuttum bile.
ve zırt pırt hata verdiginide hic gormedim, bütün donanımlarında vista sürücüleri cıktı nerdeyse. yazılımlarda sürekli güncellenio ki bicogu normal halde vista'da calısabilio.

bu vista'ya kotu gozle bakmanın sebepleri basit; siz gerekli hazırlıgı(bilgisayarınızı incelemeden, donanım ve yazılımlarınızdan emin olmadan)yapmadan ve süper ötesi bi beklentiyle yüklerseniz vista'yı tabi begenmezsiniz. ayrıca XP'den baya farklı bi os, dolayısıyla bi süre yabancılıktan sora alısıcaksınız beklemeden direk bu kotuymus demek olmas. ki cogu kisi eminim doru duzgun incelemeden vista'nın cogu yenilik ve ozelligini gormeden bıkıp xp yüklerim daha iyi dusuncesine sahip.

Sefa Adak
07-10-2007, 15:04   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj
makaven
inşallah windows 7 çıkana kadar hallederizGöz kırpma
BeğendimBeğendim

sayler
07-10-2007, 20:53   |  #11  
OP Üye
94 mesaj
elazigli
bu vista'ya kotu gozle bakmanın sebepleri basit; siz gerekli hazırlıgı(bilgisayarınızı incelemeden, donanım ve yazılımlarınızdan emin olmadan)yapmadan ve süper ötesi bi beklentiyle yüklerseniz vista'yı tabi begenmezsiniz.
Kardes laptopu aldigimda vista orjinal olarak icinde var  pc kaldiriyoki vistayi ona munasip gormusler.Vistayi kotulemiyom ama hata veriyo nasil vermess dedigim gibi cogu guncellemeyi manuel olarak yapicaksin su hata kodu verdi arastir guncelleme kodunu bul...bila bila bilaa

uGuR.uK
07-10-2007, 22:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
sayler
elazigli
bu vista'ya kotu gozle bakmanın sebepleri basit; siz gerekli hazırlıgı(bilgisayarınızı incelemeden, donanım ve yazılımlarınızdan emin olmadan)yapmadan ve süper ötesi bi beklentiyle yüklerseniz vista'yı tabi begenmezsiniz.
Kardes laptopu aldigimda vista orjinal olarak icinde var  pc kaldiriyoki vistayi ona munasip gormusler.Vistayi kotulemiyom ama hata veriyo nasil vermess dedigim gibi cogu guncellemeyi manuel olarak yapicaksin su hata kodu verdi arastir guncelleme kodunu bul...bila bila
cogu guncelleme dedigin MS'in suana kadar vista icin yayınladıgı manuel güncelleme sayısı 10 bile deil. geri kalanların hepsi windows update'den edinilebilio(bizzat her cıkan güncellemeyi yükledigim icin biliorm). ama yinede sen ole diosan oledir yalan diosn die diil, belki ayarlarında bisi vardır veya sectigin güncellemelerden de olabilir...

makaven
07-10-2007, 23:51   |  #13  
Üye
73 mesaj

beni vista düşmanı yaptınız walla.Alkış vistayı kötülesem zaten xp den bezdiğimi söylemezdim. ben vistaya daha yeni alışmaya başladım -ki demeye çalıştığım da buydu.

setu
08-10-2007, 01:34   |  #14  
Taze Üye
18 mesaj

Vistayı begenmeyenler  büyük olasılıkla  yüksek oranda  kopya  oyun oynayanlar  olacaktır :) vista  bu konuda  oldukca  dikkatli  kanımca..

sayler
08-10-2007, 03:10   |  #15  
OP Üye
94 mesaj

Bilmiyorum yaa aslinda ne yapcagimi bende bilmiyorum vistaya devammi xp yi kurmakmi.Oyun oynayan insan degilim cok nadir belki ama sanirim.Yine vistada kalicam zaman ne gosterecek hep birlikte gorucez

setu
08-10-2007, 04:44   |  #16  
Taze Üye
18 mesaj

Ben hala  64  bit  olayını  sabırla  bekliyorum  ..O ne  hız  :)

Aras Yurtman
08-10-2007, 09:30   |  #17  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj
sayler
Vallahı sorunu neresınden arastırırsan arastır yıne bıse cıkıyo ben vıstayı kotulemek ıstemıyorum ama ne bıleyım.Yazilimlari ve yeni guncellemeli yuklemeye celsisiyorum sizin sisteminize uygun degil degiyo nasil bir istir buta amd turion 64x2 olunca 64x basic guncellemeyi yuklememiz gerekli demi 32x degil
64-bit işlemciler, hem 64-bit, hem de 32-bit işletim sistemleri çalıştırabilirler. Bu yüzden, işletim sistemine göre uygun versiyonu yüklemelisin. (İşletim sistemin 32-bit de olabilir.)

sayler
08-10-2007, 10:26   |  #18  
OP Üye
94 mesaj

sagol kardesim o olayi hallettim....