parkink_tr sormuş:
Merhaba;
Öncelikle sorunumu biraz uzun anlatacağım için verceğim göz yorgunluğundan ötürü şimdiden özür diliyorum :)
Laptopu bu yılın başında aldım ve üzerinde gelen vistayı şu zamana kadar kullanmaktayım.Üzerinde olan 1 gb ram ile yetinmeyip 2 gb ram de kendim taktırdım.Fakat oyun performanslarında hiç mi hiç memnun değilim diyemiyeceğim.Çünkü ortada herhangi bir oyun performansı yok.
Age of Empires II oyununda bile makine donuyor.Bazı oyunları kurmasında bir problem yaşamama rağmen oyunda oynanılmayacak kadar ağırlaşmalar oluyor.Sebebi internette günlerce aramama rağmen bulamadım.Size sorum şu: bu problemelerin hepsini windows xp ye geçincede yaşarmıyım(yani işlemcinin 1.66 ghz ve 667 mhz olması ve makinenin biraz fazla ısınmasından mı kaynaklanıyor bir de vistanın 32 bit olması ) yoksa vista tam oturmadığı için xp ye dönünce bu sıkıntıları aşarmıyım? Bunu sizlere sormamın nedeni ise bilgisayarı alırken bana vista kurulum cd sini vermemiş olduklarından eğer vermiş olsalardı xp den tekrar vistaya dönebilirdim fakat xp bir kere geçersem dönüşü olamayacak galiba.
.............................................................İyi Günler
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
ACER 5920G-3A1G16MI NOTEBOOK
Mainboard : Acer,Inc.chapala
chipset : Intel GM965
processor : intel core 2 duo mobile T5500@1666 Mhz
Physical memory : 3072 mb
video card : Nvdia corp GeForce 8600M GS
Hard disk : Toshiba (160 GB)
operating system : Windows Vista(TM) home premium home edition 6.00.6001 Service pack 1 32 bit
Directx : version 10.00
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14