Vistadan xp ye dönme

HPQ-User
23-07-2007, 23:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

FARUK sormuş:
İyi günler.Ben windows xp home edition üzerine windows vista business i yükselttim.Ancak beğenmedim xp ye tekrar geçmek istedim.Xp format cd sini taktım.Kurulum başladı f3 enter ve repair ekranı gelgi ve ben enter a bastım ama bir yazı geldi ekrana (mavi ekran):Bilgisayarınıza bağlı hiçbir sabit disk bulunamadı.yazısı geldi.Ben de recovery ile geri yükledim ama bilgisayar açıldığında disk error yazısı geldi ve restart atılıyor.Ben de kubuntu adlı işletim sistemini kurdum ve ancak onun yardımıyla bilgisayar başladığında xp seçiyorum ve xp açılıyor başka türlü kubuntu yu kurmasam açılmıyor.Ne yapmalıyım.Lütfen format atma konusunda bana yardım edin.Cevabınızı bekliyorum.Teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
HP COMPAQNX 7400

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

blackhawkmilan31
23-07-2007, 23:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Harddiskini parçalara ayırmadıysan ve sadece C sürücüsü varsa öncelikle C deki bölümü silmen gerekir.Bunu yaptın mı ?

akngn
23-07-2007, 23:57   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj

Evet ilk başta o bölümü silmelisin. CD'yi takıp o ekrana geldiğinde yazar nasıl sileceğin ama ben söyleyeyim. Önce sileceğin blümün seçili olması gerekir. Sonra "D" bas. Sonra "enter" tuşuna sonra da "L"'ye.

Koray Kocaman
24-07-2007, 00:49   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz...

Sistemin kurulu oldu yer "C" anladığım kadarı ile.Xp CD'nizi bilgisayar taktından sonra

Enter-Enter-F8-ESC-D-L demeniz ile "C" bölümünü silmiş olursunuz ve istediğiniz işletim sistemini kurmak mümkün.Önemli bilgileriniz varsa Ubuntu ile "D" ye atmanız daha sağlıklı olur."D" yok ise Windowsu kurun windows üzerinden partition Magıc ile diski ayırabiliriz olmasa bile Veri kurtarma ile bilgilerinizi geri almak mümkün.

oguz_han
01-01-2008, 17:04   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

heee bende format atamıyom vistadan xpye yardım edermısın ıız

Borga-x
01-01-2008, 17:07   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
oguz_han
heee bende format atamıyom vistadan xpye yardım edermısın ıı
bu şekilde yardım alamazsın..Adam gıbı konu açıp sorunun ne oldugunu belırtmelısın

sodi
23-04-2008, 02:38   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

ya arkadaşlar bende xpden vistaya geçtim ama şimdi bazı donanomsal sorunlardan dolayı xpye geçmem gerekiyor.Ancak xpyi kurduktan sonra bütün driverleri kuruyorum nedendir anlamadım bir süre sonra bilgisayar tamamen donuyor.İlk donmasından sonra resetliyorum ancak tekrar açıldığında 5 dkka geçmiyor hemen donuyor.Driverlardan kaynaklanıyor dedim ama onlardan değil acaba neden bi bilgisi olan varmı??