merhabalar ben msı dizzüdtü bilgisayar sahibiyim. şu an vista home basic kullnıyorum. bilgisayaırm ağır kalıyor ve ben xp yüklemek istiyorum. format atmama rağmen nedense xp yi kuramadım. yardımlarınızı bekliyor teşekkür ediyorum. çözüm dahilinde herkesle bilgileri paylaşacağım. .
vistadan xp ye geçemedim
XP unut artık vista kullanmak zorundasın
msn eklermisin görüşebilir miyiz
Vista için en önemli sistem kaynağı RAM dir.Ram'ine bak RAM en az 1 GB olamsı gerekir!!Aksi taktirde bilgisayarın çok kasılır ve işlemci yanmalarına sebep olabilir.Sana önerim ilk önce ram ini yükselt.
msn eklermisn
lemuryalist@hotmail.com
teşekkür ederim
MSN kullanmıyorum istersen burada konuşabiliriz
neden xp ye gecemiyorun arkadasım önce bilgisayarının xp uyumlu driverlerini bul daha sonra c ye bas formatı kur xp yi:)
ben xp ye geçmek istiyorum. dediğim gibi formatlama yapıyorum ama geçemedim.bilemedim . herhangi bi setup ayarı bi sistem ayarı sürücü yükleme . . . bilmiyorum . .
lemuryalist@hotmail.com
eklermisn bi görüşelim
teşekkür ederim .
sen format atıyorsun vistayı siliyorsun xp kurulmuyor mu? bi yerde hata yapıyorsundur. xp cdsini tak bootundan bilgisayarı aç sonra c yi sil xp kur.
birde aynı konuyu 2defa acmana gerak yok;)
notebooğun türüne göre değişir bazı ürünler sadece vista ile uyumlu olduğu için xp kurunca açmıyor öle kurulumda siyah ekran moduna geçip bekliyor.
ŞU KAZMA OĞLU KAZMA ÜRETİCELEREDE GICIK OLUYORUM VİSTAYA RAM VEDE İYİ BİR VGA LAZIMDIR AMA KAZMALAR 512 RAMLİ YOLLUYORLAR SİSTEMİ YADA 1GB RAMLİ MAKİNA SONRA ÖLÜYOR VİSTAYI AÇINCA.
AYNI SIKINTI MASAÜSTLERİNDEDE VAR VİSTA İLK ÇIKTIĞINDA HEP 512 RAM VE ONBOARD VGALI SATTI MALLAR ORDUSU FİRMALAR.HALENDE 1GB RAMDE DİRETİYORLAR YETMİYOR 1GB RAM İŞTE BAYABİR SÜRE GEÇİNCE VİSTADA PERFORMANS SORUNLARI BAŞ GÖSTERİYOR.
black_flood arkadaşa tamamen katılıyorum. malesef üreticiler maliyetten düşürmek piyasa da en düşük fiat performansını elde etmek için uğraşıyorlar. sistemin performansı için minimum rem düşünülmüyor .son kullanıcı arkadaşların dikkati bu yönde olması gerekliliğine inanıyorum..
evet söyledikerinize kesinlikle katılıyorum dün bayabi aradık notebookun xp driveri bile yok:(