arkadaslar laptop umun orjınal yazılımı vısta xp yuklemek ıstıyorum garantısı devam etmekte oldugu ıçın suphelerım var acaba garantısı bozulur mu net bılgısı olanların cvplarını beklıyorum tesekkurler
vıstadan xp ye
hayır garantisi hakkında hiçbir sorun çıkmaz. Ama siz laptopun parçalarını açarsanız garanti kapsamı dışına girer.
format veya benzeri şeylerden dolayı garanti sorun olmaz.
Arkadaşım garanti oem parçalar için verilir yazılım için ise windows garanti verir.
Bu laptopta vista çalışır demiş,vista kurmuş kullanıcıya çalışır durumda teslim etmiş,siz yaılımı xp veya bir başka yazılım kurmanız engel değildir.engel olan tek şey kurmak istediğiniz yazılımın donanım sürücülerini doğru kurmandır.
Uzun ve zahmetli bir yol boş ver,sen vistaya devam et niçin vistadan xp ye geçiyorsun anlayamadım,genel de xp den vistaya geçiş olur yani yükseltme yapılır sen alçaltma yapıyorsun yapma derim vistada çalışmayan oyun,proğram kalmayacak yakında.Vistaya devam derim...
Belki yeri değil ama vistadan xp ye dönmek isteyen bir arkadaşa denk geldim. Ben de dizüstüne baktım vistayı tekrardan kurdum ama o dizüstüyle gelen hiç bir 3. parti yazılımları kurmadım. Bilgisayar baya güzel çalışıyordu. Arkadaş o programları kurdu. Office 2007 kurduktan sonra başlat menüsünü bile açamadım. Cidden o dizüstülerin yanında gelen programlar belki bir işe yarıyordur ama çoğu boş bilgisayarı yavaşlatmaktan başka hiç bir işe yaramıyorlar. Bizim bilgisayar öyle cok hızlı değil bunu ve daha performanslı bir dizüstünü kullanan birisi bile benim bilgiayar niye yavaş dedi. Tamam bilgisayar donanımı hız için önemli de gerekli gereksiz her programı kurup bilgisayarı şişirince vista ne yapsın. O bilgisayar tabi ki yavaşlar.