1 - 1.5 ay kadar önce bi pc aldım aldıktan bi hafta sonra sistem çoktü servise götürdüm format atıldı ve düzeldi ondan sonra sürekli blgisayar açıkken yazılım sahtekerlığına uğramış olabilirsiniz diye mesaj veriyo ayrıca bilgisayarı açarkende tam masaüstüne gelmeden önceki mavi ekran da da 15 sn ye bekletiyor gene aynı mesaj ve ondan sonra masaüstüne geliyor sorun ne olabilir??? kafam karışık
hı ayrıca pc nin yanın da bide windows vista starter diye dvd verdiler onada seri numarası ve key yazıyor
vistam korsan mı
legendboxerhı ayrıca pc nin yanın da bide windows vista starter diye dvd verdiler onada seri numarası ve key yazıBu orijinal Microsoft DVD'si mi? Eğer öyleyse, bir adet Starter lisansınız var demektir. Bilgisayarcı formatlamış ama (hangi Windows sürümüyle formatladı ise tabi) lisans girmemiş demektir. Bu durumda lisanslı ürününüzün kurulup aktifleştirilmesi gerekiyor. Eğer elinizdeki DVD de kopya ise, tamamen korsan bir ürün kullanıyorsunuz.
Bilgisayar servisleri kendi sistemlerinin oem hazır kurulum dvd lerini kullanır. Bu dvd ler ile krulan işletim sistemi etkinleştirme istemez. Sadece microsoft bilgi gönderir microsoftta firmadan ürünün ücretini tahsil eder.
Kaba tabir ile sokak arası bilgisayar servisleri, yani bir firmaya bağlı olamayıp tamir vs. ile uğraşan dükkan konumundakiler ise kendilerine gelen her bilgisayar ile uğraşmak istemediklerinden aynen servislerde olduğu gibi katılımsız (kendiliğinden kurulan) cd/dvd hazırlar veya netten indirir onu kullanırlar. Kısacası kurdukları neredeyse tüm windowslar korsandır. Tabi bilgisayar sahibi kendi cd/dvd lerini getirip onlara kurulum yapılmasını şart koşmadıysa.
Sizinde başınıza gelen aynen bu. İster takın dvd nizi kendiniz sisteminizi yeniden kurun, isterseniz dvd nizle beraber tekrar aynı yere gidin.
Eğer DVD'niz de kopya ise evet, tamamen korsan. Oldukça ciddi bir cezası var tabi ki. Ancak firmanın şikayetine tabi yargılanma durumu. Microsoft'un hakkınızda şikayette bulunup dava açması lazım ceza almanız için. Yoksa direkt korsan kullanıyorsunuz diye kovuşturma açılmaz hakkınızda.
legendboxerşey size resmini gösterebilseydim eğer yazılımın siz anlardınız da resim nasıl konuluyor buraarkadaşım bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de orada sağda mavi bir simge olması lazım ayrıca o sayfada bi yerlerde ürünüm yasalmı veya lisansım orjinal mi diye bişi olmalı(yav insan üç günde 2 sene kullandığı sistemi unutuyor ya nankör bu insan nankör)oradan doğrulatabilirsin ama arkadaşların dediği gibi büyük bir ihtimalle korsan windows kullanıyorsun ama tutuşmana gerek yok kapına polis gelmez sadece güncellemelerden mahrum kalırsın bide böyle mesajlar alırsın hepsi o
soruyu bi daha okudum da eğer yetkili servise götürdüysen onlar korsan yüklemezler muhtemelen hdd ki kurtarma bölüntüsünden yüklemişlerdir dvd deki lisans anahtarını bilgisayarım sağ tık özellikler sayfasındaki anahtar değiştir gibi bişi var altta oraya tıklayarak kendi lisans numaranı girmeyi dene
nonpasaransoruyu bi daha okudum da eğer yetkili servise götürdüysen onlar korsan yüklemezler muhtemelen hdd ki kurtarma bölüntüsünden yüklemişlerdir dvd deki lisans anahtarını bilgisayarım sağ tık özellikler sayfasındaki anahtar değiştir gibi bişi var altta oraya tıklayarak kendi lisans numaranı girmeyiteşekkürler tamm ürün anahtarını yazın diyor onu şidi deneyim bir