HP ürünleriyle ilgili olarak müşterilerinin sorun yaşamaması için HP iki yıldır . Windows Vista sorunsuz olması için . Internet'ten sohbet, e-posta, çevrimiçi çözümler dahil olmak üzere günde 24 saat, haftada 7 gün destek ya da HP Yardım ve Destek Merkezi gibi ürününüze katılmış seçeneklerle ihtiyacınız olduğu her zaman HP müşteri desteğine erişebilirsiniz.
tüketici ürünleri için (212) 444 0307 no’lu HP Tüketici Ürünleri Destek Hattı’nı arayabilirler.
http://www.hp.com.tr/destek/tr/
http://h20219.www2.hp.com/services/cache/454779-0-0-217-428.html
Vista Oem sürümlerde pc de kurulu gelir pc donanım satış şirketleri tarafından toplu olarak lisanslanmıştır.
Yazılımla yapabildiğiniz tek şey, onu satın almış olduğunuz bilgisayara yeniden yüklemektir. Ayrıca, önceden yüklenmiş yazılım, yazılım üreticisinin ücretsiz yükseltmelerini veya teknik desteğini içermez. Ancak, bilgisayar üreticisinden teknik destek alabilirsiniz.
Windows Vista'yı perakende (kutulu ürün) olarak satın aldıysanız, ilk beş etkinleştirmenizde Internet üzerinden etkinleştirebilirsiniz. Sonraki etkinleştirme işlemlerinin telefonla gerçekleştirilmesi gerekir.
Windows Vista bir bilgisayara önceden yüklenmiş olarak geldiyse, önemli donanım değişiklikleri yapılmadığı takdirde, yeniden yükleme işleminde etkinleştirme gerektirir.farklı bir yol izlemeyiniz.,
Windows Vista'yı perakende (kutulu ürün) olarak satın aldıysanız, aynı anda tek bir bilgisayarda kullanabilir.etkinleştirebilirsiniz Windows Vista'yı ilk bilgisayardan kaldırıp başka bir bilgisayara yüklemeyide seçebilirsiniz. Bu durumda, Windows'un ilgili kopyasını yeni bilgisayarda yeniden etkinleştirmeniz gerekir.
Windows Vista bir bilgisayara önceden yüklenmiş olarak geldiyse,( Oem )yazılımdır yalnızca O bilgisayarda kullanılabilir.
Windows Vista'yı toplu lisans aracılığıyla edinmiş olursunuz,
Toplu Lisans Nedir?
son çareniz windows vista kurulum dvd ni temin et.,
DVD'den Windows'u başlatma,(kurmak)
format atacaksınız bot'lu(XP,Vista) kurulum bios'a giriş ayarları
Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.
Advanced Bios features menüsü ne giriyoruz
(Boot sequence)
Sistemin açılışta arayacağı sürücülerin sıralamasını belirtir
CD,DVD 1.
HDD 2.Sıraya alıyoruz
Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz.
1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın, Windows yükleme CD'sini veya DVD'sini yerleştirin ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2. İstendiğinde herhangi bir tuşa basın ve yönerge görüntülenirse bunları izleyin.
3. Windows'u Yükle sayfası göründüğünde, yükleme işlemini başlatmak için Şimdi yükle'yi tıklatın veya sistem kurtarma seçeneklerine erişmek için Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.
4. Yönergeleri izleyin.
kurulum bittikten sonra biostaki işlemi HDD 1.sıraya CD,DVD2.sıraya alıp Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz.
not:
BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.Adımları izlemeniz gerekiyor.
daha ayrıntılı tüm Donanım Sürücüleri ve Bios güncellemeleri..hakkında bilgi istiyorsanız.