Merhaba
Dizüstümü yeni almama rağmen vista acılırken cok yavas lütfen bekleyin kısmında cok uzun kalıyor.
yaklaşlık 2,5 ve 3 dk arasında acılmasını bekliyorum. Windows defender dan başlangıç programlarını yönettim. Ama birşeyler bekletiyor halen. Sorun donanımsal olsun zannetmiyorum.
Vistayı açılışta nasıl hızlandırabilirim. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
Vistanın hızlı acılması
- 1
- 2
Burayı http://erdemcorapcioglu.com/wind ... sini-hizlandiralim/ incele.
Bilgisayarınızın modeli nedir?
Buraya bakmanıda tavsiye ederim.Donanısal herhangi bir sorun olamaz.Eğer düşük bir model aldıysan ram yetersiz gelmiş olabilir.İlk olarak notebook sisteminin özelliklerini yazarmısn daha iyi yardımcı olalım.
https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... n-yollari_4471.html
elimde toshiba u400 17y var özellikler şöle:
curo 2 duo 2.53 ghz işlemci
4 gb ram
400 gb hdd
intel mobile ekran kartı
bunlar yeterli umarım
normal hatta fazlasıyla vista için yeterli donanıma sahipsin 2-3 dakikalık gecikme normal gibi geldi bana ilerde 4-5 dakikayı bulur.Ama dediğimiz gibi yukarıdaki hızlandırma adreslerindekileri uygula farkı göreceksindir umarım.
SP2 Yİ Yüklemeni tavsiye ediyorum..
sp2 nin türkçe vista için sürümü cıktı mı? ben microsoftun sitesinde göremedim şuan için yabancı diller için sürümü cıkmış.. peki sizce ben dizüstünü alalı 1 ay oldu peki neden bu kadar yeni olmasına rağmen geç açılıyor?
Sp2 Türkçe çıkalı çok oldu güncellemelerini kontrol et.
1. Your Uninstaller yazılımını kurun.
2. Gereksiz tüm Toshiba yazılımlarını "Your Uninstaller" ile kaldırın. "Your Uninstaller" kaldırmak istediğiniz programın kaldırma aracığı çağırıp o araç kaldırma işlemini tamamlayınca Windows'u yeniden başlatmayın.
3. Başlat > (Arama çubuğuna) msconfig (enter). Açılan pencerenin başlangıç sekmesinden gereksiz yazılımları kaldırın.
4. Güncel bir güvenlik yazılımınız olduğunu farzediyorum.
5. Tuneup Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edin.
6. Bu konuyu inceleyin: Daha hızlı, daha atak ve daha uyumlu bir Vista!
Bunları yaptığınızda sisteminizin ciddi şekilde iyileştiğini göreceksiniz. 6 numaralı maddedeki görsel özellikleri kısıtlama gibi önerileri sizin dikkate almanıza gerek yok; bilgisayarınız bunlar için fazlasıyla yeterli...
bendede tam tersi oluyor :D Bilgisayarım 50snde açılıyor 5dkda kapanıyor. daha hızlı kapatmanın yolu var mı?
Tüm vista sürümleri için geçerli mi bu açılışı hızlandırma yöntemleri acaba?Bende Vista Ultimate var ve aynı sorun bende de var.Evet, bütün Vista sürümleri için geçerli. Fakat sisteminiz nedir? Ona bakalım, belki donanım olarak bir zayıflığınız vardır.
arkadşalar deidklerini yaptım ama bir işe yaramadı.. laptop benim yeni ve özellikelrinide yazdım .. ama şimdi lütfen bekleyin kısmından öncede logo geç gelmeye başladı bu ayaları bende geri aldım.. illaki bir çözümü vardır ama çözümü bulmak sıkıntılı... bulamazsam destek servisini arıcam ..
arkadşalar deidklerini yaptım ama bir işe yaramadı.. laptop benim yeni ve özellikelrinide yazdım .. ama şimdi lütfen bekleyin kısmından öncede logo geç gelmeye başladı bu ayaları bende geri aldım.. illaki bir çözümü vardır ama çözümü bulmak sıkıntılı... bulamazsam destek servisini arıcam ..Hepsini denediniz mi? Tuneup Utilities 2009'u mesela? Gereksiz Toshiba yazılımlarını kaldırmayı, sistem başlangıcında çalışan gereksiz yazılımları iptal etmeyi? Hepsini yaptınız mı?
T 7200 casper notebookum var.... 2 ghz 2 gb ram 4 mb L2 120 gb hard dısk 256 mb ekran kartı ıle vısta SP 2 li pcyi ;
33 sanıyede acıyorum 8 sanıyede kapıyorum.... ready boost hıc kullanmadım... hersey kendı gucuyle... bence makınesı guclu arkadaslar bır kez daha kendılerını kontrol etsınler.... belkı baslangıca fazla program gelıyor yada vs seyler....
SP1 varkende 39 sanıyede acılıyordu....
bende de casper neo var (masaüstü).2 gb ram intel core 2 duo. ati radeon hd 2400 pro ekran kartı var. gerçi şu anda win7 yüklü ama vista home premium var normalde . vistam en fazla 15 saniyede kapanıyodu ve yaklaşık 40 saniyede de açılıyodu.
Hepsini denediniz mi? Tuneup Utilities 2009'u mesela? Gereksiz Toshiba yazılımlarını kaldırmayı, sistem başlangıcında çalışan gereksiz yazılımları iptal etmeyi? Hepsini yaptınız mı?
hepsini denedim işe yarar bişi olmadı.. artık baya canımı sıkmaya başladı bu iş.. antivirüs programından kaynaklanıyor olabilir mi
-Başlat- Çalıştır-Msconfig-Başlangıç sekmesinde gereksiz programların kutucuklarını kaldırmanı öneririm
-Bilgisayarım -Özellikler-Gelişmiş-Başlangıç ve Kurtarma bölümünden işletim sistemlerinin görüntülenme süresi ve altındaki başlangıç seçenekleri boşlugunda 30 yazan yerleri 10sn yap
-Advanced Windows Care programını kur çare'ye bas
-AusLogics Disk Defrag programıyla sabit disklerine düzen ver
-Kasmayan bir antivirüs arıyorsan Avira Antivir Personal programını kurmanı öneririm
-Birde Malwarebytes' Anti-Malware programıyla taratmanı öneririm
-AusLogics Registry Cleaner programı ile kayıt defterindeki boşlukları gereksiz dll leri
selam arkadaslar benim görüsüme göre windows vista 2 acilmasi sagiyukari acilmasi 1,10 seniye kadar sürüyor tabiki 4gb ram cift cekirdekbendeki amma cok program yüklü olursa daha cok yavas aciliyor birdenekadar hafizaya yer var oda önemli mesela burda her arkadasimiz biröneri öneriyor bilmiyorum yok su programi yok bu programi denemekserbest ama bence bir anormallik oldumu bilgisayarda bence en güzeliyeniden fortmat olayi iyidir diye düsünüyorum cok antiviruz programidenedim kurdum birisinin bulmadigini öbürü buluyor yok o bulmadiöbürkünu yükle yani bence cok anti viruz programi iyi degil bendetabiki herkesin kendi bilecegi bir isde dün ben mesela
kaspersky internet securiy 2010 yükledim windows xp 3 bilgisayar patlayacak nerdeyse bagiyiriyor sildim
antivir personal yükledim normal calisiyor hersey normal
avast yükledim oda güzel calisiyor bilgisayardan bilgisayara degisik oluyor
suana kadar bence hic bilgisayarima viruz girmedi avast profesinol kullaniyorum
gayet memnum
birde bu sey programini ben pek kullanamadim ya ben bilmiyorum kullanmasini yada bana öyle geldi
tuneup utilites 2009 bunu ben pek kullanamadim herkez tafsiye ediyor ama nasil kulanildigina dair pek bir seye sahip olamadim
- 1
- 2