onay msj larını susuturun ;
windows vistanın en can sıkıcı özelliği olan her işleme onay istemesini devre dışı bırakmak için; "Denetim Masası>Kullanıcılar" yönergesini izleyin ve açolan pencereden Kullanıcı Hesabı Denetimini aç veya kapat yazısına tıklayın . Bu denetim açıldığında "Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için Kullanıcı Hesabı Denetimini (UAC) kullanın" seçeneğini iptal edin Artık sizi vista 'dan soğutan sorularla karşılaşmayacaksınız...
vistanın onay msj larını susturun
Ya daha anlamıycaksınız demi Vistanın en önemli özelliklerinden birir UAC dir.UAC virüs programlarının bulamadığı kaç tane malware bulur yani bi düşünün bi evde oturuyosunuz ve kapı pencere açık hırsızı bekliyosunuz gibi bişey UAC'ı kapatmak
kardeşim sana zorla yaptıran yok ki bu işi madem istemiyorsun yapmassın olur biter
Peki o evde tuvalete bile giderken peşinden gelen korumalara ne demeli? İşte Vista'daki UAC böyle bir şey.
Zorla yaptıran yokta UAC'yi tam olarak bilmeyen insanlar var.
UAC, Windowsun gelişim sürecinde güvenlik adına atılmış en önemli adımdır.
Bilgisayardaki değişiklikleri veya çalışan uygulamları herzaman kullanıcı yapmıyor olabilir.
Malware'lerin olası registry değişiklikleri, donanım sürücülerin bozulması, kullanıcı hesabındaki bozulmalar vede şifrelerin güvenliği, ...vb aklıma gelmeyen potansiyel tehdit oluşturan birçok işlemi engeller.
Yine adminstartor hesabına sahip olmayan bir kullancının, sistemde yapacağı bazı değişiklikler veya işlemleri:
Örn:Program Files veya Windows klasöründeki dosyalar değiştirilirken,Windows güncelleştirmeleri yapılırken, güvenlik duvarının ayarlarını değiştirirken...vb işlemler sırasında,
UAC'nin sahip olduğu "Kimlik Doğrulama İstemcisi"yetkili kullancının kullanıcı adı ve parolasını sorar yazılmaz ise işlemi bloke edip gerçekleştirmesini engeller.
arkadaşlar, burada üye olan ya da takipçi herkesin ileri düzey deneyimi olmayabilir, bu yüzden en azından riskli olabilecek uygulamaların (uac kaldırmak gibi) anlatıldığı bilgilerde mutlaka muhtemel riskler konusunda uyarıda bulunmak gerekir diye düşünüyorum.. entry giren arkadaşlar buna dikkat etmelidir..
Windows 7'deki UAC Vista'daki UAC'ye göre çok daha güzel. Bunun sebebi uyarı verdiği zamanların pek sık olmaması ve gerçekten önemli yerlerde uyarı vermesi. Windows 7 tamamen hazır olduğunda UAC'nin daha güzel olacağını ve kimsenin UAC'yi kapatmayacağını düşünüyorum.
şuanda uac kullanılmalı bence.sıkıcıda olsa güvenlik sağlıyor..
zamanla bu gereksiz hatalarından kurtulacaktır.
UAC'nin neresi sıkıcı geliyor anlamıyorum açıkçası. Ayda yılda bir program yükler veya ayda yılda bir bazı programları çalıştırırsanız uyarıyor. En azından bende öyle. Hiç sıkmadı beni şimdiye kadar...
Ayrıca güvenlik olarak artıları hesap edilirse, sıkıcılığına(!) kesinlikle değer.