arkadaşlar bende acer 5520G var xp ye çevirmiştim uzun süredir kullanıyorum ancak bunda kötü bir taraf var benim oğlanı artık başından kaldıramıyorum ama vistanın kullanıcı denetimlerinde saatlik kullanım ayarlıyordum,bu yüzden Ctekrar vistaya dönmek istiyorum orjinal recovery dvd lerini takıyorum C sürücüsüne yükleniyor diyor ama D ye yükleme yapıyor yine xp ile açılıyor d ye baktım oraya kurmuş bu sorunu nasıl çözebilirim yüklerken partisyon seçme şansı vermiyor yardımcı olursanız sevinirim
vistaya geçemiyorum [:..(]
xp ve vista aynı bilgisayarda 2 işletim sistemide kurulabiliyor eğer böyle kurduysanız xpye ağrı vistaya ayrı yerel diskler ayırmak gerekiyor diye biliyorum yanlış değilse
belki yedek alıp format atabilirsiniz
bnde vistanın yanına xp kurulduğunu fakat xp nin yanına vista kurulamadığını biliryorum.. :D denedim olmadı :D
servikalarkadaşlar bende acer 5520G var xp ye çevirmiştim uzun süredir kullanıyorum ancak bunda kötü bir taraf var benim oğlanı artık başından kaldıramıyorum ama vistanın kullanıcı denetimlerinde saatlik kullanım ayarlıyordum,bu yüzden Ctekrar vistaya dönmek istiyorum orjinal recovery dvd lerini takıyorum C sürücüsüne yükleniyor diyor ama D ye yükleme yapıyor yine xp ile açılıyor d ye baktım oraya kurmuş bu sorunu nasıl çözebilirim yüklerken partisyon seçme şansı vermiyor yardımcı olursanızDiskleri önceden NTFS ile biçimlendirmeden kurarsanız sürücü seçme şansı vermiyor aynı sürücüye 2si birden kurulamaz daima en son kurduğunuzla açılır bölümleme yapıp kurarsanız her ikisine kullanma seçeneği var.
c yi formatlayıp bu şekilde dene, eğer ikisini birden kullanmak istersen ilk önce d'ye xp'yi kur sonra c'ye vistayı kur
İlk önce bilgisayarı XP CD'sinden başlatıp, disk bölme yerinde XP kurulu olduğu C: sürücüsünü biçimlendir. Ondan sonra da bilgisayarın sabit diskinde bulunan kurtarma bölümünden veya kurtarma DVD'sinden Vista'yı C sürücüsüne kur.
d sürücün boşmu bende yaptığımda c ye kurmamıştı d ye kurmuştud sürücüne 5-6 dosya at tekrar dene
ercanyercibnde vistanın yanına xp kurulduğunu fakat xp nin yanına vista kurulamadığını biliryorum.. :D denedim olmadı :tam tersi oluyor. Önce XP kurup üstüne Vista yükleyip farklı mantıksal disklere kullanılıyor(benim gibi) ama önce Vista yükleyip üstüne XP yükleyip kullanamıyorsunuz. Bu da ilginç.
aslında xp yi veya vistayı silmeyin.bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler menüsüne girin oradan gelişmiş bölmesine tıklatarak en alttaki yani başlaangıç ve kurtarma bölümündeki ayarlara tıklatın.yukardan varsayılan işletim sistemini vista olarak seçin.ve tamam a tıklatın.bu şekilde bilgisayarınız vista dan açılacak.aynı şekilde xp ye döndürebilirsiniz.
arkadaşım sakın şöyle oluyor olmasın aşlında d ye kuruyor(klasörler i falan) açcak postta size iki işletim sitemini sunmuyor olmasın. yani sorun postta ise çözüm basit:boot.ini de bir kaç deişiklik ile sorun çözül sanırım;)