vistayı domaine dahil ettikten sonra

arpi
02-08-2007, 09:39   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

Eski kullanıcı ile sisteme giremiyorum. Eski kullanıcıların dosyaları aynı yerinde duruyor fakat otorum açma yeri sürekli domain kalıyor. Sadece Administrator yazarsam kullanıcı adı kısmına otomatik olarak local'e dönüyor. Domaini kaldırdığım zaman eski kullanıcı ile hiçbir şey değişmeden kullanabiliyorum.Ne yapmalıyım

black_flood
02-08-2007, 13:48   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

servere kullanıcı tanımlaması yapman lazım bunun haricinde vistada domain konusu karmaşa içinde çünkü vistada normalda administrator diye bir hesap yok doğal olarak disable gelmektedir.domainden çekip kullanıcı hesaplarını yönetim konsolundan yeniden yapılandır.administrator hesabını ayarla yine aktif olsun birde normal adı administrator olmayan yönetici hesabı oluştur.bu tanımlama kısmında hatan olduğuna %100 eminim başkada hiçbir sorun yyok çünkü çok denedim hatta 8tane farklı yerde vista ekledim domaine hiç bu sorunu yaşamadım desem yeridir sadece bir yerde karşılaştım buna benzer bir sorun format atıp sıfırdan yapılandırdığımdada sorun çözülmüştü.ayrıca server 2000 domainine eklemedim uyumsuzluk yaşayabilir.2003 serverde bile takla atarsak anca oluyor herşey 4 4'lük.hatta bazı ayarları yapmak için longhorn beta kurulu disk taşıyorum çünkü bazı dosyaları alıp longhorndan 2003  rootuna kopyalayınca düzeliyor.yeni sp gelene kadar domaine vistaları sokmamakte fayda var eğer uğraşmak istemiyorsanız.