Vistayı kurarken harddiskimi görmüyor.

mdanaci
14-08-2007, 16:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Selam arkadaşlar.
Windows xp kullanıcısıydım vista aldım ultimate.
2 tane hardiskim var
birisi sata samsung hd 120ij 120gb
biriside adını tam bilmiyorum eski tip, kablosu cdroom kablosu gibi ince geniş, modeli : wdc wd2000jb--0fua0 200gb
Xp varken hardisklerim

C: 45gb --> sata samsung
D: 67gb --> sata samsung
E: 186 --> ? wdc wd2000jb

Vistayı eski tip hardiske kurmak istiyorum.
Bıos tan birincil olarak wdc... yi seçtim ikincil olarakta sata samsung u seçtim
Vista kuruluma başlıyor cdkeyi girdikten sonra nereye kurcağımı soruyor menude sadece sata olan var. Kurmak istediğim harddisk yok.
Satanın fişini çektim. Kuruluma başladım. Bu sefer hiç harddisk görmüyor. Gözata basıyorum orda C: olarak 186gb harddisk görünüyor ama üstüne kuramıyorum.

Umarım derdimi anlamışsınızdır. Nasıl çözüm bulabilirim. Şimdiden teşekkürler.

mdanaci
14-08-2007, 16:35   |  #2  
OP Taze Üye
6 mesaj

Benden heralde kurulumda harddiskin sürücülerini istiyor. Hardiskin sürücüsü varmıdırki nerden bulabilirim?

gökhan19
14-08-2007, 17:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
997 mesaj

Bunun vista ile alakası neki ilgi çekmek isteyen vistada şu oldu vistada bu oldu sallamasyon şeyler yazıyor.
Sata disklere direk format atamazsın boot ekranında satalar görünmez bu vistadada böyle xpdede böyle windows98dede böyle linuztada böyle macdada böyle.Satalar bootta görünmezler.Anakart cdsinin içinde driverler olması lazım onları bi diskete atacaksın.Bütün forumlarda sataya nasıl format atılacası defalarca nalatıldı chip forumundada var arayarak bulbilirsin..

caglarcosgun
14-08-2007, 19:17   |  #4  
Yeni Üye
23 mesaj

arkadaşım sata diskler bootta görülebiliyor.bazıları görünmüyo.sende sallamasyon şeyler yazma istersen.bende de sata disk var.xp de kurdum vista da kurdum pardusta kurdum.hatta MacOs bile kurdum. Hiçbirinde driver istemedi.fakat bir arkadaşıma xp kurarken bu sorun başıma geldi.ama aynı sorun vistada çıkmadı.benim sana tavsiyem anakartla gelen cd lere bir göz atman.genellikle disket içinde olur driverler.olmadı netten ara;)

gökhan19
14-08-2007, 21:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
caglarcosgun
arkadaşım sata diskler bootta görülebiliyor.bazıları görünmüyo.sende sallamasyon şeyler yazma istersen.bende de sata disk var.xp de kurdum vista da kurdum pardusta kurdum.hatta MacOs bile kurdum. Hiçbirinde driver istemedi.fakat bir arkadaşıma xp kurarken bu sorun başıma geldi.ama aynı sorun vistada çıkmadı.benim sana tavsiyem anakartla gelen cd lere bir göz atman.genellikle disket içinde olur driverler.olmadı netten ara;)
Benim yazdığıma sallamasyon demişsin ama sata için driver anakart cdsinde var demişsin sallayan sensin.Bende sata disk yok ama internette hangi sata kullananı gördüysem hepside boot ekranında sata diski gösteremediğini söyledi.Saçma sapan şeyler yazma..Beğenmedim

mdanaci
14-08-2007, 22:49   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj
gökhan19
Bunun vista ile alakası neki ilgi çekmek isteyen vistada şu oldu vistada bu oldu sallamasyon şeyler yazıyor.
Sata disklere direk format atamazsın boot ekranında satalar görünmez bu vistadada böyle xpdede böyle windows98dede böyle linuztada böyle macdada böyle.Satalar bootta görünmezler.Anakart cdsinin içinde driverler olması lazım onları bi diskete atacaksın.Bütün forumlarda sataya nasıl format atılacası defalarca nalatıldı chip forumundada var arayarak bulbilirsin..
Kardeşim benim bişey salladığım falan yok. Bir kere sen benim yazdığım mesajları okumamışsın ben kurulumda hardiskimi görmüyo dedim. Ayrıca satayı görüyo diğerini görmüyo alet. Bilgin olsun, öyle satayı biosta görmeme, yok windowstan format atamama gibi bişeyde yok. Adam gibi yardım istedik bişey bilmiyosan laklak ETME.

Sorunuda çözdüm hardiskin driverlarını indirmek lazımmış.
Benzer bir yöntem aşağıdaki linkte var. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar linki takip edebilirler

gökhan19
14-08-2007, 23:14   |  #7  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
mdanaci
gökhan19
Kardeşim benim bişey salladığım falan yok. Bir kere sen benim yazdığım mesajları okumamışsın ben kurulumda hardiskimi görmüyo dedim. Ayrıca satayı görüyo diğerini görmüyo alet. Bilgin olsun, öyle satayı biosta görmeme, yok windowstan format atamama gibi bişeyde yok. Adam gibi yardım istedik bişey bilmiyosan laklak ETME.

Sorunuda çözdüm hardiskin driverlarını indirmek lazımmış.
Benzer bir yöntem aşağıdaki linkte var. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar linki takip edebilirler

Asıl sen saçma sapan şeyler yazıpta asabımızı bozma.Sataların bazıları boot ekranında görünmüyor bende ne yapacağınızı yazdım..Bu kadar büyütülecek ne varkiMor GözOha!

mdanaci
14-08-2007, 23:30   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

Asıl sen saçma sapan şeyler yazıpta asabımızı bozma.Sataların bazıları boot ekranında görünmüyor bende ne yapacağınızı yazdım..Bu kadar büyütülecek ne varkiMor GözOha!
Kardeşim senin anlama sorunun var heralde. BENİM SATAYLA İLGİLİ PROBLEMİM YOK.
illede satayla ilgili bir iki kelam etmek istiyorsan aç bi konu kendi başına sata şöyle sata böyle yaz.
Son Düzenleme: mdanaci ~ 14 Ağustos 2007 23:31
mavii35
15-08-2007, 00:00   |  #9  
Taze Üye
7 mesaj

bios tan sata diskini göstermen gerekiyor.sata olduğun için vista görmüyor.bazen sorun cıkarabiliyor

mdanaci
15-08-2007, 00:19   |  #10  
OP Taze Üye
6 mesaj
mavii35
bios tan sata diskini göstermen gerekiyor.sata olduğun için vista görmüyor.bazen sorun cı
Al işte bir yardım sever arkadaşımız daha.

Arkadaşlar önce konuyu açan kişinin yazdıklarını bi okusak ona göre cevap yazsak...?

Ama sana kızmıyorum yardım etmek istiyosun belliki, en azından gökhan19 gibi saldırmadın.

gökhan19
15-08-2007, 01:17   |  #11  
Yıllanmış Üye
997 mesaj
mdanaci
en azından gökhan19 gibi saldırmadın.
KahkahaKahkahaKahkaha
Ne saldırması ben yardım amaçlı bilgiler verdim sen saldırdın.Islık

mdanaci
15-08-2007, 09:46   |  #12  
OP Taze Üye