beyler bayanlar ben bilgisayarıma hem xp hem vista kurulu olmasını istiyom.Ancak vista kuruluyken neden se xp de kurulmuyoneden olabilir
Vistayı Silmeden Xp ye geçiş de
bak sana tavisiye edeceğim ve bu işi en iyi yapacagın sey virtual pc dir kur rahat rahat kullan
aynı anda iki işletim sistemi icin önce eski olanı kurmalı, sora o yüklüyken farklı bir konuma diger işletim sistemini kurmalısın. önce yeni olanı kurarsan eskisinin kurulumu calıştırdıgında zaten daha yenisi var ben yüklenmem gibi bi hata verir sana ya arkadaşın dedigi gibi sanal pc kurarsın yada format atıp xp yükler sora vista kurarsın. ama iki işletim sistemi gereksiz bence...
iki wsabit disk al birini D birini C yap/dvd sürücüsü E olur Dye daha çok alan ver ona vista kur,Cye az alan ver ona XP kur.
Hayır sanal pc ye felan gerek yok şimdi vista kuruluyken xp cdsini tak yeniden başlat
*Seçili ögede windows xp yi kurmak için enter a basın
*Bölünlenmemiş alanda bir bölüm oluşturmak için C ye basın
*Seçili bölümü silmek için D ye basın
Buraya kadar gel ve Seçili ögede windows xp yi kurmak için enter a basın a tıkla vista silinmeden bir xp kurulmuş olacak ve başlangıçta iki tane windows çıkacak üstteki vista alttaki xp dir.
AcuNeTiXHayır sanal pc ye felan gerek yok şimdi vista kuruluyken xp cdsini tak yeniden başlatDediğin gibi olmaz. O zaman bilgisayar direk XP'den açılır çünkü XP, Vista'nın önyüklemesini tanımaz. "elazigli"nın da dediği gibi önce eski işletim sistemini kurman gerek. Aksi takdirde EasyBCD gibi araçlarla boot girdilerini düzenlemen lazım.*Seçili ögede windows xp yi kurmak için enter a basın
*Bölünlenmemiş alanda bir bölüm oluşturmak için C ye basın
*Seçili bölümü silmek için D ye basınBuraya kadar gel ve Seçili ögede windows xp yi kurmak için enter a basın a tıkla vista silinmeden bir xp kurulmuş olacak ve başlangıçta iki tane windows çıkacak üstteki vista alttaki xp dir.
Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 08 Temmuz 2008 19:50
önce windows xp kurmalısın sonra wistayı kur çünkü eski den sonra yeni gelir kolay gelsin
BatıkanDoğanDediğin gibi olmaz. O zaman bilgisayar direk XP'den açılır çünkü XP, Vista'nın önyüklemesini tanımaz. "elazigli"nın da dediği gibi önce eski işletim sistemini kurman gerek. Aksi takdirde EasyBCD gibi araçlarla boot girdilerini düzenlemen lazım.Bilemiyorum ,ama bende işe yaramıştı.
Sen galiba Windows XP'yi kurmadan önce Vista altında önyüklemesini ayarlamış olabilirsin. Çünkü başka şekilde direk XP açılır.