slm arkadaşlar.Elimde Vista Home Basic sp1 var.Ben bu pcyi xpye çevirmek istiyorum.
Kısacası vistayı format yolu ile xpye çevirebilir miyimm ???
Vistayı Xp hale getirme
Normal bi şekilde xp cd'sini takıp formatlayacaksın ve kuracaksın.
çevirebilirsin ama ÇEVİRME
Neden peki ????
Vistayı xp yapsam daha hızlı olmaz mı ??
karatutku49Neden peki ????Her durumda değil. Ama madem Vista Home Basic sürümü yüklü, çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum XP ile Vista Home Basic arasında.
Vistayı xp yapsam daha hızlı olmaz mı ??
Bilgisayarım/gelişmiş sistem ayarları/performans ayarlarından en iyi performans için ayarla seçeneğini seçersen vistanın bütün jan janlı özellikleri kalkıyor aynı xp gibi oluyor istersen onu bir dene
bence geçme evet hızlı olur ama 3 aylığına sonra tonajlı bir işletim sistemi olur
ibrahim19bence geçme evet hızlı olur ama 3 aylığına sonra tonajlı bir işletim sistemi
önce driverları bul doğru drıverı bulduğundan EMİN ol sonra dön xp ye yoksa yarı yolda kalırsın
Xp'e dönersin tabiiki pc ye reset at F11 veya F12 e sürekli bas CD Sürücünden başlat zaten format cd in takılıdır Format başlayınca C sürücüsünü tamamen kaldır yoksa Vistanın üzerine format atarsın başlarken 2 işletim sistemi çıkar...
Neyse sözün kısası vistadan xp ye dönersin ama dönmesende olur Temanı Xp teması yap yada Win 2000 teması yap zaten Xp den bir farkı kalmaz... Umarım anlıycağın dilden konuşabilmişimdir Arkadaşım :)
Evet anlıyorum seni.
Hepineze teşekkür ederim
tabii geçebilirsin ama xp'ye geçtiğinde ekran kartı sorun verme ihtimali var bunun için ekran kartına uygun bi driver yükleyip bir kenara koyman iyi olur.
Bakın arkiler bence xp yüklesin vistanın çok açığı var ve daha ham yanlışsa yanlış değin ama malesef doğru benimde vistaydı xp yaptım at gibi oldu
Mustafa@PCYanlış,Mustafa@Pc Haklı galibaVista şuana kadar ki en güvenli sistem bence
Xp'ye kötü demiyorum ama vista xp gibi belli bir süre sonra şişip hantallaşmıyor tam tersi kullandıkça hızlanıyor.
akicomBakın arkiler bence xp yüklesin vistanın çok açığı var ve daha ham yanlışsa yanlış değin ama malesef doğru benimde vistaydı xp yaptım at gibiVista'nın çok açığı var da XP'nin hiç yok mu? O 3 tane Service Pack ne içeriyor acaba?Kim ne derse desin, en iyi işletim sistemi bence Windows Vista. Ayrıca bazılarının Windows 7'yi çok çok beğenip Vista'yı beğenmemelerini anlamıyorum. Windows 7'de ekstradan çok bir şey yok ki.