Vistayı yeniden kurmak istiyorum ama...

HPQ-User
28-07-2009, 21:11   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sorun..... sormuş:
1 senedir vista kullanıyordum sorun olduğunda recovery manager ile yeniliyordum( d: RECOVERY  ... bölümü 7gblık).

Pardus kurarken bütün diski biçimlendir i seçtim, tabi ne yaptığımın farkında olarak yaptım. windowsa dönmeyi düşünmüyordum o zamanlar.

Vistayı silmeden önce kişisel dosyalarımı taşınabilir diske kopyalarken, kopyalama programında D: nin yanındaki kutucuğuda işaretledim yani oRECOVERY bölümü de taşınabilir diskte.

Anlayacağınız şu an sadece pardus var ve ben vistayıda kurmak istiyorum, acaba kurabilir miyim taşınabilir diske kopyaladığım RECOVERY bölümünün bir anlamı kalmadı mı?

Şöyle bir şey de var pardusta disk bölümü yöneticisine giriyorum ext4 tipinde 298gb lık pardusun bölümü var bir de altında, 7,84 mb lık  tipi nde bilinmeyen, disk bölümünde ayrılmamış yazan bir şey var... recovery silinmemiş olabilir mi? 7mb... ben gb zannediyorum... ( bilgisayar 320 gb)

bir şey daha var bilgisayar açılırken f11 e basınca açılırdı recovery, ama artık onun yerine pardusun bir ekranı açılıyor..

Yardımınızı bekliyorum, para harcamadan orjinal vistayı pardusla birlikte kullanmak istiyorum...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Pardus
Sistem Özellikleri:
2gb ram
2 çekrdek
320gb hd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1.1) Gecko/20090717 Pardus/2009 Firefox/3.5.1

Süleyman.
28-07-2009, 22:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

O "Recovery" bölümü çalışmayacaktır büyük ihtimalle.

1. Dizüstü bilgisayar üreticinizden kurtarma DVD'lerini isteyebilirsiniz. Biraz ücret ödersiniz.
2. Normal bir Vista DVD'si edinerek kurulum yaparsınız, sürücüleri üretici internet sitesinden indirip kurarsınız. Zaten Windows'unuzun lisans anahtarı bilgisayarınızın altında yazıyordur, onunla da etkinleştirirsiniz.