Visual Studio 2010 Nedir?

tugaytuna22
01-11-2011, 17:11   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Visual Studio 2010 nedir ve neler yapılabilir? Biliyorsanız lütfen yazın. Şimdiden teşekkürler.

ossmancan
01-11-2011, 19:15   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

windows'un gereksiz bi yazılımı, çok gerek yok yani..

Visual Studio, çok gelişmiş özelliklere ve yardımcı araçlara sahip bir dosya editörüdür. .NET platformu üzerinde geliştirilen proje dosyaları dışında metin dosyaları, sql, rtf uzantılı dosyalar da düzenlenebilir. Visual Studio ortamını oluşturan ve kullanımını kolaylaştıran dört ana bileşen vardır:
• Çalışma Sayfaları (Tab Pages)
Visual Studio ortamında dosyalar, birer çalışma sayfası olarak açılır. Bu dosyalar sekmeler halinde sıralanır. Sayfalar arasında CTRL-TAB kısa yolu ile geçiş yapılır.
Bu çalışma modelinde, sadece bir sayfa görünür ve üzerinde çalışma yapılır. Ancak Visual Studio bize, çalışma ortamını parçalara bölme imkânı verir.
Örnek:
o Visual Studio çalışma ortamını açın. Başlangıç sayfası karşınıza çıkar. (Eğer başlangıç sayfasını göremiyorsanız, Help menüsünden Show Start Page komutunu seçin)
o View menüsünden, Web Browser alt menüsüne işaret edin ve Show Browser komutunu seçin. Visual Studio açmak istediğimiz Internet tarayıcısı için yeni bir sayfa oluşturur.
o CTRL tuşuna basılı tutarak TAB tuşuna basın. Açtığınız Internet tarayıcısından başlangıç sayfasına döner.
Visual Studio, çok gelişmiş özelliklere ve yardımcı araçlara sahip bir dosya editörüdür. .NET platformu üzerinde geliştirilen proje dosyaları dışında metin dosyaları, sql, rtf uzantılı dosyalar da düzenlenebilir. Visual Studio ortamını oluşturan ve kullanımını kolaylaştıran dört ana bileşen vardır:• Çalışma Sayfaları (Tab Pages)Visual Studio ortamında dosyalar, birer çalışma sayfası olarak açılır. Bu dosyalar sekmeler halinde sıralanır. Sayfalar arasında CTRL-TAB kısa yolu ile geçiş yapılır.Bu çalışma modelinde, sadece bir sayfa görünür ve üzerinde çalışma yapılır. Ancak Visual Studio bize, çalışma ortamını parçalara bölme imkânı verir.Örnek:o Visual Studio çalışma ortamını açın. Başlangıç sayfası karşınıza çıkar. (Eğer başlangıç sayfasını göremiyorsanız, Help menüsünden Show Start Page komutunu seçin)o View menüsünden, Web Browser alt menüsüne işaret edin ve Show Browser komutunu seçin. Visual Studio açmak istediğimiz Internet tarayıcısı için yeni bir sayfa oluşturur.o CTRL tuşuna basılı tutarak TAB tuşuna basın. Açtığınız Internet tarayıcısından başlangıç sayfasına döner.
o Başlangıç sayfasına sağ tıklayın ve çıkan menüden New Vertical Tab Group komutunu seçin. Visual Studio birden fazla sayfa üzerinde çalışma imkânını, sayfaları “sekme gruplarına” ayırarak sağlar.
o Başlangıç sayfasını, sayfa başlığına basılı tutarak, Internet tarayıcısının bulunduğu sekme grubuna taşıyın.
İPUCU: Visual Studio ortamını bir web tarayıcısı olarak kullanabilirsiniz.
• Araç Çubukları (Toolbars)
Visual Studio, menü komutlarını için görsel kısa yolları araç çubukları ile sunar. Benzer işlemler için kullanılan komutlar bir araç çubuğunda gruplanır. Örneğin Standart araç çubuğu, yeni dosya oluşturmak, bir dosyayı açmak – kaydetmek gibi genel dosya işlemleri için kullanılır.
Araç çubukları, varsayılan olarak menülerin altında bulunur. Ancak çubukları taşınarak yerlerini değiştirebilir veya kayan duruma getirilebilir. Ayrıca istenen çubuklar saklanılabilir veya gösterilebilir. Araç çubuklarını listesini görmek için View menüsünden Toolbars alt menüsüne işaret edin.
Visual Studio bize kendi araç çubuklarımızı oluşturma imkânı da verir. Farklı işlevlere sahip komutlar gruplanıp, kişisel araç çubuğu oluşturulabilir.
Örnek:
o Başlangıç sayfasının üstündeki bir araç çubuğuna sağ tıklayın. Çıkan menü, var olan tüm araç çubuklarını listeler. İşaretli olan çubuklar eklenmiş çubuklardır. Bu listeden Web araç çubuğunu seçin.
o Web araç çubuğu üzerine çift tıklayın. Bu işlem çubuğu floating (kayan menü) duruma getirir. Tekrar çift tıklandığında, çubuk Dockable (sabit duruma) gelir.
o Araç çubuğuna sağ tıklayın. Listenin en altındaki Customize (özelleştir) komutunu seçin.
o Toolbars sekmesinde New (yeni) komutuna tıklayın. Çıkan pencerede çubuğa “Genel İşlemlerim” yazın. Ok tuşuna basın. Visual Studio verilen isimde bir araç çubuğu oluşturur ve kayan durumda görüntüler.
o Commands (komutlar) sekmesinde, Categories (kategoriler) listesinden Help kategorisini seçin. Bu listenin yan tarafında bulunan Commands listesinden Index komutunu bulun. Bu komutu taşıyıp, oluşturduğumuz “Genel İşlemlerim” araç çubuğuna bırakın.
Bu şekilde şu komutları da ekleyin.
Categories Commands
Tools Options
File Exit
View Show Web Browser
Window Close All Documents
o Araç çubuğunu, çalışma ortamının altına taşıyarak sabitleyin.
o Araç çubuğuna sağ tıklayın ve listeden “Genel İşlemlerim” çubuğunu seçerek çalışma ortamından kaldırın.
• Menüler
Birçok çalışma ortamının yaptığı gibi Visual Studio da, benzer öğeler üzerinde işlevleri olan komutları menüler halinde gruplar. Araç çubuklarından farkı sabit olmaları ve özelleştirmeye açık olmamalarıdır. Menüler bu modülde detaylı olarak ele alınacaktır.
• Paneller
Paneller, Visual Studio içindeki pencerelerdir. Çalışma ortamında birçok panel bulunmasıyla beraber, Solution Explorer, Toolbox, Object Browser, Properties, Watch, Output, Search Result, Task List gibi sıkça kullandığımız paneller vardır.
İPUCU: Görmek istenilen paneller View menüsünden seçilebilir.
Paneller, Visual Studio ortamı içersinde istenilen yere taşınabilir veya sabitlenebilir. Panellerin birkaç genel özelliği vardır:
o Auto Hide (Otomatik Gizle):
Panelin, fare üzerindeyken gözükmesi ve fare çekildikten sonra gizlenmesidir.
o Dockable (Sabitlenebilir):
Panelin, Visual Studio ortamı içersinde bir yerde sabitlenebilme özelliğidir.
o Floating (Kayan):
Kayan paneller herhangi bir yere sabitlenemez. Ancak her sayfanın üstünde durur ve böylece sürekli görünür.
Panellerin bu özellikleri Window menüsünden erişilebilir.
Örnek:
o View menüsünden Other Windows alt menüsünü işaret edin ve Favorites panelini seçin. Panelin başlığında, biri Auto Hide diğeri Close olan iki düğme görülür.
o Auto Hide düğmesine basarak paneli gizleyin.
o Paneli tekrar seçin, Window menüsünden Auto Hide özelliğini seçin. Daha sonra aynı menüden Floating özelliğini seçin. Panelin taşınabildiği ancak sabitlenemediği görülür.
o Panel seçili iken, Window menüsünden Dockable özelliğini seçin. Bu sefer panelin, taşındığı zaman çalışma ortamının herhangi bir yerine sabitlenebildiği görülür.
o Panel seçili iken, Window menüsünden Hide komutunu seçin. Paneli tekrar açmak için bu etapları tekrarlayın.

kaynak: ben
izinsiz kopyalamayın ve çoğaltmayın lütfen..

Son Düzenleme: ossmancan ~ 01 Kasım 2011 19:17
Tolunay Kaymakçı
01-11-2011, 19:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Gereksiz bir yazılım diyemeyiz. Kendisi programcıların kullandığı bir yazılım geliştirme ortamıdır. Yani program yapmak için kullanılır. Mozilla Firefox dahil birçok yazılım bu ortam ile yapılmıştır. Açıklayıcı oldumu ?

ossmancan
01-11-2011, 19:31   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

daha iyileri var. tabi bu hangi yazılım dillerini bildiğinize bağlı olarak değişebilen bir tercih..

Son Düzenleme: ossmancan ~ 01 Kasım 2011 19:33
PcMaKeR
02-11-2011, 09:48   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
Alıntı: ossmancan  
windows'un gereksiz bi yazılımı, çok gerek yok yani..
Windows un yazılımı değil, Program geliştirme aracıdır. IDE denir ona. .NET Programcılarının can damarı ve kankasıdır. Microsoftun çıkarttığı belki en güzel yazılımdır...

Castieltr
02-11-2011, 10:39   |  #6  
Castieltr avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
384 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Gereksiz demişsin. Normal kullanıcılar için gereksiz olabilir, fakat yazılımcılar için önemli yeri var. C# da hazırladığım gerek wm tabanlı gerekse console tabanlı bütün yazılımları vstudio ile hazırlıyorum.

ossmancan
02-11-2011, 22:59   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Windows'un derken, windows'un içinde yer alan anlamında..

gereksiz dememin nedeni şu: bilgisayarına office kuran sıradan bir vatandaşın, ilk güncelleştirmede C:/ dizinine doluşuveriyor.. bunun virüs olduğunu düşünenler bile var. gereksiz dememin nedeni bu. sade vatandaşın visual studio ile ne işi olur ki?
ve bide şu var, bildiğin yazılım diline göre değişebilir bir tercih demiştim yukarıda. bildiğin tek dil c++ ise amenna..

soruyu soran arkadaşa sesleniyorum şimdi: visual studio öğrenmek istersen, hiç zaman kaybetme. hemen başla. çünkü sıfırdan başlamak için çok ideal bir ortam sunuyor bu yazılım. ama büyük başarılar için tabi ki her zaman dahada ileri gitmen gerekiyor yazılım dünyasında..

tugaytuna22
04-11-2011, 16:48   |  #8  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Cevaplarınız için teşekkürler.Sonuç olarak programlama diline visual ile başlamam uygun olacak.Zaten C#  veya C++ bana fazla ağır.Ama visual en baştan başlamak için uygun gibi görünüyor.İnşallah benim için hayırlısı olur :D

PcMaKeR
06-11-2011, 21:50   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Visual ile başlamak ne?

Visual Basic de bari şuna. Visual programlama dili değil program geliştirme aracı bir nevi.

eralper
23-07-2012, 08:53   |  #10  
eralper avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Visual Studio 2010 indirerek çalışmaya başlayabilirsin. Zaman içinde Visual Studio geliştirme ortamı epey gelişti. Artık pek çok uygulama tipini VS içinden geliştirebiliyorsun. Pek çok dil desteği var. C++, C#, F# ve VB.NET yazabiliyorsun. SP1 kurulumu ile HTML5 yazabilirsin. Profesyonel test, veritabanı geliştirme, ofis yetenekleri de programlama ve debug özelliklerine eklendi. Yazılım ekibinizin takım çalılşmasını destekliyor.

Artık SQL Server dahil pek çok ürünün ara yüzü Visual Studio ara yüzüne döndü. Eğer Microsoft teknolojileri ile geliştirme yapacaksan en iyi seçenek Visual Studio olarak gözüküyor. Dilersen şu an beta da olan Visual Studio 2012 'yi de indirip test edebilirsin.

carpediem23
04-12-2012, 22:42   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

visual studio bir ide dir(integrated development environment) bir yazılım geliştirme ortamıdır. içerisinde pek çok component bulundurur. bunlar compiler dan tutun da code editor una kadar hatta artık 3d sahneler hazırlayıp edit bile edilmektedir. kısacası bir "metin editörü" değildir :D