vizesi sıfır olan dersin finaline girmek :)

theironman
14-01-2016, 10:56   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

efficiency katili insan isidir. oglum niye boyle seyler yapiyorsunuz lan?

simdi senin finalden 90 alabilecek kapasiten var diyelim. finalden 90 alan pek ala midtermden de alir, hem daha az konu var. 90 alip got zoruyla sinirdan cc kovalayacagina, siktir et o dersi, bi sonraki donem aa ile gec?

bunu yapan adam muhendisse direkt diplomasini elinden almak lazim. adam maksimum efor ile minimum output elde edebilmenin kitabini yazmis. hadi son donemi olanlari, basina aksilik gelmis olanlari, o donem muhakkak gecmesi gerekenleri disarida tutalim. ama koca koca kitaplarin ezberlenmesinin gerektigi, yuzlerce sayfaya, tum doneme bakmayi gerektirecek finalden 90-100 alip, harf notu olarak c leri falan kabullenecek adam pek akilli degildir. hele muhendisse hic olmaz. amk sonra size guvenip gundelik hayata ugrastirmayan, kolay cozumler bekliyoruz?

ben bunun tam tersini yaparak bitirdim universiteyi. amerikan egitim sisteminin isledigi elit bir universitede okuyorsaniz final gibi tek oturumluk, 2-3 saatlik bir sinav %70 olmaz, %20-30 olur. o zamana kadar puan toplayabileceginiz boluk porcuk bir suru komponent olur. derse imza atarak, quize girerek, basit odevleri yaparak kafasi pratik calismayan adamlara bir suru puan fark atarsiniz. sadece 1-2 unitenin dahil oldugu, quiz kivaminda midtermlere azicik calisirsiniz. got zoruyla finale gunlerce kasana kadar, daha basit seyleri yaparsiniz.

sonuc:
midterm: 98
attendance: 100
quiz: 95
homework: 50 (keyfekeder secin, begendiginizi yapin)
final: 0 (sadece gir, kagidi teslim et)
grade: b

boylelikle donemin ilk 1,5 ayi calisir, kalan vaktinde tatil yaparsiniz. aglaya aglaya finale calisan adamlara bakar anlam veremezsiniz. o adam kafayi vura vura calismaya devam edecek, epik bir basariya imza atarak finalden 95 alan tek ogrenci olacak, bunun ona getirisi c gibi bir not olacaktir. sizden cok daha fazlasini hak eden, derse gotunu sermis adamin aldigi not sizden 3 derece daha kotu olacaktir. neticede cok calismaktan veya teknik kapasiteden daha onemli sey, dogru stratejidir.

disclaimer: strateji demisken, finali %60-70 olan yerlerde finale kasmak daha mantikli olabilir. her seyi finalin belirledigi yerde, midterme calisip calismamak finalden duzgun bir sey yapma gereksinimini ortadan kaldirmiyorsa cok da elzem degildir. o zaman finale kasmak daha mantikli tabi. finalde threshold oldugu durumlarda da keza. burada tartisilmasi gereken konu, o ne sikim egitim sistemidir ki tek bir oturumluk sinava donemin tum agirliginin yarisi veya fazlasini veriyorsun? demosuz, deneyimsiz, implementasyonsuz ne olcuyorsun sen kagit uzerinde? anadolunun ek assignment istemeyen tembel akademisyenleri ve dandik egitim sistemi iste.