vLite 1.2 RC

viking20
24-08-2008, 11:15   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

(güncel)
vLite 1.2 RC ;1.39MB;trkç./Ücretsiz;[gerekli:.Net Framework 2.0]
Homepage

Forum

vLite
Remove Windows Vista components,integrate drivers,tweak, bootable ISO...

Runtimes
.NET Framework 2.0 SP1 (x86) | 23.6 MB (Vista already has it)
.NET Framework 2.0 SP1 (x64) | 46.9 MB (Vista already has it)

Main features are:
hotfix, language pack and driver integration
component removal
unattended setup
tweaks
split/merge Vista installation CDs
create ISO and burn bootable CD/DVD

Options
Components
Service Pack Slipstream
Integration - Hotfixes - Drivers - Language packs
Unattended
Log
ISO
Windows Vista herkesin bildiği gibi çok fazla kaynak kullanmaktadır. vLite isimli bu ücretsiz araç ile gereksiz uygulamaları kaldırarak Vista'yı daha hızlı çalışır kılabilirsiniz. vLite aynı zamanda boot edilebilir iso dosyası oluşturabilmekte ve iyileştirmeleri bu dosyaya kaydedebilmektedir.Kişisel Vista DVD'nizi hazırlayın.
vLite ile kullanıcılar orijinal Vista DVD'sinden istedikleri Windows programlarını çıkarabilirler (mesela Windows Kenar Çubuğu, Media Center, Internet Explorer) veya herhangi bir yazılım ekleyebilirler (mesela güvenlik yamaladı veya favori araçlar,sp1).Çıkartılan uygulamaların boyutuna göre Vista kurulumu bir CD-ROM büyüklüğüne bile indirilebiliyor. Böylece işletim sistemi sadece hızlı kurulmakla kalmıyor, istenilen bileşenler de yüklenmiş oluyor.Eğer sık işletim sistemi kurup kaldıran biriyseniz, tam size göre.vLite (Vista Lite)kayıt defterine zarar vermiyor sadece gereksiz componentleri kaldırabilmenize imkan tanıyor.

Son Düzenleme: viking20 ~ 24 Ağustos 2008 11:22
PcMaKeR
24-08-2008, 23:48   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Yanlız sabır istiyor.

install.wim dosyasını editlemesi baya uzun sürüyor hele birde sp1 i entegre ediyorsak tamam artık gidin dışarda dolaşın gelin bir iki saat uyuyun yemeğinizi yiyin maç izleyin ne bileyim. program güzel ama hayatımda en uzun süren editleme işi Vistanınmış.

sametkaan
29-10-2008, 15:52   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

ya ben bişey sorcam bunu son sürümünü indirdim fakat açılırken ben den bişey yüklememi istiyor "Automated Installation Kit (AIK) for Windows Vista SP1 " buda baya bi büyük 1.5 gb ta yakın bunu indirmeden yapamayızmı

muratgecer
24-02-2009, 21:32   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Waik yüklemeden, wim filter çalışması için rar içindeki 3 dosyayı da program files/vlite dizini içine atarsanız Waik yüklenmesine gerek kalmayacaktır; (200 kb)