Win7 de kurulu olan Vmware üzerine bi tane server 2003 kurdum.Şimdi benim modem ip 192.168.2.1 192.168.2.2 diye ben sabit ip aldım sonra ağ/tcp ayarına girdim ip adresinde 192.168.2.2 yaptım aşağısı oto oldu gate way boş bıraktım niye boş bıraktığı anlamadım int gördüğüm video da boş bırakıyordu ben de bıraktım dns sunucusuna ip adresimle aynı yazdım bunuda o videodan aldım. şimdi ben tüm rolleri yükledim ayarlarını filan yaptım bu arada vmwaredeki ayarda bridged mi ne var öyle ettim şimdi ben server üzerinden int e giremiyorum.etki alnanı oluşturmuştum laptopumu bu etki alanı altına kaydetmeye çalıştığımda etki alanı yok diyor görmüyor yani şimdi ben nerde yanlış yapıyorum sanal pc çalıştırmaklamı yoksa iplerdemi?
vmware server 2003 statik ip rollerin ayarları...
Default gateway vermeden internete çıkamazsın. Ayrıca Vmwara üzerinde ki vmnetlerden birini fiziksel interface kartına bridge lemen lazım. internete çıkman için
defaul gateway modeminin ip si olması lazım bunu tespit etmenin en kolay yolu ipconfig /all yazıp komut satırına öğrenebilirsin fiziksel makinanda tabii başka bir yoluda modeminin arayüzüne hangi ip adresi üzerinden giriyorsun. Modemine ulaştığın ip adresi senin default gatewayindir. Umarım işine yarar keyifli çalışmalar. Yinede işin içinden çıkamaz isen aşağıda ki videoyu izleyebilirsin.
Merhabalar;
VM üzerindeki server bilgisayarınızdan internete girebilmeniz için gateway adresinin TCP/IP bölümünde gerekli yere yazılması gerekmektedir. Client bilgisayarınızı DC makinanıza dahil etmek için ise, server bilgisayarınızın dns adresini client bilgisayarınızın TCP/IP bölümünde "preferred dns" kısımına yazmanız gerekir.
Keyifli çalışmalar..