VMware Workstation kurulumunda takılma.

HPQ-User
31-07-2008, 13:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

FerhaT95 sormuş:
Ocal 2005 Chip special DVD içerisindeki VMware Workstation programının kurulumunun bitişine yakın gibi bir zamanda bilgisayarım aniden takılmalar yapmaya başladı (faremi biraz hızlı oynattığımda faremin sadece vardığı yeri görebildim ama çok yavaş oynatınca normal bir şekilde ilerlemesine rağmen hiç bir yere tıklayamadım) sonra bu takılma 5 dakika civarı devam ettikten sonra tamamiyle kilitlendi yani artık fareyi bile oynatsam, görev yöneticisinide açmayı denesem olmuyodu bende 2-3 dakika bekledim belki düzelir diye sonra düzelmediğini görünce tek çare olarak bilgisayarı güç düğmesinden kapatmayı düşündüm ve açıldıktan sonra masaüstünden VMware Workstation'ın bir kısayolu vardı ama simgesi bilinmeyen program simgesi gibiydi.
Bilgisayarım bu açılıştan sonra durmadan yükleme esnasında olduğu gibi takılmaya ve aynı kilitlenmeyi yapmaya başladı.2-3 defa yeniden başlatma ve en sonuncusunda "Windows'u olağan şekilde başlat." dedim ve sorun biraz düzeldi gibi yani takılma olmadı gibi olsada çok az oldu bende elime geçen fırsatta programı kaldırayım dedim, ama programın kurulumunu yarıda kestiğimden dolayı "Program ekle/kaldır" bölümünde program gözükmedi bende sistem geri yükleme yapayım dedim çünkü programın dosyaları Windows klasörüne kadar girmişti.Sistem geri yükleme noktalarında programın kurulumundan önceki zaman ve "Sistem denetleme noktası" vardı ve toptan dosyalar gitsin diye "sistem denetleme noktası" nı seçtim.Geri yükleme fazla uzun sürmedi, işlem bitip ve Windows açıldığında artık takılmalar ve kilitlenmeler bitmişti, kısayol gitmişti, Başlat'tan program silinmişti ama programı kurduğum yerde bazı dosyalar duruyor.Şu an durum bu o dosyaları silmedim ve sizden bunun hakkında yardım istiyorum çünkü bana bir sanal PC programı lazım.Sanal PC programınıda bilgisayar dergilerinden çıkan maximum 1 GB lık oyunları oynayabilmek için kullanacağım.Eğer benim isteklerimi karşılayacak bir sanal PC programı biliyorsanız bana adını ve programın resmi web sitesinin yollarsanız ve kurulumundan hiç bir sorun çıkmadan kurabileceğimin garantisini verirseniz bu da bir çözüm olur ama ondan önce bu VMware Workstation 4 programından toptan kurtulmak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail)
OS Servis Paketi: Service Pack 3
Sistem Belleği: 2048 MB  (DDR2 SDRAM)
İşlemci: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz
Ekran kartı: Ati All-in-Wonder PCI-E Edition - 256 MB
Anakart: Gigabyte
Anakart Çipseti: Intel Lakeport-G i945G
Harddisk: Samsung HD161HJ (148 GB, IDE)
Optik Sürücü: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N  
Optik Sürücü: TSSTcorp CD-R/RW SH-R522C (52x/32x/52x CD-RW)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

Tuğsan
31-07-2008, 14:08   |  #2  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Açıkcası , xp,vista,s2003 'e defalarca vmware kurdum ne bir kere kulumda takıldı nede çalışırken bir arıza çıkardı. Keza ram'i iyi olan makinemde bazen  2 sanal sistemi aynı anda çalıştırıyorum. Sendeki büyük şanssızlık olmus nedense.

Virtualbox yi öneriyor genelde forumdaki arkadaslar.. Ama bence vmware bu işte bir numara.

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 31 Temmuz 2008 14:11
Batıkan Doğan
31-07-2008, 14:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Revo Uninstaller ile kaldırabilirsin. Zaten kurmak istediğin VMware Workstation'ın milattan önceki sürümüymüş. Sen en iyisi yaklaşık 300MB olan son sürümünü indir. Zaten senin kullandığın sürümde 3B, DX9c ve ShaderModel desteği yoktur.
Diğer soruna gelince senin istediğini karşılayacak VMware'dan başka bir altermatif yok. VirtualBox ev kullanıcıları için ve 3B desteği yok. Micrososft'un Virtual PC adlı ücretsiz yazılımı var ama hakkında bilgim yok. 3B desteği hakkında Internette araştırma yapabilirsin. Ama, en fazla 1GB oyunlardan kastın DVD'den çıkan bir sürü küçük oyunsa VirtualBox hayli hayli işini görür. Gülümseme

Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 31 Temmuz 2008 14:12