Selam arkadaşlar, forumu devamlı takip edenlerdenim.Fakat, hiç yorum yazmamıştım Her ne ise konuyu uzatmadan!
Elimdeki 2600k işlemci ve Asus P8z68v-pro anakrtı uzunca süredir 4635(45*103)[email]mhz@1.26v[/email] ile sorunsuz kullanıyorum. Ama , geçenlerde birşey dikkatimi çekti, bunu ilk defa fark ettim öncedende böylemiydi durum bilmiyorum. İşlemci hız düşürünce yani 103*16 olunca gene aynı voltajda çalışıyor. Voltajı düşürmüyor. Bu sorun değilmiş, bunu anladımda. Bu işlemciye zarar vermiyormu? Hemde cebimize
Bu sorunu offset voltaj ile çözemedim. Çünki; offset voltajda istediğim voltajı alamıyorum. Şöyle izah edeyim. LLD midiumda offset voltajdan vdroop değerini -0.08 verdiğimde 1.264 volt oluyor. Fakat linx ve prime95 testlerinde max 1.248v geçmiyor. Sistem stebilitesini yakalıyorum. Hatta 1.16v bile stabilite yakalanıyor. Bu seferde işlemci az bir yükte; mesela, programa açtığında vb. işlerde 1.264v ile çalışıyor.
Konuyu fazla karıştırmadan;
manuel voltaj önerirseniz; çarpan düştüğü zaman voltajı nasıl aşşağı çekebilirim?
Offset voltajı önerirseniz; tam olarak nasıl sağlıklı voltaj verebilirim?
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]