VSTALDR is Compressed Press CTRL+ALT+DEL
Bu ne anlama geliyo bana 1 kere geldi sonra arkadaşımada geldi onada format attık düzeldi şimdi bana yeniden geldi bu sefer format atamam başlatma onar felan da olmuyo xp yükledim diğer bölüme ordan yazıorum msj ı arkadaşlar nolur yardım edin
VSTALDR is Compressed Press CTRL..
PcMaKeRVista orjinal mi sahtemi.Sorun omu oysa yeni yollar/başka pro lar denemeliyim o zmn...Crack kullanmışmıydın zamanında vistada.
Çok tşk ederim arkadaşım...
Vista loader bir yerden tanıdık gelince dedim bir söliyim. doğruymuş bak :P
XP cd sini tak onarmayı seç
ek seçenek olsun diye söylüyorum bunu
komut satırı gelince şunu yazıyoruz fixmbr c:
Uyarı gliyor onaylıyorsun artık o sorun yok.
PcMaKeRVista loader bir yerden tanıdık gelince dedim bir söliyim. doğruymuş bak :PŞimdi kafan karıştı vistayı xp ile nası onarcam:DXP cd sini tak onarmayı seç
ek seçenek olsun diye söylüyorum bunu
komut satırı gelince şunu yazıyoruz fixmbr c:
Uyarı gliyor onaylıyorsun artık o sorun yok.
Ayrıca home edition da onar seçeneği yok şimdi xp yükledim C: sürücüsünde duruyor vista acaba C:/Windows klasörü ile oynasam bişiler yapabilir miyim?
yok şöyle bişi yapacaksın.
XP yi kurduğun cd yi taktığında Kuruluma geçmeden önce sorduğu sorular var:
Kuruluma Devam Etmek için Enter a basın
Mevcut bir sistemi onarmak için R tuşuna basın
Kurdan çıkmak için F3 Tuşuna basın diye.
(XP KKurulum cd sinden boot ettiğinde.)
R Tuşuna basıp onarmayı seçiyorsun.
karşına dos ekranı geliyor.
Kullanıcı adı istiyecek şifre verdiyse şifreni girip entera basıyorsun şifre vermediysen direk enter a basıp etkinleştiriyorsun.
Sonra fixmbr c: yazıp enter a basıyorsun.
Uyarıyı onaylayıp işlemi bitiriyorsun.
exit yazıp enter a bastığında pc yeniden başlıyor ve sorun bitmiş oluyor.
PcMaKeRyok şöyle bişi yapacaksın.Ama o Professional sürümünde var benimki Home Edition(az daha Home Premium dicektim:)) home cd sinde onar seçeneği yok eğer öyle olucaksa vista cd sinden onar yapıp orda da dos ac var ordan yapabilirmiyim?XP yi kurduğun cd yi taktığında Kuruluma geçmeden önce sorduğu sorular var:
Kuruluma Devam Etmek için Enter a basın
Mevcut bir sistemi onarmak için R tuşuna basın
Kurdan çıkmak için F3 Tuşuna basın diye.
(XP KKurulum cd sinden boot ettiğinde.)
R Tuşuna basıp onarmayı seçiyorsun.
karşına dos ekranı geliyor.
Kullanıcı adı istiyecek şifre verdiyse şifreni girip entera basıyorsun şifre vermediysen direk enter a basıp etkinleştiriyorsun.
Sonra fixmbr c: yazıp enter a basıyorsun.
Uyarıyı onaylayıp işlemi bitiriyorsun.
exit yazıp enter a bastığında pc yeniden başlıyor ve sorun bitmiş oluyor.
Bak ben ne buldum:
CFh
CMOS'ta okuma yazma işlemi arızalı.
C0h
Chipset'in erken başlangıç duruma gelmesi:
* Rami bozarak etkisiz kılar.
* L2 önbelleği etkisiz kılınır ( 7.soket veya altındakiler)
* Temel Chipset programları kayıt edilir.
C1h
Ram arızası:
* Boyut, tip ve ECC (error correction code) belirler.
* L2 önbelleğini belirler.
C3h
Bios okunurken oluşmuş hata.
C5h
Bios kopyalanırken geri gelen E000$F000 hatası.
01h
Fiziksel yerleştirme hatası
02h
Tanımsız
03h
Başlangıçta Superio_Early_lnit switch hatası.
04h
Tanımsız
05h
1. Boş ekran gelmesi
2. Tanımsız Clear CMOS hatası
06h
Tanımsız
07h
1. 8042 arayüzünün silinmesi
2. 8042 başlangıç arabirimine gelerek test edilmesi
08h
1. Özel klavye kontrolünü ve winbond 977 serisi Super I/O chipini görmemesi.
2. Klavyenin arabiriminin aktif halde olması
09h
Tanımsız
0Ah
1. İsteğe bağlı PS/2 mouseyi seçmemesi
2. Klavye ve mouse portlarını isteğe bağlı değişmesi, değiş tokuş etmesi.
3. Klavye ve winbond 977 serisi Super I/O chipini resetlemesi.
0B-0Dh
Tanımsız
0Eh
F000h segmenti ile R/W (Okuma-yazma) gücünün test edilmesi veya edilmemesi. Test başarısız olursa, hoparlörden beep sesi gelir.
0Fh
Tanımsız
10h
Bir zaman diliminde F000 ile ESCD&DMI desteğini çalıştırarak, okuma yazma tipini ortaya çıkarma.
11h
Tanımsız
12h
CMOS devresindeki algoritmayı devre dışı bırakması. Aynı zamanda gerçek zaman ayarını durdurarak geçersiz kılınması.
13h
Tanımsız
14h
Chipsete varsayılan değerlerin yüklenmesi.
15h
Tanımsız
16h
Başlangıçta Superio_Early_lnit_generator switch hatası.
17h
Tanımsız
18h
SMI tipini (Cyrix veya Intel) ve CPU seviyesi (586 veya 686) bilgilerini ortaya çıkarma.
19-1Ah
Tanımsız
1Bh
Başlangıçtaki vektör tablosunu kesmesi. Bütün H/W kesimlerinde yönetilen SPURIOUS_INT_HDLR&S/W dosyasını keserek SPURIOUS_soft_HDLR algılaması, özel olarak belirlenmemiştir.
1Ch
Tanımsız
1Dh
Başlangıştaki EARLY_PM_INIT switch hatası
1Eh
Tanımsız
1Fh
Klavye matriksi başlangıç hatası (notebook platformu)
20h
Tanımsız
21h
HPM başlatılma hatası
22h
Tanımsız
23h
1. Geçerli RTC değeri; örneğin RTC değeri geçersiz olduğunda tanımsızdır.
2. CMOS ayarları Bios içersine yüklenir. Eğer CMOS sağlama toplamı başarısızsa, buna karşılık olarak hata gelir. 3. Bios ile PCI&PnP haritası oluşturulur. Eğer ESCD geçerli ise, ESCD kalıtını içine alır.
4. Başlangıçta onboard clock generetor hatası. PCI&DIMM slotlarını boşaltmak için saat kaynaklarını disabled ediniz.
5. Başlangıçtaki zamansız PCI hatası;
* Tek tek sayarak PCI bus'ı numaralandır.
* Memory&I/O kaynağını tahsis et.
* Geçerli VGA cihazlarını ve VGA Bios'unu arar ve C000:0 içersine koyar.
24-26h
Tanımsız
27h
Başlangıçta INT 09 Buffer hatası.
28h
Tanımsız
29h
1. CPU Programı içersinde MTRR (P6&PII) ile 0-640K memory adres hatası
2. CPU sınıflandırılırken başlangıcında APIC ve Pentium hatası
3. Uygun CMOS chipset programlarını saymama hatası. Örneğin ; Onboard ide kontrolleri.
4. CPU hızını ölçme hatası
5. Bios ekranı gelmemesi
2A-2Ch
Tanımsız
2Dh
1. Başlangıçta çoklu dil hatası
2. CPU tipi, CPU Hızını ....... displayde göstermeyen hata
2E-32h
Tanımsız
33h
Winbond 977 serisi Super I/O chipi hariç klavyenin yeniden hazırlanma hatası
34-3Bh
Tanımsız
3Ch
Test 8254
3Dh
Tanımsız
3Eh
Test 8259 kanal 1 ile bitleri keserek maskelemek
3Fh
Tanımsız
40h
Test 8259 kanal 2 ile bitleri keserek maskelemek
41h
Tanımsız
42h
Tanımsız
43h
Test 8259 işlevsellik
44h
Tanımsız
45-46h
Tanımsız
47h
Başlangıçta EISA slot hatası
48h
Tanımsız
49h
1. Toplam Memory hesaplama hatası
2. AMD K5 CPU ile program yazma hatası
4A-4Dh
Tanımsız
4Eh
1. MTRR ve M1 CPU program hatası
2. Başlangıçta L2 önbelleği ile P6 sınıfında, CPU program hatası
3. Başlangıçta CPU sınıfında APIC ve P6 hatası
4. Çoklu işlemcili sitemlerde, CPU cache hızını minimuna alın.
4Fh
Tanımsız
50h
Başlangıçta USB hatası
51h
Tanımsız
52h
Tüm memory testleri ( genişletilmiş memorylerin tümü temizlenmiş,sıfır)
53-54h
Tanımsız
55h
Displayde işlemci numarası hatası ( çoklu işlemci platformunda)
56h
Tanımsız
57h
1. Displayde PnP logo hatası
2. Balangıçta ISA PnP hatası; herbir ISA PnP cihazını CSN de tahsis etme
58h
Tanımsız
59h
Başlangıçta Trend Anti Virüs programını birleştirme hatası
5Ah
Tanımsız
5Bh
(İsteğe bağlı özellikler) FDD (isteğe bağlı) ile AWDFLASH.EXE programını gösteren hata kodu.
5Ch
Tanımsız
5Dh
1. Başlangıçta lnit_onboard_Super_IO hatası
2. Başlangıçta lnit_onboard AUDIO switch hatası.
5E-5Fh
Tanımsız
60h
Yardımcı Setup progr"kötü söz filitrelendi" giriş yapma
61-64h
Tanımsız
65h
Başlangıçta PS/2 Mouse hatası
66h
Tanımsız
67h
Memoryden bilgileri hazırlayarak çağırma; örneğin INT 15h ax=E820h
68h
Tanımsız
69h
L2 önbelleğini açmak
6Ah
Tanımsız
6Bh
Program chipset registerleri, Setup Auto configuration tablosundaki değerlere ayarlanır.
6Ch
Tanımsız
6Dh
1. ISA PnP cihazları için kaynak tahsis etmek.
2. Onboard COM portların yerini tutan kaynak.
6Eh
Tanımsız
6Fh
1. Başlangıçtaki floppy kontrolleri
2. Donanımdaki floppy sürücüleri ile ilgili hata kodu
70-72h
Tanımsız
73h
(İsteğe bağlı özellikler) AVDFLASH.EXE dosyasını çalıştırın:
*Flopy sürücülerinin içersinde AVDFLASH'ı bulma
*ALT+F2 tuşuna basın.
74h
Tanımsız
75h
Tüm ide cihazlarının sürücülerini bulma: HDD,LS120,ZIP,CDROM.......
76h
Tanımsız
77h
Serial port ve paralel portları bulma
78h-79h
Tanımsız
7Ah
Yardımcı işlemci sürücülerini bulma
7B-7Eh
Tanımsız
7Fh
1. Logoyu kapattığımızda text modunda 7Fh gözükür.
* Eğer hata meydana gelirse, bekleyerek hatayı rapor eder.
* Hata vermezse veya F1 tuşuna bastığınızda devam ederse;
....Biosa yerleştirdiğin logoyu veya EPA'yı temizleyin.
80h-81h
Tanımsız
82h
1. Güç yönetimi chipsetini çağırma.
2. EPA logosunu geri alma (Full ekran logosunu değil)
3. Password sorarak password ayarlama.
83h
CMOS datalarını kayıt etmek.
84h
Başlangıçta ISA PnP cihazlarını önyükleme hatası
85h
1. Başlangıçta USB sonlandırma hatası.
2. Net PC: SYSID yapısını inşa etme
3. Text moduna geri dönme
4. ACPI tablosunun en üstünden memory kurulumunun yapılması
5. ISA adaptör ROM'a başvurma
6. PCI cihazlarının IRQ'larını tahsis etme
7. Başlangıçta APM hatası
8. IRQ çakışması
86-92h
Tanımsız
93h
Harddiskin boot sektöründe virüs taraması
94h
1. L2 cache aktif
2. Program hızı ön yüklemesi
3. Başlangıç chipset sonu
4. Başlangıçta yönetim gücü sonu
5. Displayde tablo özeti
6. K6 yazma programı ataması
7. P6 tipi yazma birleştirilmesi
95h
1. Güç tasarruf modu
2. Keyboard LED sürücülerini güncelleme
96h
1. MP tablosunu inşa etme
2. ESCD sürücülerini güncelleme.
3. 20h veya 19h hata kodundaki CMOS ayarları
4. MSIRQ'nun routing tablosunu inşa etme
FF
İşlemci arızası veya bios'un silinmesini gösteren hata kodu. PC açılırken direk olarak FF hata kodu gelir ve FF te kalırsa işlemciniz arızalanmış veya biosunuz silinmiş olabilir. Bilgisayarınız açılırken öncelikle başka kodlar saydıktan sonra FF te kalıyorsa bu sisteminizin normal olarak çalıştığını göstermektedir.
rep atın yeter azan bişey yapmadım ayrıza zaten alıntı zuhahahah hah
baba amma uzatmışsınız ya, bu hata vista'ya crack yapıtıktan(boot loader) sonra windwos'un oldugu sürücüde kökten bi dosya degisikligi yapınca olur; sürücü özelliklerinden, dosya indekslemesini veya dosya sıkıştırmasını açıp/kapatmak gibi, bu degistirme islemleri tüm dosyaların özentiliklerini değiştirir ve vista'da kullanılan boot loader crack dosyalarıda değiştirilmeye hassastır. böyle bi hata istemiyorsan herşeyi oldugu gibi bırakıcaksın kullandıktan sora...
PcMaKeRya ilk önce xp kurcak sonra vista kurcak. vistanın loader ını yüklücek. bitti.ne xpsi ya, demişim orda ben sorunun asıl sebebini dimi. yok xp kurcak xp cdsi takıp onarcak vs...
nekurarsan kur birinden boot.iniyi oluştur. hata yaparsan öyle olur
istersen ben hazırmayım
sen msdosyan at c ye
elaziglibaba amma uzatmışsınız ya, bu hata vista'ya crack yapıtıktan(boot loader) sonra windwos'un oldugu sürücüde kökten bi dosya degisikligi yapınca olur; sürücü özelliklerinden, dosya indekslemesini veya dosya sıkıştırmasını açıp/kapatmak gibi, bu degistirme islemleri tüm dosyaların özentiliklerini değiştirir ve vista'da kullanılan boot loader crack dosyalarıda değiştirilmeye hassastır. böyle bi hata istemiyorsan herşeyi oldugu gibi bırakıcaksın kullandıktan sora...Windows dizini ile oynamadan nası crack yapcam:D
Şimdi xp ile girim C:/ sürücüsü hala Vista duruyor C:/windows dizini ile oynasam kurtarabilirmiyim?
elazigline xpsi ya, demişim orda ben sorunun asıl sebebini dimi. yok xp kurcak xp cdsi takıp onarcak vs...Sen arkadaşın sorusunu anladın mı uzman uzman çıkıyorsun ordan.Neden benim kullandığım vistada böyle bişi çıkmıyor. niye ben çift işletim sistemi.
Bilmoyn bari uydurma böyle biliyormuşsun gibi. Ters cevap yazdırmayın adama. İlk önce soruyu anla sonra cvp ver. yok c de dosya oynayınca oluyormuş da şöyleymişte. Boot loader masterboot recorda yazılıyor ve hiçbir kullanıcı direk onu silip değiştiremez. yanlız işletim sistemi kurarak değiştirir.
Öğrende gel sonra konuşalım. Bir ikincisi korunan işletim sistemi dosyalarından bazılarını silince böyle bir hata almaz ok ?? hata şu olur dosya yok der ve çözümü o dosyayı tekrar ana boot dizinine atarsın sorun çözülür ama mbr bozulmuşsa işte o zaman dosyayla olmaz mbr yi sıfırlaman gerekir.
BAK::
ve aşağıda ne yazıyor iyi bak: /FixMbr
/FixMbr seçeneği, sistem bölümüne Windows Vista ile uyumlu bir MBR yazar. Bu seçenek varolan bölüm tablosunun üzerine yazmaz. Bu seçeneği, MBR bozulması sorunlarını gidermeniz veya standart olmayan bir kodu MBR'den kaldırmanız gerekiyorsa kullanın.
/FixBoot
/FixBoot seçeneği, Windows Vista ile uyumlu bir önyükleme kesimi kullanarak sistem bölümüne yeni bir önyükleme kesimi yazar. Bu seçeneği, aşağıdaki durumlardan biri doğruysa kullanın:• Önyükleme kesimi standart olmayan bir Windows Vista önyükleme kesimiyle değiştirilmiştir.
• Önyükleme kesimi bozulmuştur.
• Windows Vista'nın ardından daha eski bir Windows işletim sistemi yüklenmiştir. Bu senaryoda, bilgisayar Windows Önyükleme Yöneticisi (Bootmgr.exe) yerine Windows NT Yükleyicisi (NTLDR) kullanılarak başlatılır.
NTLDR Eğer xp kullanıyorsan vistayla birlikte mecburen olması gereken dosyadır. Bunları yap o sistem hata verirse bende artık bişi bilmiyorum demektir.Birde bana havalanmayın. Benim bilgim bana yeter benden üstün bilgin warmış gibi göstermeyide kes.
Konuya uygun cevap veriyorum sen gibi boş cvp atmıyorum yol gösteriyorum:
"baba amma uzatmışsınız ya, bu hata vista'ya crack yapıtıktan(boot loader) sonra windwos'un oldugu sürücüde kökten bi dosya degisikligi yapınca olur; sürücü özelliklerinden, dosya indekslemesini veya dosya sıkıştırmasını açıp/kapatmak gibi, bu degistirme islemleri tüm dosyaların özentiliklerini değiştirir ve vista'da kullanılan boot loader crack dosyalarıda değiştirilmeye hassastır. böyle bi hata istemiyorsan herşeyi oldugu gibi bırakıcaksın kullandıktan sora..."Adam hata aldığını nasıl çözeceğini soruyor çıkmış ordan böyle cvp yazıyor nasıl yardımcı oldun şimdi hadi söle ?
elazigli benim cvplarıma saygılı ol. Windows 98 çıktığından beridir bu işin içindeyim bana hava atma. Senin bildiklerini zaten biliyorum. Cevabını düşünerek yaz germe insanı...
Onur Vista crack i boot a yazılıyor.
vista açılırken crack yükleniyor vistaya bu bilgisayar orjinalmiş havası veriyor o kadar(PAradox cracki duymuşsundur bios emulator yapıp windowsun aklını karıştırıp vistayı sanki lisanslı orjinal bir makinaya kurulmuş gibi gösteriyordu. Paradox takımı bunu asus,dell,hp gibi markaların bioslarının kopyasını royal.sys diye bir driver a atıyor bu driver bios u okuyor bir nevi. Vista lisanslamada ilk önce biosa bakıyor royal.sys aracılığıyla. Ve orjinal sanıyor.)
Gelelim has konuya. Eğer vistaya girmek istemiyorsan http://www.sysint.no/Nedlasting/MbrFix.zip xp home u hiç kullanmadım k bakma onarma seçeneği olmadığını öğrenmiş oldum sayende hep pro kullandığım için.
Yukarıdaki programı indir.
Klasore çıkart.
mesela c:\fix klasorune çıkart
ve başlat çalıştıra cmd yaz enterla komut satırını aç
şunları yaz
cd.. enter
cd.. enter
cd fix
şöyle bişi gelmeli karşına:
c:\fix>MbrFix /drive 0 fixmbr
0 ana boot kısmını sıfırdan yazacaktır
enter a bastığın anda şöyle bir yazı gelecek:
You are about to Fix MBR,
are you sure (Y/N)?
Y tuşuna bastığın anda sıfırlıcak.
Eğer vista da çalışsın dersen şunu yapıyoruz:
C:\fix>MbrFix /drive 0 /vista fixmbr
You are about to Fix MBR,
are you sure (Y/N)?
Bunları yaptıktan sonra loader ı istersen tekrar yüklersin(Vistayı kullanmak istersen eminim yüklüyeceksib loader ı)
Kolay gelsin.
1- crack yapmak icin dizinleri kurcalamaya gerek falan yok, forumda yasak olmasa adım adım anlatıp paylaşıcam ama degil.
2- sen kimsinki bana ogrende gel diyosun ne bildigimi nerden biliyosun, kullanıcının bizzat degistirmesiyle alakalı birşey demedim ben. dedigim degisiklikler sürücü genelinde yapılır ve mbr dahil tüm sürücü üzerindeki verilere işlenir asıl sen ögrende gel bana. "ters yazdırmayın adama" gibi laflarıda kullanırken dikkat et, adammısınki ters düz biliyosun derler ADAMA.
elazigli'den alıntı:
baba amma uzatmışsınız ya, bu hata vista'ya crack yapıtıktan(boot loader) sonra windwos'un oldugu sürücüde kökten bi dosya degisikligi yapınca olur; sürücü özelliklerinden, dosya indekslemesini veya dosya sıkıştırmasını açıp/kapatmak gibi, bu degistirme islemleri tüm dosyaların özentiliklerini değiştirir ve vista'da kullanılan boot loader crack dosyalarıda değiştirilmeye hassastır. böyle bi hata istemiyorsan herşeyi oldugu gibi bırakıcaksın kullandıktan sora...
-- kendi yazdığını oku ondan sonra bana bilmişlik tasla.