Vücut geliştirme önemli!

dogstar297
24-10-2012, 15:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Merhaba yaş 15 kilo 70 boy 1.73 vücut geliştirmeye gitmek istiyorum sizce alırlarmı sağlık problemim yok yardım lütfen

devilsunti
24-10-2012, 15:48   |  #2  
Üye
84 mesaj

neden almasınlar?

bu arada amacın fitnes yapmak mı? yoksa vicut geliştirmek mi?

dogstar297
24-10-2012, 15:58   |  #3  
OP Taze Üye
14 mesaj

Sağlam taş gibi vücut yapmak ama kendim evde dumbell larım var onlarla çalışıyorum barfiks demirim felan var yani ısrarlıyım bu işte alırlar demi bir yere sordum 18 yaş üstü alıyoruz dedi 2 yer daha var 1  i idare eder 12 yaş üstü alıo diğeri çok sağlam aletleri baya büyük orayı sormadım uzak alırmı sizce ?

Kapalı Hesap (203561)
24-10-2012, 17:24   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Biz nerden bilelim. Git sor dükkan çalışanlarına illa alan biri bulursun. Soruya bak.

Kilon çok fazla. Kas yapsan da güzel görünen bir vücuda sahip olamazsın, kilosuz spor yapanlara göre.

devilsunti
24-10-2012, 19:41   |  #5  
Üye
84 mesaj

Spor salonlarında yaş sınırlaması olan tek ülke herhalde Türkiye. 15 yaş küçük bir yaş değil ama bence spora salonundan önce bir takım şeyleri araştırmalısın. ve ne yapmak istediğinden emin olmalısın. fitnes ile vicut geliştirme arasındaki fark ile başla mesela.

Tabi, gidip sormadanda hiçkimse bilemez salona alınıp alınmayacağını :)

Kapalı Hesap (54346)
25-10-2012, 08:08   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
281 mesaj
Alıntı: son_goku  
Biz nerden bilelim. Git sor dükkan çalışanlarına illa alan biri bulursun. Soruya bak.

Kilon çok fazla. Kas yapsan da güzel görünen bir vücuda sahip olamazsın, kilosuz spor yapanlara göre.

arkadaşla  aynı boydayım 1.73 kilo 105-107 arası 

asıl arkadaşın kilosu az   10-15 kilo alması gerek

vucudum fit değil ama  yakın 

asıl  kiloluyken harika kas yapılır   salonda bir sürü dediğin gibi kilosuz  insan gördüm   aylardır  doğru düzgün gelişemediler

Kapalı Hesap (203561)
25-10-2012, 09:01   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj
Alıntı: Uğurhan Çavuş  
 arkadaşla  aynı boydayım 1.73 kilo 105-107 arası 

asıl arkadaşın kilosu az   10-15 kilo alması gerek

vucudum fit değil ama  yakın 

asıl  kiloluyken harika kas yapılır   salonda bir sürü dediğin gibi kilosuz  insan gördüm   aylardır  doğru düzgün geliş

Öncelikle arkadaşın kilosu ortalama bir değer daha fazla olursa şekilsiz bir vücudu olur. Ve kiloluyken harika kas yapıldığı doğru, daha erken sertleşir ve gelişir. Fakat sporu bıraktığında daha erken bozulur ve kiloluyken kas yapınca daha kötü düzen alır vücut.

Örneği de arkadaşlarımdan verebilirim. 1.75 boyunda 73 kilo bir arkadaşım 4 ayda, zayıf bir insanın 6-7 ayda yapacağı vücudu yaptı fakat dikdörtgen ve bazı bölgeleri yağlı bir vücuda sahip. Görünüş olarak hoş da durmaması cabası. Bilekleri aşırı kalın ve  dirsekten altı yağlıyken üst tarafı kaslı. Bence itici bir durum. Daha düzenli ve hoş görünüşlü kas yapmak istenirse öncelikle vücuttaki yağı azaltmalı. Yoksa arkadaşım gibi karın ve omuz bölgesi neredeyse aynı genişlikte olan "kaslı" bir vücuda sahip olursun.

Zaten senin resimleri de biliyorum. Her ne kadar kiloluyum desen de omuz bölgen çok çok ideal. Karın bölgene göre iyi bir düzeni var. Kemik yapısı ve yürüyüş bunu etkiliyor tabi.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (242468) ~ 25 Ekim 2012 09:01
Kapalı Hesap (54346)
25-10-2012, 09:54   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
281 mesaj
Alıntı: son_goku  
 Öncelikle arkadaşın kilosu ortalama bir değer daha fazla olursa şekilsiz bir vücudu olur. Ve kiloluyken harika kas yapıldığı doğru, daha erken sertleşir ve gelişir. Fakat sporu bıraktığında daha erken bozulur ve kiloluyken kas yapınca daha kötü düzen alır vücut.

Örneği de arkadaşlarımdan verebilirim. 1.75 boyunda 73 kilo bir arkadaşım 4 ayda, zayıf bir insanın 6-7 ayda yapacağı vücudu yaptı fakat dikdörtgen ve bazı bölgeleri yağlı bir vücuda sahip. Görünüş olarak hoş da durmaması cabası. Bilekleri aşırı kalın ve  dirsekten altı yağlıyken üst tarafı kaslı. Bence itici bir durum. Daha düzenli ve hoş görünüşlü kas yapmak istenirse öncelikle vücuttaki yağı azaltmalı. Yoksa arkadaşım gibi karın ve omuz bölgesi neredeyse aynı genişlikte olan "kaslı" bir vücuda sahip olursun.

Zaten senin resimleri de biliyorum. Her ne kadar kiloluyum desen de omuz bölgen çok çok ideal. Karın bölgene göre iyi bir düzeni var. Kemik yapısı ve yürüyüş bunu etkiliyor tabi.

arkadaşım  belim 79 cm  kalçam 100 cm bel kalça oranım  ideal evet kollarda en son ölçtüğümde 40 cm çıkmıştı herneyse   dediğin gibiyimde  benim asıl  parmak basmak istediğim yer şu  vucut geliştirmeyi  başlayacaksan  birgün bırakacağım  demeyeceksin  bu işi bir yaşam stili  olarak düşüneceksin yani sağlıklı beslenme ve  sağlıklı spor  yaşam stilin olacak nasıl yemek içmek  zaruri  ihtiyaçsa   vucut geliştirmede  zaruri ihtiyacın olacak  

yoksa  1 yıl yapayım  1 yıl bırakırım mantığıyla  bu iş   olmaz