Merhaba yaş 15 kilo 70 boy 1.73 vücut geliştirmeye gitmek istiyorum sizce alırlarmı sağlık problemim yok yardım lütfen
Vücut geliştirme önemli!
neden almasınlar?
bu arada amacın fitnes yapmak mı? yoksa vicut geliştirmek mi?
Sağlam taş gibi vücut yapmak ama kendim evde dumbell larım var onlarla çalışıyorum barfiks demirim felan var yani ısrarlıyım bu işte alırlar demi bir yere sordum 18 yaş üstü alıyoruz dedi 2 yer daha var 1 i idare eder 12 yaş üstü alıo diğeri çok sağlam aletleri baya büyük orayı sormadım uzak alırmı sizce ?
Biz nerden bilelim. Git sor dükkan çalışanlarına illa alan biri bulursun. Soruya bak.
Kilon çok fazla. Kas yapsan da güzel görünen bir vücuda sahip olamazsın, kilosuz spor yapanlara göre.
Spor salonlarında yaş sınırlaması olan tek ülke herhalde Türkiye. 15 yaş küçük bir yaş değil ama bence spora salonundan önce bir takım şeyleri araştırmalısın. ve ne yapmak istediğinden emin olmalısın. fitnes ile vicut geliştirme arasındaki fark ile başla mesela.
Tabi, gidip sormadanda hiçkimse bilemez salona alınıp alınmayacağını :)
Biz nerden bilelim. Git sor dükkan çalışanlarına illa alan biri bulursun. Soruya bak.arkadaşla aynı boydayım 1.73 kilo 105-107 arasıKilon çok fazla. Kas yapsan da güzel görünen bir vücuda sahip olamazsın, kilosuz spor yapanlara göre.
asıl arkadaşın kilosu az 10-15 kilo alması gerek
vucudum fit değil ama yakın
asıl kiloluyken harika kas yapılır salonda bir sürü dediğin gibi kilosuz insan gördüm aylardır doğru düzgün gelişemediler
arkadaşla aynı boydayım 1.73 kilo 105-107 arasıÖncelikle arkadaşın kilosu ortalama bir değer daha fazla olursa şekilsiz bir vücudu olur. Ve kiloluyken harika kas yapıldığı doğru, daha erken sertleşir ve gelişir. Fakat sporu bıraktığında daha erken bozulur ve kiloluyken kas yapınca daha kötü düzen alır vücut.asıl arkadaşın kilosu az 10-15 kilo alması gerek
vucudum fit değil ama yakın
asıl kiloluyken harika kas yapılır salonda bir sürü dediğin gibi kilosuz insan gördüm aylardır doğru düzgün geliş
Örneği de arkadaşlarımdan verebilirim. 1.75 boyunda 73 kilo bir arkadaşım 4 ayda, zayıf bir insanın 6-7 ayda yapacağı vücudu yaptı fakat dikdörtgen ve bazı bölgeleri yağlı bir vücuda sahip. Görünüş olarak hoş da durmaması cabası. Bilekleri aşırı kalın ve dirsekten altı yağlıyken üst tarafı kaslı. Bence itici bir durum. Daha düzenli ve hoş görünüşlü kas yapmak istenirse öncelikle vücuttaki yağı azaltmalı. Yoksa arkadaşım gibi karın ve omuz bölgesi neredeyse aynı genişlikte olan "kaslı" bir vücuda sahip olursun.
Zaten senin resimleri de biliyorum. Her ne kadar kiloluyum desen de omuz bölgen çok çok ideal. Karın bölgene göre iyi bir düzeni var. Kemik yapısı ve yürüyüş bunu etkiliyor tabi.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (242468) ~ 25 Ekim 2012 09:01
Öncelikle arkadaşın kilosu ortalama bir değer daha fazla olursa şekilsiz bir vücudu olur. Ve kiloluyken harika kas yapıldığı doğru, daha erken sertleşir ve gelişir. Fakat sporu bıraktığında daha erken bozulur ve kiloluyken kas yapınca daha kötü düzen alır vücut.arkadaşım belim 79 cm kalçam 100 cm bel kalça oranım ideal evet kollarda en son ölçtüğümde 40 cm çıkmıştı herneyse dediğin gibiyimde benim asıl parmak basmak istediğim yer şu vucut geliştirmeyi başlayacaksan birgün bırakacağım demeyeceksin bu işi bir yaşam stili olarak düşüneceksin yani sağlıklı beslenme ve sağlıklı spor yaşam stilin olacak nasıl yemek içmek zaruri ihtiyaçsa vucut geliştirmede zaruri ihtiyacın olacakÖrneği de arkadaşlarımdan verebilirim. 1.75 boyunda 73 kilo bir arkadaşım 4 ayda, zayıf bir insanın 6-7 ayda yapacağı vücudu yaptı fakat dikdörtgen ve bazı bölgeleri yağlı bir vücuda sahip. Görünüş olarak hoş da durmaması cabası. Bilekleri aşırı kalın ve dirsekten altı yağlıyken üst tarafı kaslı. Bence itici bir durum. Daha düzenli ve hoş görünüşlü kas yapmak istenirse öncelikle vücuttaki yağı azaltmalı. Yoksa arkadaşım gibi karın ve omuz bölgesi neredeyse aynı genişlikte olan "kaslı" bir vücuda sahip olursun.
Zaten senin resimleri de biliyorum. Her ne kadar kiloluyum desen de omuz bölgen çok çok ideal. Karın bölgene göre iyi bir düzeni var. Kemik yapısı ve yürüyüş bunu etkiliyor tabi.
yoksa 1 yıl yapayım 1 yıl bırakırım mantığıyla bu iş olmaz