Merhaba arkadaşlar benim problemim bilgisayarıma hackertool/yahoodump virüsü bulaştı. Nasıl temizleyebilirim. biraz aratım nette fakat ingilizcem olmadığı için bişey bulamadım. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.
W32.Yahack.A
Kardeşim eğer bunu sağlam bi antivirus ( kaspersky gibi ) silemiyorsa önce şunları yap
kesinlikle kaspersky kur pc ne ve sistemi güvenli modda tarat. bu su işe yarıcak. virusler kendini koruma yöntemi yerine sistemde daha çabuk çoğalabilme yöntemiyle işler yani bu da sudur . her virus silinir. ama önce bi mp3 teyken aynı virusu system 32 nin içinde gorursun .
yani virusun kendi içinde açtığı programlar virusu dağıtır . biglisayarımızı F8 ile güvenli modda açtığımız zaman hiç bir program aktif halde değildir kendimiz aktif ederiz ( bi takım programlar hariç örn. antivurusler ) buda viruslerin içindeki programların aktif olmadığı anlamına gelir . şimdi kaspersky gibi sağlam bi antivurusler dosyayı tarattıgınızda bu tip virusler % 75 silinir . silinemeyenlerde sistem dosyaları iiçindedir. bunları silerseniz bilgisayarınız cok hasar görücektir yapmanız gereken verilerinizi yedekleyip ( yedekledikten sonra bir kez daha yedekelenen dosyaları taratmak yemiz bir bilgisayarda güvenli modda ) daha sonra da güzel bir formattır :D kolay gelsin
teşekkür ederim. ben internette biraz aattım fakat ingilzcem yok çeviriyi yarım yumalak yapmaktayım. En son çare dediğin gibi format olucak.
enteresan bir cevap kaspersky bulamıyorsa kaspersky kur bu cümledeki düşüklüğe hayran oldum olan birşey bulamıyorsa yine onu kur pfff. panda antivirüs 2010 ile temizleniyor eğer kaspersky çözmesee kullanabilirsin.
virüsün tek yaptığı şifre çalmak başkada birşeysi yok. bankaclık şifresi mail şifrelerini falan çalmakta kullanılıyor hazır virüsü temizlerken kullandığın şifrelerinde hepsini yanile ve değiştir.
black_flood teşekkürler cevabın için yedek almam gereklimi virüsü temizlemeden önce
Google yabancı siteleri artık Türkçe'ye çevirebiliyor bunu unutma google toolbar'ı yüklemeni öneririm.
araştırmam esnasında herhangi bir sistem çökmesine sebebiyet verdiğine dair bir bilgi yok. genede çok önemli olanları yedekle ne olur ne olmaz. pandanın virüs temizlemesi sonrası trojenden çöken sistem hiç görmedim şuana kadar.
arkadaşlar teşekkür ederim. _AFD_ Google çeviride bence çok kötü. Onuda kullanıyorum tabi. black_flood teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı. Emeğine sağlık