Ram : 4 gb
sistem türü 64 bit işletim sistemi
İntel R pentium r cpu b650 2.10 ghz
ekran kartı 1.gb
Oyun açtığımda cpu çok yükseliyor bu arada soğutucu ne işe yarar cpu yavaşlatırmı onu öğrenmek istiyorum
W7 cpu çok yükseliyor %100 kadar sorun ne?
Virüs olabilir.Sistemde.Kaspersky ile taratınız.Kasar ama güvenlidir
Bir diğer yol ComboFix deneyebilirsiniz
Soğutucu sistemin neresinde mevcutsa o bölgeyi soğutmaya yarayan parçalardır.
Mesela CPU da bi soğutucu vardır
O zaman soğutunun ne işi olur ki böyle durumlarda ??
bu külüstür işlemci tabii ki de işlemlere,görevlere,uygulama,program ve oyunlara zor yettiği için %100 olması gayet normal dostum ;)
Umut yanlış bilgi verme. Görev yöneticisi ısıyı göstermez. Joker kardeş sende insanların bilgisayarına laf etme kırılabilirler. Herkesin durumu eşit değil. Bende 10 senedir aynı pcyi kullanıyorum ve arkadaşın sorunu bende de var. İşlemci eski olduğu için eskisi kadar performanslı çalışamadığından sürekli %100 de duruyor yaşlı insanların çabuk yorulması gibi...
Bende de aynı durum var yenileyemiyorsan idare et.
Umut yanlış bilgi verme. Görev yöneticisi ısıyı göstermez. Joker kardeş sende insanların bilgisayarına laf etme kırılabilirler. Herkesin durumu eşit değil. Bende 10 senedir aynı pcyi kullanıyorum ve arkadaşın sorunu bende de var. İşlemci eski olduğu için eskisi kadar performanslı çalışamadığından sürekli %100 de duruyor yaşlı insanların çabuk yorulması gibi...ya yanlış anladın kırıcı laf etmedim sadece bilgisayarı kötü olduğu için %100 kullanım olduğunu söyledimBende de aynı durum var yenileyemiyorsan idare et.
yani sadece sorunun sebebini söyledim
kırıcı olduysamda özür dilerim
Cpu'nun %100 olması virüslerden kaynaklıdır genelde. Yüksüzken de yüksekse tarama yap programla.
İşlemci soğutucusu cpu'yu etkilemez. Soğutucu işlemcinin sıcaklığını azaltıp daha iyi verim almayı sağlar.
Ama sıcaklıkta da oyunlar da kasılmalar yaşanır. En azından sıcaklığı azaltmak için pc'yi temizle ve virüs ihtimaline karşı format at. Değişiklik olacaktır.
Teşekkürler Cclenear Kullanıyorum temizliyorum pc yi :) yorum için teşekkürler arkadaşlar.
Teşekkürler Cclenear Kullanıyorum temizliyorum pc yi :) yorum için teşekkürler arkadaşlar.temizlemeden önce xp sp3 kur kesinlikle. o sisteme win 7 kurmak çok saçma olmuş tıpkı villaya torosla gitmek gibi... ha kafama yatmadı dersende 32 bit kur. 32 bit için bir yama vardı 64 bit gibi 128 gb a kadar ram destekliyebiliyor onu kurduğunda. en azından işlemcini 64 bit kadar zorlamaz