Merhaba
Ya lütfen, rica ediyorum arkadaşlar eğer birşey biliyorsanız SÖYLEYİN. Bunu sana hakaret amaçla söylemiyorum ama Recep ya da darkstar acaba mesajı okudularmı diye de merak etmiyor değilim...
İlk olarak neden Intel değil de Amd? Niye, buna senmi yoksa pcyi kullanacak kişinin KULLANIM ALANIMI belirler...
Onun dışında o yazılan sistemlerdeki yanlış parçaları belirtmemiş, sadece amd almak daha iyi olacaktır, ama bak unuttum söylemeyi o işlemci yanlış, herhalde bunu söylemek çok zordu?
Neyse biraz daha yaratıcı ve mantıklı cevaba gelirsek;
İlk olarak bu bilgisayarı ne amaçla kullanacaksın? Eğer daha çok oyun, 3d amaçlı kullacaksan amd TABANLI bir sistem daha mantıklı olacaktır. Onun dışında zaten bir tek INTEL vardır.
Şimdi yazdığın sistemlere bakarsak;
Intel de
İşlemciyi bu saatten sonra çift çekirdek 2.8ghz almalısın, sonuçta artık aralarındaki fiyat farkı az, ve 200mhz için tek çekirdeğe değmez. Ancak fiyat farkı seni aşıyorsa birşey diyemem.
Anakart iyi, i945 chipset şu an için cidden en kaliteli chipsetlerden, ancak alabilirsen biraz daha para koyup abisi 955 alabilirsin
Kesinlikle x700LE ALMA, neden? Tabii gene bu pcyi kullanacağın alana bağlı ancak şu an için pclerde olması gereken min. ekran kartı bence 6600gt ki, biraz insanlar upgrade etmeden rahat edebilsinler.
Harddiskini kesinlikle ama kesinlikle SATA2 ve NCQ destekli al.
AMD ye gelince;
Bu sistem baya yanlış, ilk olarak baktığın işlemci Socket 754 ve socket 939 anakartlar çalışmaz. Socket 939 anakart da NFORCE 4 anakrtlardır, yani seçtiğin anakart. Dikkat et!!! Socket 939 da 3200+, eğer daha iyi istersen 3500+ alabilirsin.
Ekran kartını 6600gt alabilirsin, ancak fx5700 alsan dahi KULLANAMAZSIN, çünkü agp portuna uyumludur ve o anakrtta çalışmaz. Dikkat et, 6600gt alırken de PCİ express olanını almalısın. Ayrıca bu saatten sonra fx5700ün muadili olan bir kart bulsan dahi değmez. 6600gt bu aralıkta tek kral.
Kasa olarak Hurricane 2 ler cidden güzel görünüşlü, öndeki fan büyümüş ve kaliteli "duruyor". Ancak gene söylüyorum eğer o kasayı görüntüsü için alacksan, PSU suz al, sonra git bir tane 400W FSP marka güç kaynağı al. Ya da AOPEN alabilirsin.
Son cümlene gelince, sen bu bilgisayarını hangi amaçla kullanacaksan markada ona göre değişir. Şahsen Intel-AMd başka bir konuda, Asus/MSİ/LEadtek gibi markalara gelince, gene ürettiği chipsete bağlı olara değişir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir;
Kolay Gelsin