warning voltage!
Asus Al Suite kullanıyorum program olarak 750 w akasa wenom power kullanıyorum sıstemımde zotac amp gtx680 -amd fx 8150 -corsair 4X2 1866 mhz (oc) ram ocsız. 1333mhz -kıngston hyper 120 gb ssd- seagete 7200 rpm 2tb harddısk -anakart asus m5a 99x evo r2.0 - bu arada ben DiamondMines arkadasa yazın sormustum 750 w power yetermı dıye bana yetecegını soylemıstı ne yapıcaz sımdı oyundayken çıkmıyor bu !
Asus Al Suite kullanıyorum program olarak 750 w akasa wenom power kullanıyorum sıstemımde zotac amp gtx680 -amd fx 8150 -corsair 4X2 1866 mhz (oc) ram ocsız. 1333mhz -kıngston hyper 120 gb ssd- seagete 7200 rpm 2tb harddısk -anakart asus m5a 99x evo r2.0 - bu arada ben DiamondMines arkadasa yazın sormustum 750 w power yetermı dıye bana yetecegını soylemıstı ne yapıcaz sımdı oyundayken çıkmıyor bu !750W güç kaynağı rahatlıkla yeter o sisteme, güç kaynağından değildir. 600W bile yeter, ne 750W. Akasa tavsiye etmemiştim fakat. Neyse, sen hangi yazılımı kullandığını söyle, deneyelim. Büyük ihtimal donanımlarda sorun yoktur herşey doğru şekilde bağlandıysa. Nerden topladın kasayı?
vatandan topladım, wındows 7 ultımate 64 bit yuklu yazılım ne soyleyım ben sana yazılım _?
Al Suite bu asusun programı sanırım .
Asus Al Suite kullanıyorum program olarak 750 w akasa wenom power kullanıyorum sıstemımde zotac amp gtx680 -amd fx 8150 -corsair 4X2 1866 mhz (oc) ram ocsız. 1333mhz -kıngston hyper 120 gb ssd- seagete 7200 rpm 2tb harddısk -anakart asus m5a 99x evo r2.0 - bu arada ben DiamondMines arkadasa yazın sormustum 750 w power yetermı dıye bana yetecegını soylemıstı ne yapıcaz sımdı oyundayken çıkmıyor bu !750w yeter Ancak Akasa Wenom serisi normalde yetmesi lazım.744w +12v çıkışı var.Yazlımda bir problem olabilir aida64 ile birde bak bakalım.
Algılayıcıdan bir resim al bakalım.
Al Suite bu asusun programı sanırım .Hardware Monitör ile işlemci voltajlarına bak, burda paylaş sorun yoktur heralde. AI Suite programını kaldır, bazen saçmalıyor. Overclock.net'de herles şikayet ediyor, Windows ortamında bios gibi davranmaya çalışıyor. Benim karşılaştığım, anakart ısısı 36c iken, AI Suite 56c derece olarak uyarı vermişti, kapattım gitti. Uninstall. Sorun yoktur büyük ihtimal. Sistemde donmalar, oyun esnasında sıkıntı var mı?
o anakrt ornegıne katılıyorum bendede sacmalıyor bu program en son işlmeci ısısı için konu baslatmıstım sız de bana yardımcı olmustunuz bu aı suıte denen program anakart ısısını daha yuksek gosterıyordu fakat speccy daha dusuk gosterıyordu ısıyı oyunlarda donma hıç olmuyor .
[resim][/resim][resim][/resim][resim][/resim][resim][/resim][resim][/resim][resim][/resim]İşlemciye overclock yapılmış gibi ve çok fazla Vcore verilmiş, eklediğin resimlerden çok belli deği ama 1.425Vcore ile çalışıyor işlemcin 3.9GHz'de. Sen bu rakamlara bir de CPU-Z ile bak bir:
CPU-Z Yükle:Son Düzenleme: DiamondMines ~ 09 Nisan 2013 21:12
Asus Al Suite kullanıyorum program olarak 750 w akasa wenom power kullanıyorum sıstemımde zotac amp gtx680 -amd fx 8150 -corsair 4X2 1866 mhz (oc) ram ocsız. 1333mhz -kıngston hyper 120 gb ssd- seagete 7200 rpm 2tb harddısk -anakart asus m5a 99x evo r2.0 - bu arada ben DiamondMines arkadasa yazın sormustum 750 w power yetermı dıye bana yetecegını soylemıstı ne yapıcaz sımdı oyundayken çıkmıyor bu !İşlemci soğutucu var mı sistemde?
- degısıyor sabıt degıl 1.344v 1380 v 0.948 v 1,368v 1.356v 1.368v 0.852v boyle degışmekte bu cekırdek basına dusen voltaj sanırım demı core voltage yukledıgım resımlerde vardı benım sıstem oc. belirli volt çakılı degıl .işlemcı sogutucusuda var cooler master hyper 212 evo daha yenı aldım ve taktım sısteme 3.9 ,3.6, 4.2 ghz sabit kalmıyor bne overclock da yapmadım cpu -z de de 1.380 v buluyor oyle resımdekı gıbı degıl
- degısıyor sabıt degıl 1.344v 1380 v 0.948 v 1,368v 1.356v 1.368v 0.852v boyle degışmekte bu cekırdek basına dusen voltaj sanırım demı core voltage yukledıgım resımlerde vardı benım sıstem oc. belirli volt çakılı degıl .işlemcı sogutucusuda var cooler master hyper 212 evo daha yenı aldım ve taktım sısteme 3.9 ,3.6, 4.2 ghz sabit kalmıyor bne overclock da yapmadım cpu -z de de 1.380 v buluyor oyle resımdekı gıbı degıl
Tamam, Hyper 212 kullanıyorsan sağlam. Sistem boşta iken 1.338 civarı çıkmaması lazım. Demek boost modunda bios vcore arttırıyor. Büyük sorun sayılmaz. Sen Ai Suite i kaldırdıktan sorna sorun olmaması lazım, sorun çıkarsa haber et.
sildim programı bu soluto dıye program var sıstem acılırken gereksız programların acmamasını saglıyormusun sıstem daha hızlı acılıyormus indırsem ıyı bır programmı sizce ise yarıyormu _?benım problem cozuldumu sımdı asusun programımı problemlıydı _?ben şimdi işlemcı fan kontrollerını nasıl yapıcam hangı programla _?
sildim programı bu soluto dıye program var sıstem acılırken gereksız programların acmamasını saglıyormusun sıstem daha hızlı acılıyormus indırsem ıyı bır programmı sizce ise yarıyormu _?benım problem cozuldumu sımdı asusun programımı problemlıydı _?ben şimdi işlemcı fan kontrollerını nasıl yapıcam hangı programla _?Start > msconfig
yaz ve gir.
Orta Start up programlarını kapatabilirsin. Programa gerek yok.